קודם כל -

מתבודד

New member
קודם כל -

שבוע טוב
מקווה שהכל טוב
רציתי להבהיר כמה נקודות שאנשים לא הבינו... סוג המתבודד שעליו דיברתי, הוא לא באופן של ניתוק. מדובר באופן של עומק, מחשבות גבוהות, ועצמיות אמיתית. המתבודד שעליו אני מדבר אינו סמל. הוא אינו נציג של שום חברה, קבוצה או קהילה. מצד שני - הוא גם אינו סגור, מנותק או נבדל. הוא אחד שאוהב. את כולם. בלי הגבלה. הוא אינו רואה שוני או הבדל בין אנשים. הוא לא מפלה או מתכנן סדרי עדיפויות. וזו הבעיה. החברה של ימינו - מדביקה סטיגמות, מפלה, צובעת, מקלקלת ומשחיתה את הבן אדם האמיתי. אנשים שוכחים כמה פעם ידעו לאהוב אחד את השני באמת. לבוא ולהגיד:"שמע, עם כל ההבדלים, האופי, היופי ותרבות השונים, אני אוהב אותך". כמה פעמים עשיתם את זה בחיים? כמה פעמים עשיתם מה שאתם רוצים? בחייאת!!!!!!!!!!!! תאהבו!!! תסתכלו כמה יש לכם, תבינו עד כמה אתם מסוגלים להגיע, תפתחו את הידים ותאהבו!!!! וזה מה שאני מתכוון!!! תתבודדו - תהיו עצמכם!!! תהיו ספונטנים, תצרחו, תרקדו, תשתגעו, תשירו, תצחקו, תתלהבו, תחייכו, תפתחו את הידיים ותאהבו, באמת שזה לא קשה... אל תתנתקו, נסו לשנות!!!! כשאתה עצמך, ואינך מנסה לשנות - כך אתה משנה הכי הרבה המון אהבה
והצלחה
רק אושר בחיים
ממני -

tamarhp

New member
שבוע טוב

אנשים כבר הספיקו לשכוח מההודעה שלך
יובל - אלתשכח שלא כולם פתוחים. קשה לבנאדם פתאום באמצע החיים להשתנות, להיפתח. במיוחד כשיש עליו סטיגמות. לא כולם מצליחים לאהוב פתאום, סתם ככה. לא כולם יודעים להתבודד עם המחשבות שלהם ולדעת להכיר את עצמך מקרוב. יותר קל לי לאהוב אחרים בלי הגבלה, כשאני מאושרת. כשיש מישהו שאוהב אותי, ולא רק אמא שלי. בתקופות קשות יותר קשה לי להיפתח אל כולם...

מתבודד

New member
חמודה אחת../images/Emo9.gif

אנשים לא פתוחים כי החברה סגרה אותם. אם את יודעת על אנשים כאלו, ואם גם את אחת כזו, תדברי. תדברי, תקשיבי, תגיבי לדברים, תלמדי - מהחיים, מהאנשים הסובבים אותך ומעצמך הבעיה היא שאנשים לא יודעים בפני מי לפתוח את עצמם. רק צריך לדבר, ולהקשיב...

קראתי, ניסיתי להפנים

ושאלה לי אליך יובל, מי הם אותם יחידי סגולה שניתן לפתוח את ליבנו בפניהם? כי אני יותר ויותר מגלה אנשים אנוכיים בחיי, אנשים אגואיסטים לחלוטין שאני אישית לא מתכוונת לסמוך על דעתם ולבקש מהם עצות. אז נכון, לא כולם כמותם, אז אולי תגלה לי איפה ניתן למצוא אנשים טובים באמצע הדרך?

מוצארט

New member
הוא לא צריך למצוא בשבילך

את צריכה למצוא אותם... ולדעתי, כבר מצאת כמה כאלה.

מתבודד

New member
אותם יחידי סגולה -

הם הילדים שאיתם אנחנו בכלל לא מדברים, כי הם קטנים מאיתנו. אתם יחידי סגולה הם אלו שלא נבחרו בחיים לשחק איתך ועם החבר'ה כדורגל, בגלל שהדביקו להם סטיגמה. הם אותם ילדים שתמיד מחייכים אליך כשאתה מבואס וזה מעודד אותך בלי שאתה יודע. הם האחים הכי קרובים שלך שבחיים לא מצאת איתם שיחה עמוקה, כי חשבת שהם לא יבינו אותך. יחידי סגולה אלו הם הילדים שנהיים לנושא השיחה ברכילות של ערב שבת עם החבר'ה. את, ועוד המון כמוך - מחפשים בגבוהות אל תחפשי רחוק מדי, אל תחפשי את האושר שלך בחוץ. ב"ה יש לך משפחה, יש לך את החברים הקרובים אלייך, יש לך מישו לדבר!!! יש אנשים שאת זה אין להם... חוץ מזה, אני שמעתי עלייך שאת אחלה ושיש לך המון שמחת חיים ואהבה לאנשים. אז למה שאת לא תהיי אחת כזו???? תחפשי אנשים שרוצים שידברו איתם. זה יעזור להם, ובעיקר גם לך...

