קודם כל תודה!

מצב
הנושא נעול.

I N K A

New member
קודם כל תודה!

קודם כל תודה!
לכל מי שברך אותי ברוכה הבאה, אני לא מספיקה לעמוד בקצב הברכות שלכם, ותודה שאתם כאן. אז ככה, היום פגשתי לראשונה את פרופ' עמי עמית-מנהל IVFבאיכילוב, ובן זוגי ואנוכי התרשמנו ממנו עמוקות. הבן אדם פשוט התרגז על כך שרוצים לשלוח אותי כבר לתרומת ביציות, ועל השיטה שבה עבדו איתי, משום שלטענתו אישה שלפני מספר שנים היתה בהריון (שהסתיים בהפלה) לא ייתכן שכבר מצב הביציות שלה כה מחורבן. הוא שיכנע אותי לצאת מהדיכאון שהוכנסתי אליו, ללכת בדרך שלו, והבטיח לא לתזז אותי זמן רב. ננסה ונראה, הולך טוב לא הולך ניסע לקפריסין. ביקש הזדמנות כל כך יפה ושכנע אותי שלמרות כל הסבל שבטיפולים ולמרות שכבר 5 שנים אני עוברת אותם, השתכנעתי לבסוף לתת לעניין צ'אנס נוסף. אז קיבלתי תוכנית יפה שכוללת רק גונל F ולמרבה הפלא לא כוללת שום מעכב ביוץ כמו צטרוטייד או דהקפפטיל. לטענתו אני כנראה שייכת לאחוז המועט של נשים שגופן מגיב הפוך למעכבי ביוץ, ועושה "דווקא" ומבייץ יחד איתם. מפתיע אבל כן זה מה שקרה אצלי מספר פעמים, וזה נקרא הצהבה וקשור ל-LH. בסוף העניין מצטרף כמובן חברי משכבר הימים הכוריגון וכל זה כלול עם יום כיף במדיקל סנטר בהרצליה. מה אומר לכם? מקווה בהחלט שהצדק עימו. שיהיה לכולנו המון הצלחה, מחזיקה אצבעות לנוסעות לקפריסין ביום שלישי

ronitili

New member
לתופעה קוראים לוטאיניזציה, כלומר

קודם כל תודה!
לכל מי שברך אותי ברוכה הבאה, אני לא מספיקה לעמוד בקצב הברכות שלכם, ותודה שאתם כאן. אז ככה, היום פגשתי לראשונה את פרופ' עמי עמית-מנהל IVFבאיכילוב, ובן זוגי ואנוכי התרשמנו ממנו עמוקות. הבן אדם פשוט התרגז על כך שרוצים לשלוח אותי כבר לתרומת ביציות, ועל השיטה שבה עבדו איתי, משום שלטענתו אישה שלפני מספר שנים היתה בהריון (שהסתיים בהפלה) לא ייתכן שכבר מצב הביציות שלה כה מחורבן. הוא שיכנע אותי לצאת מהדיכאון שהוכנסתי אליו, ללכת בדרך שלו, והבטיח לא לתזז אותי זמן רב. ננסה ונראה, הולך טוב לא הולך ניסע לקפריסין. ביקש הזדמנות כל כך יפה ושכנע אותי שלמרות כל הסבל שבטיפולים ולמרות שכבר 5 שנים אני עוברת אותם, השתכנעתי לבסוף לתת לעניין צ'אנס נוסף. אז קיבלתי תוכנית יפה שכוללת רק גונל F ולמרבה הפלא לא כוללת שום מעכב ביוץ כמו צטרוטייד או דהקפפטיל. לטענתו אני כנראה שייכת לאחוז המועט של נשים שגופן מגיב הפוך למעכבי ביוץ, ועושה "דווקא" ומבייץ יחד איתם. מפתיע אבל כן זה מה שקרה אצלי מספר פעמים, וזה נקרא הצהבה וקשור ל-LH. בסוף העניין מצטרף כמובן חברי משכבר הימים הכוריגון וכל זה כלול עם יום כיף במדיקל סנטר בהרצליה. מה אומר לכם? מקווה בהחלט שהצדק עימו. שיהיה לכולנו המון הצלחה, מחזיקה אצבעות לנוסעות לקפריסין ביום שלישי
לתופעה קוראים לוטאיניזציה, כלומר
הפיכת הזקיק לגופיף צהוב בעקבות עליית LH, מייד עם התחלת הדיכוי, קורה בעיקר אצל נשים עם תגובה חלשה (בגלל FSH גבוה). המדכאים למיניהם, לפני פעולת הדיכוי "מרוקנים" את בלוטת ההיפופיזה מ FSH ו LH. רמת ההורמונים האלה עולה, ועליית ה LH בדם עקב הפרדוקס עלולה להוביל ל"הבשלת" הזקיקים לפני שאיבה. בשורה התחתונה זה גורם לביציות שבתוך הזקיקים להיות לא ראויות לשאיבה, או במילים בוטות: "דופק את הטיפול". לפעמים משתמשים בפרדוקס בתחילת טיפול כדי לעלות את רמות הורמון ה FSH בתחילת טיפול אצל מגיבות חלשות כדי להוסיף על השפעת הורמוני השריית הביוץ (גונל, מנוגון וכו'), הסכנה היא כמובן שה LH יעלה גם ותתרחש הצהבה בתחילת המחזור (לוטאיניזציה). בקיצור, יש לזה יתרונות וחסרונות, וכמו בכל דבר מתאימים כל פרוטוקול למטופלת הספציפית. לפעמים משתמשים בדיפרלין ודקקפטיל כגורמי ביוץ, למעשה נעזרים בפרדוקס הדיכוי של האנלוגים הללו. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה, את בידים טובות ותודה על החזקת האצבעות ל"מבצע קפריסין"

בוקר טוב אינקה

קודם כל תודה!
בוקר טוב אינקה
פרופ' עמית הוא אליל
אם יש לך סיכוי להריון ב- IVF הוא הכתובת להצלחה. תראי שיהיה בסדר - הוא מאד מאד מקצועי ומאד מאד מקסים. תודה לך על האיחולים לגבי מחר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה