קווידיץ'

hollypop girl

New member
קווידיץ'

הארי היה המחפש הצעיר ביותר מזה 100 שנה, בהוגוורטס.
מקגונגל זיהתה את הכישרון שלו מהפעם הראשונה בחייו שהוא עלה על מטאטא (ומקגונגל בטח מבינה בזה
דבר או שניים בתעופה. היא מאוד תחרותית בעניין עם הקווידיץ' ובטח ראתה כמה מחפשים טובים בחייה)

מאחר וזאת הפעם הראשונה שהוא עלה על מטאטא (וכל מה שהוא עשה היה בסה" לצלול ולתפוס כדור-אני מבינה
שזה בעצם מה שמחפש עושה, אבל קשה להגדיר את זה בתור תעופה מרשימה במיוחד, כמו קרום ותרגיל הורונסקי שלו, למשל)
אם אני לא טועה, בסרט מישהו אמר להארי שזה כניראה בגנים שלו כי הם מצאו תמונה של אבא שלו בנבחרת
הקוודיץ', נכון? אבל אפילו אבא שלו לא היה מחפש בשלב כלכך מוקדם (והוא בח שיחק בזה כל הילדות)

לא קצת פזיז מדי? למנות ילד בן 11 חסר כישרון שלא הספיק ללמוד תעופה אפילו לתפקיד כלכך חשוב. ועוד
בלי לראות שחקנים פוטנציאליים אחרים? (בטח תלמידים אחרים, אולי מבוגרים יותר התאמנו כמה שנים בקוודיץ'
ויכולים להיות מחפשים טובים יותר)
אם אני לא טועה, כשהארי חשב שהולכים לסלק אותו מבית ספר הוא אמר "מעניין אם הדראסלים יופעו, כשאני אחזור
תוך זמן כלכך קצר הביתה", בטח בזמן כלכך קצר הם עוד לא הספיקו לערוך את המבחנים לנבחרת...

יש מצב שמקגונגל מינתה אותו לתפקיד ממניעים יותר אישיים מאשר אממ...עסקיים (?)
אנחנו יודעים שהיא ריחמה עליו שהוא היה צריך לגור את הדראסלים ואהבה אותו. יש מצב שהיא פשוט ראתה
שיש לו קצת כישרון והחליטה להפוך את החיים שלו לשמחים יותר או משהו?

מקגונגל מינתה אותו לפי הספר ממניעים

מאוד מאוד אישיים - היא רצתה לנצח

וכנראה המחפש\ים שהיו קודם היו כל כך גרועים (ותעזבו את עניין צ'רלי וויזלי - עוד פלינט מתמטי) שמקגונגל הייתה מוכנה לקחת את הסיכון ולמנות מישהו שנראה מבטיח במקום להישאר בלי מחפש\עם מחפש גרוע.

וההוכחות: היא אומרת להארי שיתאמן הרבה אחרת היא תשקול שוב את העונש שלו ואחר כך אנחנו מקבלים הסבר (אני חושבת שזה בספר הזה עדיין... לא בטוחה) כשהיא אומרת: פוטר, השתדל לנצח טוב? אחרת נפסיד בשנה השביעית ברציפות כמו שפרופסור סנייפ טרח להזכיר לי אמש...

פשוט מאוד

הוא היה קפטן טוב שהוביל את גריפינדור להרבה נצחונות
אבל גריפינדור לא נצחו כבר די הרבה שנים (7 כנראה) כשהארי היה בשנה שלישית (לפי סנייפ)
ולפי רון צ'ארלי סיים ללמוד שנה לפני שהם הגיעו לשנה ראשונה
ולכן הם היו אמורים להפסיד בכל השנים בהן הוא היה קפטן....
ובקיצר מתמטיקה...

hollypop girl

New member
אוי...רולינג+מטמתיקה=פלינט

עכשיו נזכרתי שאני בעצמי עשיתי את החישוב הזה לפני כמה זמן...

ahrua192

New member
זה יותר מזה

קודם כל, הוא תפס את כדור הזיכרון הזה ממש מטרים ספורים מהקרקע, והוא עשה איזו עצירה מסובכת ומסוכנת באופן מושלם עם מטאטא בצפר רעוע:p זה חייב לומר משהו :p