ממי שמעת?

עליי דברים כאלה, ואם שמעת את זה, מאיפה לך שאני עצמי לא אחת כזאת? אני לא מחפשת בגבוהות, אני מחפשת את זה באנשים שטוענים שהם יקרים לליבי, ושהם חברים טובים שלי, ומסתבר שהם חברים טובים רק כשנוח להם לשפוך בפניי את מר ליבם, רק שלהם רע והם צריכים עזרה.

tamarhp

New member
אצלי טעית...

"הם הילדים שאיתם אנחנו בכלל לא מדברים, כי הם קטנים מאיתנו" תשאל את הבנות פה בפורום - מיכל, (כיתה י') קרן (כיתה ח'), נועה (כיתה ח').. . דווקא הבנות שיותר קטנות ממני - יותר קל לי להיפתח אליהן... "יחידי סגולה הם אלו שלא נבחרו בחיים לשחק איתך ועם החבר'ה כדורגל, בגלל שהדביקו להם סטיגמה." במשך 3 שנים הייתי עם אחת כזו. לא משנה מה קרה בינתיים.. אבל במשך 3 שנים היינו חברות, וזה לא זה. " האחים הכי קרובים שלך שבחיים לא מצאת איתם שיחה עמוקה," ברוך ה' אצלי זו לא הבעיה. תשאל את רחלי (צופי וחורפני). נכון שלפעמים אנחנו רבות, אבל תתפלאו - יש גם שיחות עמוקות... וגם עם שאר האחים שלי, ב"ה. "יחידי סגולה אלו הם הילדים שנהיים לנושא השיחה ברכילות של ערב שבת עם החבר'ה" גם את זה עשיתי.. אתה חושב שאני מחפשת בגבוהות? אני חושבת שפשוט אני טיפוס עם אופי מסויים שלא כל אחד מסתדר איתו, ואני גם לא מסתדרת עם כל אחד. אולי כשעובדים סתם ככה בקבוצה אין בעיה, אבל כזה רק שתינו - כחברות טובות שאמורות להיפתח אחת אל השניה - אני לא יכולה להיפתח ככה אל כל אחת, ואני גם לא רוצה.

שירית, קבלי הוכחה!!! ../images/Emo8.gif

שאנחנו באותו בית, אם לא הבנת...
ובהחלט יש לנו שיחות עמוקות
כ"כ עמוקות עד שהן חודרות לצלעות של תמר ומכאיבות לה
(והבמבין יבין...)

tamarhp

New member
עד כיתה ט', בערך

הייתי בנאדם סגור, שקט. לא היו לי בעיות חברתיות, ב"ה. פשוט לא הייתי זקוקה לרעש מסביב, לחברות שמקיפות אותי. הסתפקתי בחברות קרובות, ועוד כיתה נפלאה שידעתי שתמיד אוכל לפנות לכל אחת מהן. לא היו אצלנו "מעמדות", וכולן היו עם כולן, עד כמה שאפשר. אני יודעת להעריך את עצמי, וגם השאר ידעו להעריך אותי. בכיתה ט', התחלתי להיפתח יותר. התחילו לשמוע אותי יותר. והאמת? אני מתגעגעת לשנים שלפני כן. לפעמים אני משתיקה את עצמי בכוח. אני מרגישה כל כך ריקנית כששומעים אותי בקול רם, כשאני פתוחה מדי. אני מרגישה כאילו אין לי את האופי שלי, את המחשבות שלי, את הרגשותש לי, כי תמיד אני חולקת אותם עם אחרים. ולא נשאר לי שום מחשבה או רגש, שהם רק שלי.

חמודה, זה לא חייב להיות ככה.

תנסי לעשות משו שתמיד מצליח לי, פשוט להסתכל על העולם בעיניים של ינוק, להתפעל מכל דבר, למצוא את הטוב בכל אדם, פשוט לחפש רק את הטוב ורק את מה אפשר ללמוד. היו מספיק מקרים שיכלתי להיפגע מהם ולהיסגר אל מולם, אבל מישהי חכמה לימדה אותי פעם שצריך לנשום עמוק, ופשוט לחשוב בשיא הרציונליות ובשיא האנוכיות, מה אני יכולה לקחת מהמקרה הזה, מה אני יכולה ללמוד מזה? מאותה השניה שהצלחתי לקיים את מה שהיא לימדה אותי איבדתי קשר עם מה שיכל לפגוע בי כ"כ, נשארתי רק עם מה שבונה ומחזק, ולא חובה בכלל שתרגישי ריקנית, להיפך. תנסי להבין שת'כלס, כל מה שאת לומדת מאחרים את יכולה גם להנחיל להם. להיות בנאדם טוב זה לא להיות בנאדם מושלם, אלא להיות בנאדם שיודע ללמוד מאחרים, שמודה בטעויות שלו, וזה להיות אדם שמוכן לחלוק בהארות שלו ובתובנות עם אחרים. ולא, אל תיפתחי עד הסוף, תשאירי לך חלקה שלך, משו מיוחד רק שלך, כי בלי זה תאבדי את הייחודיות שלך :)

איילת כ

New member
בזמן האחרון

יש לי בעיה הפוכה. אני לא רואה את הרע, אני לא רואה מה יש לתקן אצלי/ בסביבה. וזה לא טוב, כי זה לא חוכמה להיות אחד שרואה הכול רע או אחד שרואה הכול טוב כי המציאות היא לא שחור לבן... ואני יודעת שזה נשמע מוזר...

