קוואקר

סאן6

New member
קוואקר

שלום, רציתי לדעת אם למישהו פה יש ניסיון בגידול של קוואקר ויכול להסביר לי קצת על התוכי... על האופי שלו (רועש? שקט?), מבחינת התזונה- מה צריך להביא לו לאכול? איך הוא בתור האכלת יד? יש לו יכולת דיבור טובה? מה גודל הכלוב שהוא צריך? חיפשתי במאמרים קודם ולא מצאתי על קוואקר אז ככה שכל מידע על התוכי יעזור לי.. במיוחד על תנאי הגידול.. תודה מראש סאן6

Sweet Fantasy

New member
שלום וחג שמח..

קוואקר זה תוכי ממשפחת הקוניורים, תוכי חכם שובב ויכול להיות רועש מאוד, כמו רוב קרוביו. מבחינת תזונה - כל התוכים צריכים לקבל את אותה תזונה,מומלץ לתת כופתיות כבסיס - שם יש את כל הערכים התזונתיים להם התוכי זקוק, ירקות ופירות השרייה ועוד (על תזונה תוכל לקרוא במאמרים בקישורי הפורום) איך הוא בתור האכלת יד? תלוי מי החתים אותו, בעיקרון על תוכי שהחתימו אותו טוב יהיה מצויין בהאכלת יד. יש להם יכולת דיבור בינונית בקשר לכלוב - כלוב האכלת יד מספיק גדול בשהיל לזוז ממקום למקום ולפרוש כנפיים.

באיו

New member
הכופתיות הן לא בסיס

זו טעות נפוצה. הוכפתיות הן חלק בתזונה אבל לא הרוב ואפילו לא חלק עיקרי. החלק של הכופתיות בתזונה צריך להיות שווה לחלק של הירקות, של הפירות, של הדגנים, הזרעונים, החלבונים והשומנים. כלומר- אותה כמות של ירקות ופירות, אגוזים ותערובות. אי אפשר לגדל תוכי על כופתיות רק או בעיקר כי הוא יסבול מתת תזונה.

אודות תזונה לציפורים - חשוב

שלום לכולם, שלום לבאיו, העצה לגבי התזונה לא מדויקת. ההמלצה הגורפת היום היא לבסס את התזונה על כופתיות איכותיות. התזונה המסורתית של דגנים, פירות, ירקות, זרעונים וכו' - לא מקובלת יותר וידוע חד משמעית שהיא לא בריאה ולא מאוזנת, ברוב המקרים היא מספקת הרבה יותר מדי שומן ופחות מדי מאבות המזון הבריאים הנחוצים: חלבון, פחמימות וגם סיבים תזונתיים ויטמינים ומינרלים כגון סידן, ועוד. הסיבה מס' אחת לתחלואה ותמותה של ציפורי נוי בשבי היא תזונה לא מאוזנת שמכילה יותר מדי שומן. גרעיני חמניה ודוחן שמשמשים כבסיס לתזונה של הרבה ציפורים בסופו של דבר מביאה למותן. וחבל. גם תערובת שנמכרת באריזה צבעונית ומהודרת, אך מכילה תערובת זרעונים/גרעינים וכו'- אינה בריאה יותר מהתערובת הזולה. גם אם כתוב על האריזה "בתוספת ויטמינים"- אבקת הויטמינים נשארת על קליפת הזרעון שנופלת אל רצפת הכלוב והויטמינים לא מגיעים אל הציפור. כנ"ל לגבי מקלות-דבש - הם פשוט תערובת של דוחן וגרעינים שהודבקו על מקל. איפה התועלת התזונתית- איננה. עוד דרך לפנות אל החושים שלנו, כבעלי התוכי, שקונים ומשלמים תמורת המוצר. רובם המוחלט של התוכים שיקבלו שליש כופתיות שליש פירות/ירקות ושליש גרעינים/בוטנים/שקדים/דוחן (ושאר מוצרים שמנים)- יאכלו אך ורק את הגרעינים וכו'. הם מעדיפים את המזון השומני והטעים על מזון בריאות (בדומה להמבורגר מול ירקות ומזון בריא של בני אדם). חשוב לדעת שציפורים אוכלות כדי לספק צריכה קלורית, כך שלאחר שהציפור אכלה "מספיק קלוריות" (בגרעינים/דוחן) שאר פריטי המזון הופכים למשחק ולא לאכילה בריאה. תזונה של 100% כופתיות בריאה יותר מ:1/3 כופתיות ו1/3 גרעינים/בוטנים/תערובת אפשר לתת כ80% כופתיות כבסיס תזונתי ואת ה20% הנותרים: פירות, ירקות, נבטים ומעט מאד(!) גרעינים/בוטנים/אגוזים - מקסימום כף לתוכי גדול, מקסימום כפית לתוכי קטן, רק כצ'ופר וליצירת קשר עם הבעלים. מומלץ מאד לפזר ולהחביא פריטי מזון ברחבי הכלוב, בתוך גלילי קרטוו, מעל הכלוב- כדי להפעיל את התוכי, ולגרום לו "לעבוד עבור המזון" בדיוק כפי שהוא היה עושה בטבע. לא ידוע לי על וטרינר/ית מהמובילים שמטפלים בציפורים על בסיס קבוע- שלא יצטרף להמלצתי. בברכת חג שמח דר' עמיר מאורר

