קווים חדשים בחיפה והקריות!

מצב
הנושא נעול.

mister K

New member
קו 24 גם ככה לא הסתיים ברכבל אלא ברכבת בת גלים

או ללחצים פוליטיים אחרים
א. קישור כל העולם לפארק שקמונה והכט בלי מעבר.
ב. צמצום הפעילות של הרכבל כמסוף (לחץ חזק של תושבי בת גלים, שצודקים מבחינתם)
אם רוצים לצמצם את הפעילות במסוף הרכבל, אז דווקא הארכת 40 ו-42 היא הדבר הכי הגיוני לעשות.
לגבי הקישור לפארק שיקמונה והכט, קשה לי להאמין שמישהו עד כדי כך מטומטם בשביל להמליץ לנסוע לשם מהאוניברסיטה בקו 24 או בשביל באמת לנסוע כך.

אתה צודק לגבי קצה הקו הנוכחי

אם רוצים לצמצם את הפעילות במסוף הרכבל, אז דווקא הארכת 40 ו-42 היא הדבר הכי הגיוני לעשות.
לגבי הקישור לפארק שיקמונה והכט, קשה לי להאמין שמישהו עד כדי כך מטומטם בשביל להמליץ לנסוע לשם מהאוניברסיטה בקו 24 או בשביל באמת לנסוע כך.
לגבי ההמלצות, אני מניח שהטרוניות היו בסגנון "למה אני צריך להחליף אוטובוס כדי להגיע מנווה שאנן/רוממה/הדר עליון?" זמן הנסיעה פחות מעניין את מי שלחץ - בין אם אלה נוסעים שמתקשים בביצוע מעבר ובין אם אלה פוליטיקאים - שלא יורדים לרזולוציות האלה, ומיעוטם מתמצא בחומר.
אם היה שיקול מקצועי אמיתי, יותר סביר שהוא נוגע לצרכים תפעוליים מאשר לשירות לנוסעים. (אם, למשל, נגמר המקום במסוף רכבת בת גלים הצפוף, זה שיקול לגיטימי)

mister K

New member
רק מי שלא נסע באוטובוס בחיפה 30 שנה יכול להגיד דבר כזה

לגבי ההמלצות, אני מניח שהטרוניות היו בסגנון "למה אני צריך להחליף אוטובוס כדי להגיע מנווה שאנן/רוממה/הדר עליון?" זמן הנסיעה פחות מעניין את מי שלחץ - בין אם אלה נוסעים שמתקשים בביצוע מעבר ובין אם אלה פוליטיקאים - שלא יורדים לרזולוציות האלה, ומיעוטם מתמצא בחומר.
אם היה שיקול מקצועי אמיתי, יותר סביר שהוא נוגע לצרכים תפעוליים מאשר לשירות לנוסעים. (אם, למשל, נגמר המקום במסוף רכבת בת גלים הצפוף, זה שיקול לגיטימי)
רק מי שלא נסע באוטובוס בחיפה 30 שנה יכול להגיד דבר כזה
בסך הכל בחיפה התח"צ מתוכנננת די בחוכמה, גם לעומת גוש דן.
קשה לי להאמין שמישהו נכנע לטיעון סופר מטופש וחסר הגיון שכזה.
צרכים תפעוליים של אגד זה כבר יותר הגיוני.

ובקשר למתכנן בחיפה - יפה נוף בדיוק מפרסמת את המכרז הבא:

אם זו המטרה אז כנראה שהמתכנן עדיין חי בשנות ה-70
ובקשר למתכנן בחיפה - יפה נוף בדיוק מפרסמת את המכרז הבא:
[URL]http://www.yefenof.co.il/upload/1448184818.pdf[/URL]
ובתוכן המכרז מופיע בין השאר מונח עברי מקביל ל-BRT
תאו"מ - תנועת אוטובוסים מהירה

"בניית מערך הפעלת מערכות תאו"מ בפעימות"
"תכנון קווי אוטובוסים מזינים ועירוניים"
"ניהול פרויקט תכנון ואיתור מרכזי תחבורה ומסופים תפעוליים"
"ייזום רעיונות לקידום התחבורה הציבורית במטרופולין"