זה בסדר, את לא נראית ככה ../images/Emo13.gif

(אוי ואבוי, לאיזה מצב הגענו?!?!?1 שאני נותנת לתמר נשיקה????????????? טוב, לפחות זה וירטואלי...
)

tamarhp

New member
אחלה חתימה, יוסף

ואני אוהבת את כל ההודעות של יובל

חָגָי

New member
אני ממש ממש לא מסכים איתך.

הגישה שאתה מביא כאן זו גישה של "תזרום עם עצמך, יהיה בסדר" הרבה יותר מאשר הגישה של "חבר'ה, קדימה, לעורר אהבת אחים, אצלכם ואצל כולם!". תקן אותי אם אני טועה. לפי היהדות (לפחות איך שאני תופס אותה), האדם כל הזמן צריך לעמול. הוא צריך לעמול לתקן את מידותיו, את עבודת ה' שלו, את היראת שמים שלו, את ההתנהגות שלו וגם, כן, את כל מי שסובב אותו. לשאוף לתקן לכל הפחות. מה שאתה מציג כאן היא אידאולוגיה של "כשאתה עצמך, ואינך מנסה לשנות - כך אתה משנה הכי הרבה" וזה לא נכון!!! אם עצמך היה באמת העצמך היותר פנימי, המקורי, לפני שהוא התקלקל בעקבות כל מיני חטאים מחטאים שונים - כי אז היית צודק. הרב קוק אומר, שאדם הראשון קיבל את הציוויים שלו בעצם מתוך עצמו, האני הפנימי שלו פשוט היה "מכוון" על האמת. אבל אחרי שחטא, משהו השתבש, האני הפנימי שלו כבר לא היה מכוון לתדר הנכון, ובגלל זה לא ידע להשיב על שאלת "איכה?", הקב"ה שאל אותו היכן העצמיות שלך?! איפה אתה?! והוא לא ידע לענות.. אני מציע, שעד שתגיע לדרכה כזאת של זיכוך הנפש, ושהטוב ינבע ממך באופן טבעי, תעבוד, תעבוד קשה על תיקון עצמך ותיקון כל מה שאתה יכול (וגם מה שלא) לתקן ולשפר. בשביל זה באנו לעולם הזה, בשביל לתקן! בבחלתועה.

מתבודד

New member
אתה אחלה גבר בן אדם../images/Emo66.gif

אבל עדיף שתקרא שוב את מה שאמרתי... האדם צריך לדעת כיצד לעבוד במקביל - לתקן עצמו, וגם לשנות את החברה בחסרונותיה. כשאמרתי "אינך מנסה לשנות" התכוונתי לא לשנות את החברה!!!!! לא לאי-שינוי עצמי!!!! אדם חייב תמיד לראות כיצד לתקן עצמו!!!!! אנשים כל הזמן באים ואומרים "אנחנו נשנה, אנחנו נוביל, אנחנו ננהיג את החברה" אבל למי כל זה שווה כשהם אינם עצמם? גם הם וגם החברה שאותה הם מנהיגים קורסים במקביל... לזרום - כמו מים. מים שעומדים נהיים סרוחים. אדם שעומד ואינו זורם (בכוונה של לתקן, לעצב אישיות. לא בכוונה של להמשיך עם מה שהוא...), הוא אדם שאין לו מה לתרום לחברה, כשם שמים עומדים אינם יתרמו לצמאון... אני, אתה וכל אחד צריכים לזרום - לתקן עצמנו, לעצב את אישיותנו ולשנות במידת האפשר. אני מקווה שהסברתי את עצמי כראוי, ואם לא - אתה עדיין אחלה גבר

חָגָי

New member
עם זה אני מסכים...

אני הבנתי שהתכוונת לזה, רק רציתי שתבהיר, לנו ולך, את הנקודה יותר בבירור. לא להיות מושפע מהחברה, לא לחשוב "מה יגידו", לא להיות צבוע - עם זה בוודאי שאני מסכים.

אם הבנתי אותך נכון אז אני מאוד...

בס"ד מסכים איתך.... אם התכוונת ש"כשאתה עצמך ואינך מנסה לשנות-כך אתה משנה הכי הרבה" הכוונה להיות אמיתי עם עצמך ולא להיות צבוע בגלל שהחברה כך וכך אז זה באמת נכון.

למעלה