Sweet Fantasy

New member
אכן כבוד ../images/Emo13.gif

ושמחה לדעת שצדקתי בקשר לתזונה - ככה אני מאכילה. הבסיס כמו שכתבתי כופתיות והשאטר בכמויות קטנות, תערובת הוא לא מקבל בכלל, רק "חטיפים" (בגדר המותר) פעם ב..

באיו

New member
היי ד"ר, ברוך הבא

אני שמחה לראות אותך פה!!! תראה, פרט לפרטים שהעברתי לך לא מזמן על הסמינר הקרוב של סוזן פרידמן אנחנו לא כל כך מכירים ולא ממש יודעים זה את עמדותיו של זה אז הרשה לי לעדכן אותך בעיקר התוכן של הודעות קודמות שלי בפורום. קודם כל- כפי שכל מכריי יודעים אני מתנגדת נחרצת לגרעיני חמניה ובעיקר כמרכיב עיקרי בתזונה- על אחת כמה וכמה לג'אקו ואני בטוחה שאנחנו תמימי דעים בנושא זה. לגבי כופתיות, בעבר אומנם הטפתי רבות לתזונה המבוססת על כופתיות, אבל יש הרבה דברים ששינו את דעתי. קודם כל, אני לא יודעת אם נפגשנו בכנס האחרון בבית דגן, אבל כמה ימים אחריו העברתי הרצאה בבית דגן (גם היא על התנהגות תוכים כמו שהסמינר עתיד להיות), זה היה יום שישי ובמקרה היה שם מקרה חירום של ג'אקו ולכן הזעיקו את עדי (גנץ) וגם לימור מיארה הייתה שם והיה לנו דיון סוער על ענייני התזונה בכלל והכופתיות בפרט. אחריי כמה זמן עדי זרק משפט שלדעתי מאוד נכון והאמת שדי גרם לי להרהר בנושא שוב- הוא אמר (וזה נכון) שאף אחד הרי לא באמת ערך מחקר ארוך טווח מעמיק ורציני על התזונה שלה זקוקים התוכים ועל ההשפעות של מרכיבי תזונה שונים לאורך זמן. אז נכון שכולם יודעים שהם צריכים פירות וירקות וחלבון ושומן (איכותי) וכו', אבל כל שאר ההשערות מעבר לזה שאותן מפרסמים יצרני המזונות השונים לא יכולות להיות מדוייקות. חוץ מזה, אם יש משהו שאני חושבת שכולנו מסכימים עליו הוא שהכי חשוב שהתזונה תהייה מאוזנת ומגוונת. תזונה שמבוססת בעיקרה על אוכל תעשייתי שמכיל חומרי טעם וצבע מוטלת בספק. אין כזה דבר בשוק "כופתיות בריאות" כולל נוטריברד (שאומנם טובות יותר מאחרות) ובמיוחד לא החדשות האלה- רודיבוש שעשויות מ 50% תירס ועוד 50% כלום. אני תומכת בתזונה טבעית מאוזנת, כופתיות במידה, תערובות- לא הקנויות אלא הכוונה למתכונים תוצרת בית שמכילים ויטמינים, מינירליים, חלבונים וכל מה שהתוכי צריך בעיקרון- פירות, ירקות, חלבון , קטניות, אגוזים וכו' (אשמח לשלוח לך את המתכונים לשימוש ו/או סתם לראות אותם) זה לא נכון שהכופתיות יכולות להוות בסיס לתזונה ודווקא מהסיבה שאתה אמרת ואיתה אני מסיכמה- שהתוכי אוכל כדי לשרוף קלוריות. מעבר לעובדה שהכופתיות מתיימרות לחקות את התזונה שב"טבע" ואילו תוכי שבבית אינו שורף קלוריות כמו זה שבטבע (גם לא אלו שמאומנים למעוף חופשי) הכופתיות אינן מותאמות להבדלים ולשוני בין התוכים- למשל G14 המיועדת לתוכי קטן/בינוני ואמורה לפצות על הקלוריות ששורף גם קוניור, שהוא פעיל ואנרגטי וגם סנגל, ששורף הרבה פחות קלוריות מקוניור. P15 למשל אמורה להיות מותאמות לתוכי גדול- כלומר גם ג'אקו ששוקל כמה? 400, 500 גרם? וגם לארה ולקקאדו....ששורפים לצורך העיניין הרבה פחות קלוריות מאמזונה שגם לה מיועדות הכופתיות. ההבדל כאן לא רק בגודל אלה גם במשקל ובצורך של התוכי- שלא לדבר על כך שכל אחד מהם בא מחלק אחר בעולם ולכן התזונה שלו בטבע היא שונה.... כופתיות אחידות לא יכולות להתאים לכולם ולכן חשוב שלא יהוו חלק גדול מידי במזון כדי שתהייה אפשרות לגוון כמה שאפשר. אני כבר לא מדברת על ההבדלים בין תוכי שיושב כל היום בכלוב לבין אלו שמאומנים למעוף חופשי וכל רמות הפעילות שבאמצע.... לגבי וטרינרים נוספים- קודם כל שלומית לוי בספרה החדש תומכת בדעתי, שנית אני במקרה יודעת בוודאות ששותפים לדעתי לא רק הוטרינרים ממרפאת כל חי ברחובות, אלא גם מהרצליה והשרון, מנהריה ועוד...חוץ מעדי ,שאת דעתו ציינתי כבר ולימור, שאני במקרה יודעת היטב באופן אישי במה היא מאכילה את הארה הפרטית שלה. אני לא יודעת אם הם מעוניינים שאציין את שמם ככה שאני מוכנה להמשיך את זה במייל או במסר כדי לכבד את פרטיותם (למרות שבהתחלה כתבתי את זה אבל החלטתי למחוק לפני ששלחתי) אני מבטיחה לך שאלו אנשים רציניים ווטרינרים מוערכים ולא אותו וטרינר שמתיימר לטפל בתוכים ועושה יותר נזק מתועלת, כמו גם לא בהכרח אותו אדם שמתיימר לספק שירותיים וטרינריים ללא תעודת וטרינר (אני בטוחה שאתה יודע מי) למרות שלא יצא לי לדבר איתו לאחרונה על נושא זה- אולי גם הוא מסכים, אני לא יודעת. בכל אופן- אם יש לך מאמרים חדשים ומעודכנים בנושא כמובן שאני אשמח לקרוא אותם (בכל שפה) אבל עד כמה שידוע לי 80% כופתיות בתזונה זה הרבה יותר מדי. אני שמחה לראות שהצטרפת לפורום ומקווה שזה בסדר מבחינתך שנערוך דיון על הנקודות שאנו לא בהכרח מסכימים עליהם,
הרי לשם כך קיים פורום. מקווה שתיכנס לכאן שוב. יום טוב עינבל

