קווי דם בסוסים

קווי דם בסוסים

יש גזעים כמו הקווטר, הערבי הטורוברד וכו' אבל אני לא מבינה מזה קווי דם? איך אני יודעת אילו קווי דם יש בסוס מסוים?

על רגל אחת

קווי דם זה כמו משפחות יחוס אצל כלבים-עומדים בתקנון הגזע אבל לוקחים אותו לכיוונים שונים. זה הרבה יותר רחב מזה-ולא לי להרחיב בעניין.

תםטםOHIO

New member
קו דם בסוסים

הוא הגדרה להורשה של תכונות (מבנה, אופי, צבע, ביצועים וכדומה) מאב טיפוסי אחד, הכוונה לזכר או נקבה דומיננטיים שבהם הופיעה תכונה חיובית בולטת שעברה בתורשה לצאצאים.

fliperit

New member
קו דם

זה אומר אילן יוחסין. איך את יודעת לאיזה קו דם הוא שייך? או לפי בדיקות dna או לפי התעודה אם יש לו כזאת.

קווי דם

רק לטהורי גזע יש קו דם מסוים ויכול להיות אפשרות של כמה קווי דם? ואם הסוס לא טהור יש לו או אין לו קו דם? ואיפה מוציאים תעודות לסוסים?

fliperit

New member
קו דם זה כל הדוות שלפניו.

לכל סוס יש את זה. רק לטהורים זה מתועד. איפה מוציאים? במשרד של העמותה של הגזע (למשל לקווטירם, ב- aqha, שזאת עמותת הקווטרים האמריקאית). למשל, ניתן דוגמא של סוסים מהחווה שלך...מיס פיק גארד למשל (נדמה לי שקוראים לה שולה אצלכם..אולי מיסי). היא ממשפחת הג'וניורים- כלומר, הקו דם שלה הוא ג'וניור, שהוא אבא שלה, ואבא של ג'יניור ואבא של אבא שלו, וכנ"ל על האמהות. הבנת?

fliperit

New member
מצד אבא, כן.

אההה...חשבת שאת "כל עולמי סוסים"...בגלל זה כתבתי שהיא מהחווה שלך.. אבל יכול להיות סוס שהוא ג'וניור ופפוניטה, או כל שילוב אחר. אין לקו דם "שם"...קודם זה מי ההורים, סבא וסבתא, וסבא וסבתא של סבא וסבתא כו'.

כן. הוא מזיז יותר את האזניים ואם

מתקרבים אליו מהצד שהוא לא רואה טוב אז הוא נבהל יש כאלה שקצת יש כאלה שהרבה.

fliperit

New member
יש הרבה סימנים

הוא יבהל יותר בקלות, הוא יכול למעוד בזמן הליכה, והוא יהיה יותר קשוב עם האוזניים. למה את שואלת?

למעלה