קווים מחודדים.

saarshai

New member
קווים מחודדים.

אחרי מחקר מעמיק (תאמינו לי שאני לא נהנה להפגין את בורותי ברבים), טרם הצלחתי איך אני יוצר בפלאש קווים עם קצוות מחודדים, כדי להשיג את האפקט של כביכול משיכת מכחול. היש עזר מציון? תודה, סער.

j i m m y

New member
Flash היא לא תוכנה לPrint

אלא אם כן זה באנר. בכל מקרה, את האפשרות שאתה מדבר עליה אפשר למצוא בפרי הנד

saarshai

New member
ברור...

מבחינת הרזולוציה אין לי בעיה, אני מעביר לתוכנות אחרות. אבל אני לא מוצא בשום תוכנה את האפשרות הזו. איך אפשר לעשות את זה בפרי הנד? ואני די משוכנע שניתן לעשות את זה גם בפלאש. נואשתי כבר. עזרה תציל ממוות. תודה, סער.

מיכאל ג

New member
יש לך לוח גרפי - כמו וואקום למשל?

אם לא, אז לא תוכל ליצור משיכות מכחול בפלאש. בתוכנות אחרות, כמו אילוסטרייטור, פריהנד או קורל דרו, ניתן להקצות סגנון לכל קו, ואחד הסגנונות הוא של משיכת מכחול. אני לא יכול להגיד לך איךך עושים זאת ביתר התוכנות, אבל באילוסטרייטור יש חלון של BRUSHES, וכלי של מכחול. זה מאוד פשוט שם.

j i m m y

New member
יש'ך טעות

באמצעות מקשי החצים (למעלה ולמטה) אפשר לשלוט בעובי הקו של המברשת

saarshai

New member
אין קשר לווקום

ואני גם לא מתכוון לעובי הקווים, אני רק רוצה שהקצה יהיה מחודד. בפריהנד לא מצאתי שום אפשרות לעשות זאת. אפשר לתת לקו תכונות מסויימות, כמו קליגרפיה, אך עדיין - שום אופציה לקו פשוט ומחודד בקצה. וכשאני אומר קו אני מתכוון לווקטורים, ולכן אין זה משנה אם אני משתמש בווקום, כי אני בכלל לא מתייחס לפיקסלים וללחץ של המברשת. ושוב, אין לי ספק שבפלאש גם ניתן לעשות את זה. משהו שראיתי שנעשה כבר בעבר, אבל שום מושג כיצד. סער.

j i m m y

New member
יש, יש. צריך ללכת לאינספקטור

כשהקו נבחר ואז לשנות את העובי שלו. לא זוכר איך קוראים לזה בFH 11, אולי Properties. אפשר להקנות לקו כל מיני אופיינים, וגם לשנות את הקצוות שלו או לעצב קצוות אחרים או להשתמש בקו בתור Path לאובייקטים אחרים בכל מיני דרגות צפיפות.. אפשר לעשות המון דברים בFH, אבל כל כך הרבה שאין לך מושג.

מיכאל ג

New member
צ'מע

אני פשוט לא מצליח להבין למה אתה מתכוון, קו עם קצה מחודד. שים תמונה שנבין אחרת אני לא חושב שנוכל לעזור לך. ורק שתדע, פלאש מוציא אאוטפוט וקטורי בעובי משתנה כשאתה משתמש בוואקום, רק שזה לא קו נקי אלא... תראה בתמונה המצורפת.

saarshai

New member
בדיוק!

לזה התכוונתי. הקווים בתמונה המצורפת, אפשר להבחין כי כשהם נגמרים, העובי שלהם מצטמצם. לזה אני קורא קווים מחודדים - שהקצה שלהם הוא חוד, ולא נשאר באותו עובי. אפקט של משיכת מכחול. אלא מה, אני לא מצליח לעשות את זה כ"קו" וקטורי, אלא כ"צורה" וקטורית (אם אני משתמש בווקום)... אני רוצה שזה יהיה קו נטו, לא צורה בעלת נפח, אבל שה"פרופרטיז" שלו יהיה שבקצה הוא יהיה מחודד. נראה לי לגיטימי שיש את זה איפשהו שם בתוכנה (פלאש), אבל אני ממש לא מוצא. גם לא בפריהנד. תודה, סער.

j i m m y

New member
אוקי, אז ככה עושים את זה:

אחרי שסיימת לשרטט את הקו בעובי הרצוי (אני מדבר על FH) אתה בוחר אותו והולך לתפריט Properites. בתפריט תוכל לראות את האובייקט ומתחתיו את הדברים שהוא מורכב מהם: Stroke, Fill. תבחר בStroke. לאחר שבחרת בו, למטה תפתח לך קטגוריה של מערכת תפריטים, ובתחתית תראה פולד-אפ עם הכותרת Arrowheads. מכיוון שאין לך צורך בקצה בצורת חץ אלא בצורת 'חוד', כנס לNew בתוך התפריט ועצב לעצמך את קצה הקו כאוות נפשך. מקווה שהצלחתי לעזור.

למעלה