באיו

New member
רגע, יש לי תיקון לעצמי

לגבי הקלוריות ששורפת אמזונה- התכוונתי שהארה והקקאדו שורפים יותר, לא פחות, מהאמזונה. האמזונה בטבע אומנם פעילה מאוד אבל בשבי לצערי האנרגטיות הטבעית שלה מדוכאת יותר מזו של ארות וקקאדו ולכן הם פעילים יותר ממנה- זה עניין של אופי. ואם כבר דיברנו על אמזונה- הרי זהו תוכי בעל נטייה להשמנה יותר מסוגים אחרים, עוד גורם שהכופיות לא מתחשבות בו. בכל אופן - שוב, אני שמחה לראות אותך פה ותודה על תגובתך קודם.

לענבל- כופתיות ועוד

ערב טוב ענבל, חן חן על קבלת הפנים הלבבית. הכל ברוח טובה ולמען בעלי החיים. זהו נושא חשוב מאד וחשוב לעשות כאן סדר. תזונת תוכים בעלת חשיבות אדירה לבריאותם. אכן, צריך להזהר בשימוש בשמם של פרטים אלה ואחרים ולהזהר אפילו באספקט המשפטי. חשוב עוד יותר להתבסס על עובדות ודעות מקובלות. בשורה התחתונה- כל בעלים/מגדל/וטרינר רשאי וצריך לפעול לפי ההגיוני בעיניו/יה. רבים המגדלים שעדיין סבורים שגרעיני חמניה הם תזונה נפלאה לג'אקו. רק שהם לא מבינים מדוע כל 5 שנים צריך לקנות תוכי חדש. אני שמח שאנו מסכימים שגרעיני חמניה הם "הרוע בהתגלמותו". אני ממליץ להתעמק בדברים, לפני שהם עולים אל עולם האינטרנט, כי גם כאן יש לדברים השלכות. למשל לגבי דברי דר' גנץ- בדפי ההסבר שלו הוא ממליץ על לפחות 80% כופתיות (קישור:http://vethospital.huji.ac.il/info-pages/ten_commandments.pdf) ויתכן שהוא ישמח להשתתף בדיון. לגבי מחקרים וידע תזונתי: דר' האריסון ותום רודיבוש הם מובילים בתחום התזונה של צפורים בכלל ותוכים בפרט. זה נכון שעדיין אין ידע כמו בתחום התזונה היחסית פשוטה של כלב/חתול, אך רבים הם הוטרינרים המומחים בעולם (ולאו דוקא בישראל) שמצטרפים להמלצת דר' גנץ והמלצתי להתבסס על תזונה מלאה (=כופתיות) כיון שבכל כופתית וכופתית יש הרכב בדוק ומדוד של אבות המזון. כשמתבססים על "בישול ביתי" איכות והרכב הרכיבים לא ידועה וזה פותח פתח לחוסר איזון עם הנגרות שלו. כמו כן כשמציעים לתוכי מגוון ירקות/פירות/נבטים/גרעינים ועוד- הוא תמיד יבחר את הטעים ביותר ולא את הבריא ביותר- הוא לא יקבל את כל אבות המזון בכמויות והיחסים הנכונים. רבים הגופים המקצועיים ואנשי המקצוע המדהימים שממליצים על בסיס מוצק של כופתיות ולא מזון ביתי (מהעולם כולו, גם בישראל יש בקרב אנשי מקצוע חוסר-ידע וחוסר-עדכון). למשל: AAV- ארגון הוטרינרים של ציפורים מארה"ב. אצרף טקסט שלהם בהודעה נפרדת. הם ממליצים על כופתיות וממליצים על מזון ביתי רק אם אין כופתיות בהישג. הם מדגישים את הקושי, על גבול הבלתי אפשרי, לאזן את התזונה כראוי בתנאים ביתיים. אני אבדוק את אורכי המחקרים שבוצעו. אך חד משמעית- הכופתיות של הריסון ושל רודיבוש נמצאות בארה"ב מעל 10 שנים בודאות ושתי החברות נחשבות למעולות. ביטלת את מפעל חייו של תום רודיבוש בהודעת פורום אחת. האיש תרם רבות למחקר, החל במחקר באוני' דייויס המהוללת במשך 16 שנים והרבה בשוק הפרטי (קישור: http://roudybush.com/index.cfm?fuseaction=nature.story). בעניין החברות המסחריות- נכון שיש