קוואית'

osravan

New member
קוואית'

כזכור, בעימות המלכים כשדאני מבקרת בקארת' היא פוגשת את קוואית', אישה מסתורית במסכה שמזדהה כאורגת צללים (אם תרגמתי נכון - shadow binder ) מאסשאי. קוואית' מנסה לשכנע אותה (ע"י משפטים חידתיים) ללכת לאסשאי, כדי למצוא את ה"אמת". מה לדעתכם האינטרסים של קוואית', והאם היא קשורה למליסנדרה? שימו לב שמליסנדרה מתעלמת בקביעות מדאני (גם דאני היא חמס, לא?). יכול להיות שהיא לא מודעת לקיומה, אבל זה לא סביר.

deathstar

New member
סתם השערה שלי בנוגע לכורחי הצל

אני חושב שמליסנדרה נהיתה כ"כ חזקה בגלל הדרקונים של דאני. המסטר של האלכימאים אמר לטיריון שהגידול בתפוקת האש פרא יכול להיגרם בגלל דרקונים. אני חושב שמליסנדרה נהייתה חזקה כ"כ בגל הדרקונים, ואני חושב גם שהדרקונים יגנו על דאני מפני הקסם של מליסנדרה. לדעתי קוואית' אמרה לדאני ללכת לאסשי עם הדרקונים כדי לחזק את קסמי כורחי הצל במקום.

האם כל קורכי-הצל הינם כוהני ר'הלור?

Vice-versa אני מבין שלא, הרי פולחן ר'הלור נפוץ בערים החופשיות, בעוד שקורכי הצל הם יחודיים לאסהאי. אגב, האם קיימת מפה של היבשת שמעבר לים הצר? בספר השלישי יש מפה של קיצה הדרומי, שמראה את הריסות ואליריה, אך היתי שמח לקבל מוסג על מיקומן של 9 הערים החופשיות, של קארת', של יאי-טאי ואסהאי...

Envinyatar

New member
יתכן שמליסנדרה עיוורת לקיומה

כלומר - הלהבות שלה לא מראות לה כל מה שמתרחש בעולם, אלא לכל היותר מאפשרות לה לראות דברים שהיא רוצה לראות. יתכן שמליסנדרה כל-כך מקובעת באמונתה שסטאניס הוא אזור באהאי, באופן שמונע אותה מלבלוש לכיוונים המתאימים, כדי לחפש מישהי שמתאימה יותר לנבואה. ומצד שני - אולי היא כן יודעת, ושומרת את דאני לשלב מאוחר יותר בתוכניותיה.

MIniMage

New member
בקשר לבואה של דאני לאסאשי

לדעתי, דאני תלך בשלב מסוים לאסאשי, היא פשוט תחכה שיהיה סימן טופולגי (3) כלשו.

למעלה