אממ.. אני כבר לא זוכרת אם זה זיכרון מהסרט או מהספר, אבל אני די בטוחה שזה היה בספר, שהיא לוקחת אותו לכיתה של קווירל ומבקשת לשאול את ווד, והארי חשב שזה איזה מכשיר עינויים.
ואז היא אומרת לו שהיא מצאה לו מחפש. משתמע מכך שהם חיפשו הרבה זמן מחפש :)
תחשבי על זה שבתכלס שנה ראשונה לא היו ממש בנבחרת, ולכל מי שמעליהם כבר הייתה הזדמנות להבחן. אפילו אם הם שנה שנייה (= הם היו שנה ראשונה שנה קודם) זה לא אומר שהם לא ניסו להיבחן.. וחוץ מזה, המבחנים צריכים להיות ממש ממש מוקדם בשנה.. בכל זאת צריך לבנות נבחרת (תחשבי על מתי שהארי היה קפטן), אז אולי הם כן כבר היו :)

אני חושבת שהיא גם הייתה נואשת וגם ראתה כישרון :p

נממ.. מקווה שעזרתי! D:
*ממשיכה לדחות את השיעורים בלשון*

hollypop girl

New member
אני לא אמרתי שלהארי אין

כישרון, אני רק אומרת שמתרגיל בואו נודה בזה לא עד כדי כך מרשים (שדי יצא לו בטעות ובלחץ הרגע)
אי אפשר להסיק שום דבר בטח שלא לקחת אותו בתור מחפש (הוא חסר ניסיון...)

לתלמידי השנה השנייה לא הייתה הזדמנות להיחן בשנה הקודמת (כי הם אפילו לא הורשו להביא מטאטאים),
בהנחה שהמבחנים עדיין לא התקיימו (ואני די בטוחה שהם לא).
בספר השישי, כשהארי עורך מבחנים לקבוצה הוא מוצא מישהו שלא יצא לו להיבחן שנה שעברה כי בילה את הזמן
במרפאה (לא?) ובסופו של דבר, הוא אמנם לא מתאים לקבוצה אבל הוא היה שחקן לא רע...

דבר ראשון הארי עשה בדיוק תרגיל ורונסקי

רק שהוא לא ידע אז שקוראים לזה ככה
דבר שני מקגונגל תעשה הכל כדי שגריפינדור ינצחו, גם אם זה אומר לכופף קצת את הכללים ולהוציא מכספה (אני חושבת) כדי לקנות לילד מטאטא טוב.
ואחרון - היא באמת רואה בו את אבא שלו, היא אומרת לו בפירוש בגאווה בלתי מוסתרת שהוא דומה לאבא שלו ויותר חשוב שאבא שלו היה מתגאה בו.

hollypop girl

New member
הארי עשה תרגיל ורונסקי בשלב

מאוחר יותר, הוא גם ממש אמר שהוא הולך להתאמן בתרגיל ורונסקי.
אני לא חושבת שהוא היה כלכך מתרשם מזה אם הוא היה עושה את זה עוד בעבר (הוא הרי ממש
התלהב מהטכניקות של קרום, הוא לא התייחס לזה כמובן מאליו)

מה השארי עשה היה ב"כ לצלול, לתפוס כדור ולעלות למעלה. נראה לי כמו הדבר הראשון שהייתי מצפה ממנו ממחפש.

תרגיל ורונסקי הוא ההטעיה המושלמת, צריך לצלול מטה (כאילו ראית את הסניץ') לא מהר מידי כי אם יהיה מרחק
מסוים בינך לבין המחפש השני הוא יבים את ההטעיה ברגע שהמחפש יעלה מעלה ויהיה לו מספיק זמן כדי למנוע נפילה.
צריך שהמחפש יהיה ממש על זנב המטאטא שלך ואז לצלול למעלה סנטימטרים ספורים מהקרקע. העיניין פה הוא לא
בעלייה אלא בתעתוע.

noga ke

New member
זאת לא בדיוק הפעם הראשונה של הארי על מטאטא

כי אנחנו יודעים מהמכתב של לילי שכשהוא היה בן שנה, הוא טס כבר ברחבי הבית עם המטאטא הצעצוע שלו. ככה שאולי משהו נצרב לו בזיכרון.

(קוראת כאן בעיקר, אבל גם כותבת מידיי פעם)

למעלה