חברות שמייצרות כופתיות בשלל צבעים וטעמים ועל אלה לא אמליץ. (כדאי שתבדקי היטב את רשימת המרכיבים וחומרי התשמורת). השאיפה היא תמיד להאכיל בכופתיות ללא חומרים משמרים, ללא תוספות מן החי, וללא צבע מאכל. אם היינו בארה"ב הייתי ממליץ על הריסון- שהן כופתיות אורגניות(!) אך הן לא בנמצא ורוב הסיכויים שלא תהיינה, בעקבות המחיר הגבוה מאד. דרך אגב, הן כל כך איכותיות שהן מותרות גם למאכל אדם, ומניסיון, הן טעימות. התזונה הטבעית הביתית, נשמעת טובה. נשמעת טעימה, הוליסטית ובריאה. אך אין לה בסיס מדעי. יתכן שיש המלצות של מגדל X או מגדל Y וגם של וטרינרים, אך אין בסיס מדעי. הבא בתור הן כופתיות רודיבוש. שעונות על הקריטריונים שציינתי, יחד עם טעימות גבוהה ואחוזי הצלחה גבוהים מאד של "שכנוע" תוכים בוגרים וצעירים לעבור מזרעים/גרעינים לכופתיות. הרבה מגדלים ווטרינרים שמחים שרודיבוש בישראל ולכן חבל לי שביטלת את רודיבוש בכזו קלות. רודיבוש מציע לי, כוטרינר של ציפורים, לא רק מזונות לשלבים שונים בחיים: לגוזל, לשלב הגמילה, בוגר שלא ברבייה, בוגר ברביה, בוגר בעודף משקל, בוגר עם עודף משקל ברביה אלא גם מזונות רפואיים לתמיכה בתוכים במשך מחלות שונות. מוצרים אלו נותנים אפשרות להתאים לכל ציפור את התזונה המתאימה ביותר גם בריאותית, גם קלורית ועוד. העובדה שרודיבוש חדש לחלקנו, לא עושה אותו פחות טוב. להיפך. דר' שלומית לוי, מכירה וממליצה על רודיבוש למשל (אני לא מכירה את המוצר הספציפי הזה של רודיבוש, אבל המוצרים שלו בעיקרון נחשבים לטובים מאד בארצות הברית. הוא בן אדם אמין ואפשר לסמוך על המוצרים שלו. ד"ר שלומית לוי, מרכז וטרינרי השרון, רעננה, מתוך פט-נט). עוד דבר שאני אוהב ברודיבוש, זה שהוא נותן אופציה לתוכונים וקוקטילים לאכול כופתיות ולא רק לתוכים הגדולים. ושוב- אחוזי ה"שכנוע" גבוהים מאד. כואב הלב שהציפורים הקטנות מתות מתת-תזונה על דוחן וגרעיני חמניה. הסטנדרד בארץ התקבע על צבעי מאכל ושלל גימיקים ושוב- חבל. אני בעד הגישה של מזון לשלבים שונים ולא למוצר עבור תוכי X ומוצר אחר עבור תוכי Y- וכשבודקים- אין הבדל בין השניים, או שמגלים שההבדל לא מבוסס על מחקר, אלא על אריזה צבעונית ויפה. כפי שציינת, עניין התזונה הוא לא אמת חד משמעית, אך שאיפתי היא להתבסס על ניסיון ומחקר. דרך אגב- כמשתמשים במוצר מסוים, תמיד כדאי להצמד להוראות היצרן, כולל האחוזים והכמויות, כי אם חורגים מהם אז המוצר מאבד מיעילותו. מה יעזור מזון רפואי לחולה כליות אם במקביל נאכיל אותו עוגיות עתירות מלח??? כנ"ל לגבי כופתיות- אם היצרן ממליץ על 100%- כך אמורים להשתמש במוצר שלו. אם יצרן אחר אומר 80% כך יש לעשות במוצר שלו. מתוך כבוד לזולת, לא אכנס לענייני וט' ספציפיים מעבר לאלה שמפרסמים את דבריהם ברבים . צר לי לכתוב זאת אך גם חלק מהוט' שמטפלים בציפורים בישראל, לא מעודכנים. חד-משמעית. אם תרצי אפרסם שמות של וט' רבים מחו"ל. לצערנו או לשמחתנו, לא את ולא אני המצאנו את הגלגל, אך חשוב שדברים ישמעו ברבים. המשך חג שמח, טעים ובריא (גם לתוכים) בברכה דר' עמיר מאורר