41250 ארלוזרוב - גאולה (1+2)

שינויים בתוך חיפה
הארכת הקווים 17,24 למרכזית חוף הכרמל דרך מחלף אלנבי מבת גלים.
כבר יש מדבקות בתחנה זו תחנת המטרונית "האצל" בצומת שד' ההגנה/האצל.
הארכת קו 20 לנווה יוסף , הגברת תדירות קו 13
קו 10 יגיע לבי"ח בני ציון מרחוב השילוח.
קו 4 יבצע את הנסיעה גם ברחוב בר גיורא והס במקום קו 10.
41250 ארלוזרוב - גאולה (1+2)
עוד לא החל השינוי, ומדבקה הודבקה על השלב (שורה)
שהיה כתוב קו 24 לבת גלים רכבת.
נכתב מרכזית חוף הכרמל דרך בת גלים.
אגב באגד כותבים מרכזית חוף כרמל ללא "ה" הידיעה.
צרפתי תצלום של שלט התחנה כשהיה
להשוואה.
אגב השלטים מטיפוס זה נשרפים ב
היוקדת.
ניתן לראות שלטים שהיו כל היום ב
שחורים ממש שלא ניתן לקרוא
זו לדעתי תגובה של חום ה
והצבע .
אלו שלטי תחנות מ-"דור רביעי".
אך לא הודבקה מדבקה לגבי שינוי המסלול של קו 10 שלא יעבור ברחובות : הס, בר גיורא....

Ofekalef1

New member
מאיפה העדכונים הללו?

שינויים בתוך חיפה
הארכת הקווים 17,24 למרכזית חוף הכרמל דרך מחלף אלנבי מבת גלים.
כבר יש מדבקות בתחנה זו תחנת המטרונית "האצל" בצומת שד' ההגנה/האצל.
הארכת קו 20 לנווה יוסף , הגברת תדירות קו 13
קו 10 יגיע לבי"ח בני ציון מרחוב השילוח.
קו 4 יבצע את הנסיעה גם ברחוב בר גיורא והס במקום קו 10.
מאיפה העדכונים הללו?

olli3

New member
מנהל
ולראשונה יופעל קו מהיר בין קרית מלאכי לאשדוד, קו 142.

החל מה29.11 יפעלו קווים חדשים מהקריות לאוניברסיטת חיפה והטכניון!
קו 137 ממרכזית הקריות לאוניברסיטה יסע בקרית ים וקרית חיים במסלול דומה לקו 15, ובצומת חלוצי התעשיה ימשיך ישר למנהרות הכרמל (ללא כניסה למרכזית המפרץ!) משם ישר לגרנד קניון, מרכז חורב והאוניברסיטה.
קו 144 מקרית אתא לאוניברסיטה יתחיל מהגבעות, יעבור דרך מרכז קרית אתא, בצומת קרית אתא ימשיך ישר לחלוצי התעשיה, ישירות לגרנד קניון דרך המנהרות וללא כניסה למרכזית המפרץ, מרכז זיו, יכנס לטכניון, ויעלה משם לאוניברסיטה דרך אינטרנציונאל.
הקווים יפעלו בין השעות 06:00 ל19:00 לערך בימי חול לכיוון האוניברסיטה ובכיוון ההפוך מסביבות 07:30 עד 21:00 בערך בתדירות של כל חצי שעה. הם יופעלו גם בשישי בשעות הבוקר אך לא במוצ"ש.
הקווים האלו יועילו לא רק לסטודנטים - לראשונה תהיה אופציה לנסוע לחיפה ללא צורך במעבר במרכזית המפרץ אלא במסלול באמת מהיר! שאפו רציני!
בנוסף לאלה, קו 143 מעלה את התדירות באלפי אחוזים, לא פחות. מקו שנסע נסיעה אחת ביום לחיפה ו3 כאלו בחזרה הוא הופך לקו שפועל לאורך כל היום (06:50 עד 17:30 הלוך, 07:40 עד 18:55 חזור) בתדירות של פעמיים בשעה.

