קודם כל, תנשמי

יה-יה

New member
קודם כל, תנשמי

אני קוראת בהמון ספרים על חשיבות הנשימה הנכונה. 1) מה זה ´נשימה נכונה´? 2) איך נושמים נכונה? 3) הבנתי את "הוראות ההפעלה", אבל אני זוכרת את הנשימה רק כשאני חושבת/מודעת לה. בשאר הזמן אני נושמת ´חפיף´
איך "לזכור" את הנשימה במהלך היום? 3.5) ואפרופו מהלך היום... חזרתי היום לגן. גן חדש. אפ´חד לא מכיר אותי שם (חוץ מאחת)... ייקשתי חופשי
3.82) תודה
יה-יה.

MsPiggy

New member
ייייייקקקווושששש!!!

אאממ... את יש לך שעון יד עם שעון מעורר בו תוכלי לכוון אותו לכל רבע שעה כדי שיזכיר לך. או שתוכלי לרשום על היד או לשים עליך איזה צמיד שיזכיר לך... בקשר למה זה נשימה נכונה אין לי מושג

jongler

New member
נשימה

נשימה נכונה זו נשימה שאת תגדירי אותה כנכונה ברגע שאין הנשימה מפריעה לי או גוזלת אנרגיה - בשבילי היא הנכונה. למצב הגוף והנפש יש משקל מכריע על אופן בו אנו נושמים, את יכולה לשים לב שבמצבי רוח מסויימים נשימתך משתנה ולכן בזמן מדיטציה רגועה ישנה אפשרות להבחין בנשימה גם מהצד כעד המתבונן בדבר המופלא הזה שמתרחש מעצמו ולא כמפעילה. ישנם אנשים באקדמיה הרפואית וגם אנשים שבאו מדרך היוגה שממליצים כל כמה זמן לקחת נשימות עמוקות מהאף לעבר הבטן, למלאה עד שאין מקום , לעבור לבית החזה ואח"כ לגרון עד אפס מקום ואז לשחרר באיטיות דרך הפה רק בסדר הפוך וזה על מנת לנקות את הריאות, להזרים חמצן חדש - זה עוזר לתפקוד הגוף וגם מרגיע, תנסי המשך יום מדליק JonGler

נשימה "נכונה"

1) אולי נשימה "נכונה" זה משהו שיכול להתקיים רק בעולם בו קיימת נשימה "לא נכונה". האחרונה עשויה להיות כל מיני סוגים של נשימה. למשל, נשימה שטחית מדי, או עצבנית מדי, או מקוטעת, או גבוהה מדי וכן הלאה. 2) זה שונה מאדם לאדם. בודקים מה מפריע לנשימה להיות טבעית (כלומר, "נכונה"). 3) המממ... אולי אם תארגני לעצמך סימנים והחלטות. למשל, שבכל פעם שאת נוהגת את תנשמי "נכון". כך לימדתי את עצמי לנשום מהבטן כל הזמן, כפי שידעתי כשהייתי תינוק. זה היה קל. לקח לי שנה-שנתיים, בתור נער, לעשות זאת - לכל החיים. 3.5) מגניב.
3.82) באהבה.

למעלה