AAV- ארגון הוט' של ציפורים- חלקי

FORMULATED DIETS Formulated bird food products are available from the pet food industry as a convenience to the owner and to ensure a more nutritionally balanced diet than that offered by seeds alone. The current trend is toward specific formulations addressing age, activity, therapeutic, and stress-related needs of the bird. For example, birds have special nutritional needs during molting, egg laying, or raising young. However, improving a diet in the short term in anticipation of these life stages is not effective; the feeding practices must be optimal year round. Commercial bird food products may be purchased as pellets, nuggets, crumbles, or hand feeding premixes. Converting a seed-eating bird to a formulated diet must be done with care because new items in the cage may not be immediately recognized as food. Your veterinarian can recommend a commercial formulated bird diet and help you with the conversion process. ALTERNATIVE HOMEMADE DIETS Where commercial diets are not available, attempts are made to produce a homemade diet. While not ideal for pet birds, these usually offer an improvement over an exclusive seed diet. Overall, however, homemade diets are often lacking in calcium, iodine, selenium, protein, fatty acid balance, fiber, pigments, and vitamins A, B complex, E, and D3 while providing an excess of carbohydrates, and phosphorus. Additionally, homemade diets with moist ingredients tend to spoil easily and lose nutrients if not stored properly or if made too far in advance of feeding. The time and effort involved in preparing foods and the difficulty in balancing the nutrients make homemade diets impractical for the pet bird owner. Owners choosing a fresh food plan tend to offer too much variety and quantity of food each day, permitting birds to pick out what they like. Birds will not choose a balanced diet if given free choice. Consult your avian veterinarian for specific recommendations on items and quantities to feed