בהחלט שיפורים מבורכים!
אגב, הייתה גם הודעה בעיתונות המקומית בחיפה על כך שבתאריך זה יחלו לפעול גם קווים מבת גלים לחוף הכרמל דרך המחלף החדש שנבנה אצלם. על זה עדיין אין לי מידע מדוייק.

אגב, המידע כרגע נמצא רק בעמוד הפייסבוק של המטרונית.
והנה התמונה:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd...._=1454213676_366cfbac9084795c57f28752d358d92a
החל משבוע הבא.

ואפילו עם כניסה לתחנת הרכבת. זמן הנסיעה בין קרית מלאכי

החל משבוע הבא.
ואפילו עם כניסה לתחנת הרכבת. זמן הנסיעה בין קרית מלאכי
לבין תחנת הרכבת עד הלום - כ-20 דקות.

S a m B o o k i

New member
החל מה22.11

החל משבוע הבא.
החל מה22.11
עוד שינויים בגזרה זו:
קו 36 יתחיל ויסיים את נסיעתו בתחנה הראשונה בשתולים.
וקו 140 יעשה את כל הכיכר של שתולים ויעבור גם ברחוב האמצעי בשתולים.

נתנאל531

Well-known member
נראה שהטריגר הוא קו 55 של סופרבוס

קו 137 ממרכזית הקריות לאוניברסיטה יסע בקרית ים וקרית חיים במסלול דומה לקו 15, ובצומת חלוצי התעשיה ימשיך ישר למנהרות הכרמל (ללא כניסה למרכזית המפרץ!) משם ישר לגרנד קניון, מרכז חורב והאוניברסיטה.
קו 144 מקרית אתא לאוניברסיטה יתחיל מהגבעות, יעבור דרך מרכז קרית אתא, בצומת קרית אתא ימשיך ישר לחלוצי התעשיה, ישירות לגרנד קניון דרך המנהרות וללא כניסה למרכזית המפרץ, מרכז זיו, יכנס לטכניון, ויעלה משם לאוניברסיטה דרך אינטרנציונאל.
הקווים יפעלו בין השעות 06:00 ל19:00 לערך בימי חול לכיוון האוניברסיטה ובכיוון ההפוך מסביבות 07:30 עד 21:00 בערך בתדירות של כל חצי שעה. הם יופעלו גם בשישי בשעות הבוקר אך לא במוצ"ש.
הקווים האלו יועילו לא רק לסטודנטים - לראשונה תהיה אופציה לנסוע לחיפה ללא צורך במעבר במרכזית המפרץ אלא במסלול באמת מהיר! שאפו רציני!
בנוסף לאלה, קו 143 מעלה את התדירות באלפי אחוזים, לא פחות. מקו שנסע נסיעה אחת ביום לחיפה ו3 כאלו בחזרה הוא הופך לקו שפועל לאורך כל היום (06:50 עד 17:30 הלוך, 07:40 עד 18:55 חזור) בתדירות של פעמיים בשעה.

בהחלט שיפורים מבורכים!
אגב, הייתה גם הודעה בעיתונות המקומית בחיפה על כך שבתאריך זה יחלו לפעול גם קווים מבת גלים לחוף הכרמל דרך המחלף החדש שנבנה אצלם. על זה עדיין אין לי מידע מדוייק.

והנה התמונה:
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd...._=1454213676_366cfbac9084795c57f28752d358d92a
קשה להסביר כיצד קורה שקו עם מסלול יעיל בתוך חיפה הופך לקו בלתי-שמיש בעליל לאחר שהוחלט שישרת את תושבי עיירות הכרמל בלבד, ולא את תושבי חיפה, רק בגלל שהוא מופעל על ידי סופרבוס ופוגע במונופול של אגד, וזו כנראה התשובה הציונית ההולמת.
&nbsp
חבל שהקווים הללו לא מופעלים בתוך מסלול המטרונית, אלא צפויים להדחק יחד עם כל הרכבים הפרטיים בנתיבים הרגילים.