באיו

New member
טעים? חחח... האמת שלא בדקתי

קודם כל בקשה קטנה- עינבל זה עם י' אחריי הע' בבקשה... רק להבא
שנית, כל זה טוב ויפה ועדיין אין זה עונה על הביקורת שלי לגבי הכופתיות. כמו שאמרתי- יש אולי יותר התחשבות היום בגודל השונה של תוכים כמו שאמרת- יש גם כופתיות לקוקטלים, שזה טוב ויפה ועדיין- אין התחשבות בסוגים שונים של תוכים באותו גודל (איך ייתכן שתוכון וצ.אהבה זקוקים לאותה תזונה כשהם מגיעים מאיזורים שונים בעולם?) אין התחשבות בכמויות האנרגיות השונה שתוכים מסוגים שונים מוציאים (ראה דוגמאות שנתתי), גם אם לרודיבוש יש כופתיות שונות עבור תוכים בעלי עודף משקל- אין זה עונה על כל הצרכים וכמו שאמרתי- אשמח לשלוח לך במייל את המתכונים שאנו משתמשים בהם להכנת מזון ביתי לפני שאתה שולל אותם. אלו מתכונים אגב שהורכבו גם הם ע"י טובי הוטרינרים בארה"ב ואוסטרליה, בוודאי שלא אני במטבחי הקט רקחתי אותם. לא ביטלתי מפעל חייו של איש, אני בספק אם מר תום רודיבוש יפסיק מחר לייצר אותם בגלל מה שאמרתי, ולמקרה שלא שמת לב העברתי גם ביקורת חריפה על חומרי הטעם והריח בנוטריברד שעד כמה שידוע לי אינם קיימים (או לפחות יש מעט מהם) ברודיבוש, ככה שהביקורת שלי נוגעת להרבה דברים בהזנת תוכים ולא להריסון ורודיבוש באופן אישי, אין מה להתגונן או להיעלב אישית. אני מברכת על פועלם ועל כל אדם שתורם לקידום המחקר והמדע בנושא התוכים הקרוב כל כך לליבי. עדיין לצערי, אין תשובה לביקורת שהעלתי, לא מהם ולא משום חברה אחרת- נוטריברד, האגן, קייטי וכו'. אני אקרא את כל מה שצירפת שם ברגע שיתפנה לי קצת זמן, כרגע אני ממש ממש לא יכולה, לכן אני גם לא מגיבה עדיין לכאן או לכאן לגבי עדי- אני לא יודעת כמה הוא אוהב להיכנס לדיונים וויכוחים של אנשים אחרים... אבל אני אשאל אותו לגבי זה בהחלט, (נעשה שיחת ועידה חחח) אבל בנתיים בוא נקבע שזכותו של כל אדם לדעתו. לגבי המלצות של מגדלים- עם כל הכבוד למגדלים, הם עדיין (או לפחות רובם) לא אנשי מחקר ומדע כך שאי אפשר להאשים אותי בצידוד בהם או בהקשבה לעצות המסחריות שלהם (אוהד אל תעלב לי, מתה עלייך ולא מדובר בך, אתה יודע את זה- אני בטוחה) מה גם שלצערי, נסיוני לימד אותי שרוב העניין של מגדלים הוא בסחורה שהתוכי מספק ופחות בבריאותו הפיזית ו/או הנפשית, ואני חייבת לציין שלאחר יציאת דבר הסמינר לקהל הרחב הערכתי למגדלים שונים אפילו פחתה יותר ממה שחשבתי שאפשרי לאחר שהמגדלים שנחשבים היום בין הגדולים בארץ (שוב- לא אוהד שבחר כן להגיע וכמובן שלא רחלי) היו היחדים שאמרו לי "תאמיני לי שממש לא אכפת לי איך התוכי מתנהג כל עוד יש ביצים"... אלו לא האנשים שאני נותנת שיקבעו את דעתי לגבי תזונה- האמן לי. בקיצור- לדיון הזה יכול להיות המשך ארוך מאוד ולא בטוח שבכלל יהיה לו סוף. אני שמחה בכל מקרה לראות אותך פה, מקווה שתיכנס לעיתים יותר קרובות כי מהמעט שאני יודעת עלייך מלקוחות שלך ומוטרינרים אחרים - (סתם סיפורי מקרה קטנים ששמעתי) בכמה דברים אחרים אני יודעת שאנחנו מאוד מסכימים... חג שמח ויום טוב. (נב- עבדה איתי פעם מישהי שהייתה אוכלת פרופלאן, ועם הזמן זה התחיל להיות בעיניי הגיוני, ככה שאוכל של תוכים כבר ממש לא מרגש אותי שאנשים אוכלים- מה שכן זה היה מאוד מצחיק)

מטרה משותפת

שלום עינבל, שלום לכולם כמובן, שהכל ברוח טובה- מטרה אחת לנו- רווחת התוכים. דיון תמיד מעורר שאלות ותשובות ובד"כ תורם במידה זו או אחרת. את צודקת ב100% שהדיון יכול להמשיך לנצח ואין אמת אחת. כל אדם יחליט איזה מידע משכנע אותו ומה הוא מקור מהימן בעיניו/ה. למיטב ידיעתי, אין אף מחקר מדעי שתומך בתזונה ספציפית או מוצר ספציפי לארה, לג'קו או ספציפית לכל תוכי אחר. יש בהחלט המון גימיקים (אריזות יפות, תוספת של אטריות בטעמים שונים ועוד כיד הדמיון, אם תרצי אשלח לך קישורים מזעזעים, של חברות גדולות מאד שמייצרות מוצרים כאלה. לשמחתי הם עדיין לא הגיעו לישראל). ההגיון של רודיבוש (שמוצא חן בעיני) הוא בהתאמה פרטנית של הדיאטה לציפור, למשל אם הציפור במשקל תקין ושומרת עליו היא תקבל כופתיות תזונה יומית, אם היא רזה מדי היא תקבל עתירות אנרגיה, אם היא שמנה מדי (קקדו, קוקטיל) היא תקבל דלות אנרגיה וכו'. כך שההתאמה היא לפי מצבה הגופני של הציפור ולא לפי הסוג שלה. זוהי שיטה ו"מדיניות" שמוכיחה את עצמה ועובדת כ20 שנה בארה"ב. אני לא הספקתי לקרוא את כל מאמרייך בנושא התנהגות, אך קראתי את חלקם והם בהחלט תרומה יפה לתחום! כל הכבוד! (למאמר בנושא תזונה יש לי הארות/הצעות, אם תרצי, אך אבין אם לאו). אין כמעט אף אחד/ת שמתעסק עם התנהגות ציפורים ובהחלט יש צורך בכך. בודאי ידוע לך, שבארה"ב זה מקצוע מכובד בפני עצמו. כוט' אין ממש את הזמן במרפאה לעשות יעוץ התנהגותי לכל תוכי שמגיע עם בעלים חדשים שזה עתה רכשו תוכי והגיעו מהחנות. במקרה הטוב. לגבי הוטרינרים הישראלים- לדעתי אפשר לספור על יד אחת (מקסימום שתיים) כמה מהוט' קוראים, מתעדכנים, מתעמקים ולומדים את התחום המרתק של רפואת ציפורים. לצערנו, יש הרבה יותר שבכל זאת מטפלים בציפורים. לגבי מגדלים- יש ויש. אני מסכים שיש כאלה שרואים רק כסף ורווח לנגד עיניהם, ויש "צדיקים" שעושים זאת עם כל הלב. ככלל, אני בהחלט מאמין בתזונה מבוססת כופתיות (עם תוספות של ירקות פירות נבטים)- זה עובד מצוין לרוב התוכים ולרוב הבעלים, ולטווח הארוך ובתמונה כוללת, יש לכופתיות המון להציע. דרך אגב, מתוך סקרנות, הרצתי סקר קטן בקבוצת דיון וט' מקצועית מחו"ל (בעיקר ארה"ב ואנגליה, כאלה שמטפלים בעיקר/רק בציפורים) לגבי כופתיות, שם כולם דיברו על 70-80% כופתיות. זה הסטנדרד שם. שיהיה כל טוב בברכה דר' עמיר מאורר

באיו

New member
שתי ידיים? נראה לי אופטימי...

אני מאוד מסכימה עם מה שאמרת דווקא לגבי יד אחת.... לדעתי זה יותר מציאותי וזה באמת חבל. יותר חבל שיש הרבה וט' שאין להם מושג קלוש בציפורים אבל הם מתעקשים לטפל בהם- וכך מגיעים אליי לקוחות לייעוץ וטוענים שהוטרינר נתן לתוכי "חיסון כללי נגד הכל" ואפילו טרח להסביר להם שזה כמו משושה של כלבים- חובה. (??????) או סאן קוניור שגילו אצלו כביכול פטרייה שחלשה על כל הריאות ונתנו לו משחה למרוח על האף ועל (...) פי הטבעת. ושוב- מה שיש לי לומר זה- ?????????? זה ממש חמור. אני מסכימה איתך שאין בארץ מודעות מבחינה התנהגותית אפילו לא עשירית מהרמה שארה"ב הגיעה אליה, אוסרליה או אנגליה וזה כואב לי מאוד. אם תעשה חיפוש על ההודעות שלי תראה שאני כותבת שם מדי פעם על הפעילויות הרבות שאני עושה בהתנדבות ובתשלום סימלי (דלק וכאלה...) להעלאת המודעות, למשל מעבירה סדנאות חינם בנושא לנוער קשה ולנפגעי סמים, לאחר שהם עוברים סדנאות והכשרה קצרה הם עוברים בבתי ספר יסודיים ומעבירים את המידע הבסיסי והחשוב לילדים- אין מה לעשות, ילדים הם העתיד שלנו... זהו למשל פרוייקט שאני יזמתי ואני מאוד גאה בו, לא רק שהם עסוקים במשהו שמעניין אותם אלא זה גם מרחיק אותם מהרחוב ומעלה להם את המוטיבציה. כמו גם מפגשיי יעוץ התנהגותי בחינם לפעמים, או למשל ארגון של תרומות כלובים גדולים ומזון ואפילו שירותיים וטרינריים לתוכים עבור אוכלוסיות נזקקות- לפעמים הילדים מקבלים כל כך הרבה מהתוכי, סוף סוף בתוך כל ה"אין" והמחסור יש להם משהו שלהם לגמרי- וזה כל כך מרגש אותי כל פעם מחדש לראות את זה. הרצאות, כתבות וכו' וכו'- שאת רובם אתה יכול למצוא באינטרנט גם. דבר נוסף שאתה יכול לראות באחת ההודעות הוא שאני מארגנת תרומה של בע"ח לנכים ולאוכלוסיות מיוחדות אחרות, זה כולל כמובן תרומה של כלובים ואביזרים, שיתוף פעולה עם חנות שמוכנה לתרום את המזון באופן קבוע (ולפעמים - לא הרבה- יש גם איזה ירקן שמוכן לתרום כמה ירקות) והכי חשוב- וטרינר שמוכן לעשות בחינם בדיקות שיגרתיות וטיפולים אם הוא יכול, ואם לא- אז לפחות במחירי עלות, הרי המטרה היא לא להפוך את התוכי לנטל כלכלי על משפחה נזקקת אלא לנקודת אור. שוב- אין הרבה כאלה שמוכנים, אבל בדרך כלל מדובר בתוכון או קוקטיל ככה שגם אם צריך אפילו ויבראוונוז זה עולה יחסית מעט- בסה"כ זה תוכי ששוקל 30 גרם בערך, אז לפעמים הם מוכנים. בקיצור- אני חושבת שבסה"כ צריך רק להתניע פה את המנועים, אח"כ יהיה הרבה יותר קל. אני חושבת שהסמינר הוא נקודת התחלה טובה וגם הוא מוכיח כמה המודעות קטנה להזדמנות כל כך מיוחדת- במקום 600 דולר שזה עולה בארה"ב הבאנו את זה לכאן ב 350 שח בסה"כ וגם על זה אנשים מעבירים ביקרות... חבל. בקיצור אני לא מווותרת ולא מתייאשת. לגבי התיקונים למאמר שלי- אני תמיד שמחה לקבל ביקורת בונה אבל שוב- יש גם עניין של דעות ושל השקפה, יכול להיות שאני אקבל רק חלק מהדברים ככה שאל תיקח את זה אישית... כנראה שאנחנו קוראים מאמרים שונים. יש לך את המייל שלי- אז תוכל בכיף לשלוח לי הכל, אני מאוד פתוחה להצעות ושינויים ואני גם אספר לך על המחקרים שאני עושה עכשיו (בנדהיים ושלומית מאוד ניסו לעזור לי אבל אולי דווקא ממך תבוא הישועה?) - זהו תחום נוסף שאני פעילה בו בשילוב התוכים ובע"ח בכלל בתחום האקדמי באופן יותר נרחב ומבוסס. משהו נפרד לגמרי מהקורסים שבאונ' ת"א (אני לא אומרת שהם לא טובים אני רק מתכוונת שהמטרה שלהם ושלי שונה בתכלית ככה שזה פשוט כיוון אחר של מחקר) יהיה מעניין אני חושבת לשמוע (אחרת לא הייתי עושה את זה) ואני גם אשמח לשמוע את דעתך. בקיצור- אני מחכה למייל ממך, שיהיה בנתיים סופ"ש נעים ושבת שלום :)