הם בכלל לא מקבילים למטרונית, היחיד שנוסע בהסתדרות הוא 143.

קשה להסביר כיצד קורה שקו עם מסלול יעיל בתוך חיפה הופך לקו בלתי-שמיש בעליל לאחר שהוחלט שישרת את תושבי עיירות הכרמל בלבד, ולא את תושבי חיפה, רק בגלל שהוא מופעל על ידי סופרבוס ופוגע במונופול של אגד, וזו כנראה התשובה הציונית ההולמת.
&nbsp
חבל שהקווים הללו לא מופעלים בתוך מסלול המטרונית, אלא צפויים להדחק יחד עם כל הרכבים הפרטיים בנתיבים הרגילים.
הם בכלל לא מקבילים למטרונית, היחיד שנוסע בהסתדרות הוא 143.

mister K

New member
גם לאחר השינוי לא יהיה תחליף לקו 55

&nbsp
גם לאחר השינוי לא יהיה תחליף לקו 55
ממרכזית המפרץ הוא יישאר הקו היעיל ביותר יחד עם 141 ו-142 שלא פועלים רוב היום.

נתנאל531

Well-known member
המסלול של 137 מדהים!

בהחלט שיפורים מבורכים!

והנה התמונה:
המסלול של 137 מדהים!
לראשונה מאז שינוי המסלול של קו 58 המיתולוגי שנסע מהקריות להדר דרך הגרסה הקודמת של כביש 22 בראשית שנות ה־2000 (לאחר הקמת מרכזית המפרץ סיים את מסלולו במרכזית ולא המשיך לחיפה), ישנו קו שמקשר בין החלק המערבי של הקריות לחיפה, ועוד ישירות למרכז חורב ולאוניברסיטה דרך מנהרות הכרמל! מדובר בחסכון זמן עצום בהגעה למרכז חורב בהשוואה למסלול כיום דרך מרכזית המפרץ (ובסיבוב ארוך דרך רוממה של 136), או לאוניברסיטה (בהשוואה לנסיעה מייגעת ב־146 דרך פסי ההאטה של נשר, 141 היעיל פעיל רק בשעות הבוקר ומחייב מעבר דרך מרכזית המפרץ).
&nbsp
מקווה שיתנו לקו להשתמש בנתיב המטרונית במסלולו בין משה שרת (מרכז ניצן) ועד איצטדיון קרית חיים, כדי שלא ליצור כפילות תחנות.

trilliane

Well-known member
מנהל
שיעלו את התדירות גם לקווים נוספים... בעיקר 133 שלא מסונכרן

בהחלט שיפורים מבורכים!

והנה התמונה:
עם אף רכבת שנסעתי בה לאף כיוון, והתדירות שלו מעיקה (132 לא ממש עוזר, בפרט שהסיבוב דרך בי"ח כרמל יכול להאריך מאוד את הנסיעה, בעיקר בשעות העומס זוועה להיכנס לשם).
&nbsp
אבל מילא הקווים האלה, שאפשר לטעון שהם לא יכולים להיות מסונכרנים עם הרכבת (לת"א וממנה, אחד הקווים העמוסים ביותר, אם לא ה-) כי בחוף הכרמל עוברות הרבה רכבות ותמיד משהו יתפספס. אבל בלילה?!
&nbsp
בלילה יש רכבת מבן גוריון / תל אביב פעם בשעה, היא מגיעה לחוף הכרמל כשתי דקות אחרי שעה עגולה, ממש באותו רגע שגם קו 200 מגיע לתחנה (יוצא בשעה עגולה ממגרש החניה של חוף דדו).
אבל הנוסעים שיורדים ברציף לא יכולים לעשות "מנהור" כמו אלקטרונים, הם צריכים עוד שלוש דקות (לפחות) לעבור במנהרה לתחנה... ואז מחכים בה עוד 25 דקות לקו הבא.