orit אורית

New member
wow.. אכן כבוד.. ברוך הבא ../images/Emo140.gif

הפורום שלנו הולך ומשתפר .. בעקביות .. ברוך הבא ד"ר מאורר שמחה שמצאת לנכון לחלוק עמנו בידיעותיך ונסיונך ומקווה שבאת על מנת להשאר
מיכלי: ממליצה לצבוע אותו.. לגרום לו להסמיק כזה.. חג שמח לך ולכולם
אורית

סאן6

New member
תודה על התשובה

וגם לכל שאר המגיבים שמחה לראות שהתפתח דיון בעקבות השאלה שלי =] מאוד מעניין, למרות שלא הספקתי לקרוא את הכל.. בעבר גידלתי קוקטיל מוחתם ורציתי לדעת עד כמה הטיפול בהם שונה? זה קשה יותר לגדל קוואקר? דורש יותר תשומת לב מקוקטיל? אני מתלבטת מה לקחת כי אני לא אהיה כל הזמן בבית...

Sweet Fantasy

New member
כל תוכי מוחתם דורש אותו יחס

קוואקר יותר רעשן ויותר חכם מקוקטייל - זה ההבדל היחיד. שניהם זקוקים לכמות יחס שווה, תזונה מאוזנת ובריאה. ומה הכוונה כל הזמן? תוכי מוחתם צריך יחס כל יום לפחות כמה שעות ביום - לא משנה סוגו.

Tweety66

New member
לא מסכימה כ"כ

תוכים שהם אינטליגנטים יותר לדעתי זקוקים להרבה יותר יחס מאשר תוכים פחות אינטלגנטים. זאת מהסיבה הפשוטה שהם זקוקים כל הזמן לגורמים שיגרו את האינטלגנציה שלהם בסביבתם. לדעתי קוקטייל למשל, שנמצא כמה שעות טובות או אפילו יום שלם בכלוב עם צעצוע או שניים, בהחלט יצליח להעסיק את עצמו היטב ולא ישתעמם. לעומת זאת אם תסגרי ג'אקו בכלוב עם 2 צעצועים מהר מאד הוא ישתגע, ממש כמו ילד קטן שתשאירי אותו סגור בחדר ללא ושום תעסוקה - שתחזרי אליו הוא כנראה יצרח ישתולל ממש כמו ג'אקו שעלול בנוסף גם לנשוך ולמרוט נוצות. בשביל הכותבת, לדעתי קוואקר אכן דורש יותר מקוקטייל, אך לא בהרבה יותר. אני לא חושבת שכדי לקחת תוכי מוחתם את צריכה להיות כל הזמן בבית, אבל בהחלט צריכה שיהיה לך את הזמן הדרוש כדי להעניק לו יחס ראוי. קחי זאת בחשבון, ואם בסופו של דבר כן תקני תוכי (ולא משנה איזה
) נשמח שתעדכני אותנו וכמובן תמיד נשמח לעזור בכל בעיה/שאלה.

Sweet Fantasy

New member
צודקת

אבל יותר התכוונתי שאני לא חושבת שיש תוכי מוחתם שצריך להיות שעות לבד בכלוב. תוכי גדול וחכם יותר ישתגע יותר נכון - אבל תוכי קטן יותר יאבד תהחתמה מהר יותר (לדעתי)

למעלה