&nbsp
אם לא די בסיבובים הבלתי נגמרים של הקווים בחיפה ובחוסר היעילות של רבים מהם, באה התדירות המזעזעת והופכת את הנסיעות לבזבוז זמן מזווע, במיוחד אם צריך להחליף מקו לקו. מכיוון שאני לא מרבה לנסוע בשעות העומס אני משתדלת להשתמש ברכב פרטי כמה שאני רק יכולה, כי האוטובוסים פשוט לא יעילים (למעט מקרים נקודתיים).

התדירות של הקווים הראשיים כל הזמן עולה

עם אף רכבת שנסעתי בה לאף כיוון, והתדירות שלו מעיקה (132 לא ממש עוזר, בפרט שהסיבוב דרך בי"ח כרמל יכול להאריך מאוד את הנסיעה, בעיקר בשעות העומס זוועה להיכנס לשם).
&nbsp
אבל מילא הקווים האלה, שאפשר לטעון שהם לא יכולים להיות מסונכרנים עם הרכבת (לת"א וממנה, אחד הקווים העמוסים ביותר, אם לא ה-) כי בחוף הכרמל עוברות הרבה רכבות ותמיד משהו יתפספס. אבל בלילה?!
&nbsp
בלילה יש רכבת מבן גוריון / תל אביב פעם בשעה, היא מגיעה לחוף הכרמל כשתי דקות אחרי שעה עגולה, ממש באותו רגע שגם קו 200 מגיע לתחנה (יוצא בשעה עגולה ממגרש החניה של חוף דדו).
אבל הנוסעים שיורדים ברציף לא יכולים לעשות "מנהור" כמו אלקטרונים, הם צריכים עוד שלוש דקות (לפחות) לעבור במנהרה לתחנה... ואז מחכים בה עוד 25 דקות לקו הבא.

&nbsp
אם לא די בסיבובים הבלתי נגמרים של הקווים בחיפה ובחוסר היעילות של רבים מהם, באה התדירות המזעזעת והופכת את הנסיעות לבזבוז זמן מזווע, במיוחד אם צריך להחליף מקו לקו. מכיוון שאני לא מרבה לנסוע בשעות העומס אני משתדלת להשתמש ברכב פרטי כמה שאני רק יכולה, כי האוטובוסים פשוט לא יעילים (למעט מקרים נקודתיים).
קצה קשה לראות את זה כי המצב לפני מספר שנים היה כל כך גרוע...

trilliane

Well-known member
מנהל
בקווים שאני משתמשת בהם לא חל שינוי מיוחד בשנים האחרונות

קצה קשה לראות את זה כי המצב לפני מספר שנים היה כל כך גרוע...
בקווים שאני משתמשת בהם לא חל שינוי מיוחד בשנים האחרונות
ואני חיה בחיפה כבר למעלה מעשור, כך שלא קשה לראות שינויים. יש אכן פה ושם דברים שהשתנו לטובה, אבל הרבה אחרים לא ממש...

ה2

New member
העלאת תדירות גם בקווי כרמיאל מ-29.11.15

&nbsp
&nbsp

&nbsp
החל מיום א 29.11.15 עליה משמעותית בתדירות הקוים בכרמיאל. תוספת נסיעות בקוים הפנימיים, בקו 262 בשני הכוונים (שיפעל כל 20 דקות כמעט כל היום) ותוספת נסיעות בקו 056 כרמיאל - טבריה בשני הכוונים וכן תוספת מספר נסיעות בקו 263 כרמיאל - עכו.

mister K

New member
רק 846/848 כרגיל אין שינוי

החל מיום א 29.11.15 עליה משמעותית בתדירות הקוים בכרמיאל. תוספת נסיעות בקוים הפנימיים, בקו 262 בשני הכוונים (שיפעל כל 20 דקות כמעט כל היום) ותוספת נסיעות בקו 056 כרמיאל - טבריה בשני הכוונים וכן תוספת מספר נסיעות בקו 263 כרמיאל - עכו.
רק 846/848 כרגיל אין שינוי

מצב
הנושא נעול.
למעלה