קודם כל שלום

קודם כל שלום

רק בזמן האחרון נודע לי שקנברה היא עיר הבירה של אוסטרליה ולתומי חשבתי שסידני זו הבירה. הייתי שמח לקבל קצת פרטים על קנברה כולל תמוננות. תודה

liatushG

New member
לדעתי

העיר נורא משעממת ורשמית ואין עניין פרט למוזיאון ההנצחה, גבעת הפרלמנט ומגדל telstra שסובב סביב צירו וממנו נשקף נוף קנברה. באזור קנברה מספר אטרקציות, הנוף ירוק ויש כמה נחלים ושכר cotter dam. אפשר לבקר בתחנת שידור חלל עמוק, בכניסה צלחות שידור לויאן ענקיות, הכניסה חינם ובו מוצגת אבן מהירח. לא הרחק מהתחנה עליה להר ובו מצפה כוכבים.

אמנון כ

New member
כמה מילים על קנברה

ראשית, אכן מדובר בעיירה קטנה ובעיקר - משעממת!! המרכז המסחרי נראה כמו משהו באיזה פרבר נידח של קרית אונו - זעיר ומרדים. הסיבה שקנברה היא בירת אוסטרליה נעוצה ביריבות ארוכת השנים בין סידני למלבורן. כשהפכה אוסטרליה למדינה, הייתה מחלוקת ארוכה האם לעשות את הבירה בסינדי או בקנברה - שתי הערים הגדולות באוסטרליה. הדילמה הפכה לדיון קיומי שנגמר כמעט במלחמת אזרחים. כפשרה הוחלט למצוא משהו באמצע - ממש כמו ירושלים בשעתו. הבעייה היא שאין ממש הרבה בין סידני למלבורן... לבסוף נבחרה קנברה - מה שהיה בזמנו יישוב זעיר ונטול חשיבות, אך נמצא באמצע הדרך. משימת הבנייה של קנברה הייתה ארוכה ומעניינת מבחינה ארכיטקטונית - בניין הפרלמנט הוצב במרכז, וסביבו נבנתה העיר במעגלים מתרחבים (ראה מפה). הכל תוכנן מראש ונבנה פחות או יותר בו זמנית - כל משרדי הממשלה, הארכיון הלאומי, מבנים ממשלתיים, שגריריות ושאר מוסדות פורמליים. על הכל חשבו מראש, או לפחות ניסו, והתוצאה מרשימה למדי מבחינה ארכיטקטונית. אזור השגריריות הוא האטרקציה הנחמדה ביותר בקנברה לדעתי - ממשלת אוסטרליה דאגה שכל מדינה תבנה את השגרירות שלה באופן שייצג את המדינה, וכך ניתן לראות עמודי שיש בשגרירות יוון, מבנה דמוי קש בשגרירות פפואה ניו גיני, מבנה דמוי מקדש הודי בשגרירות הודו וכו'. כל השגריריות מרוכזות במקום אחד, כך שקל מאוד להסתובב (ברכב) ולראות את כולן). אגב, כמובן ששגרירות ישראל יוצאת מן הכלל הזה ומדובר בבניין מגודר, מאובטח ונטול כל חן או יופי (ואני קיוויתי לראות איזה כדור פלאפל ענקי...). בניין הפרלמנט הישן, ששימש עד לפני כמה שנים את הממשלה האוסטרלית, הוצב במקור כמבנה זמני עד לסיום בניית הפרלמנט החדש. אלא שה"זמני" הפך לקבוע ובמשך כ- 70 שנה ישבה בו הממשלה בסופו של דבר. בניין הפרלמנט החדש נבנה ואוכלס רק בשנים האחרונות. מדובר במבנה מוזר מאוד ומאכזב למדי בצפייה ראשונה - גבעה ירוקה ובתוכה בנויים חלונות וצריח מוזר מברזל מעל הכל. המטרה האדריכלית הייתה להציג את השילוב האוסטרלי עם האדמה, כמחווה לאבוריג'נים. במבט שני, אם הולכים לצד השני של הגבעה נשקף הבניין במלוא הדרו. אין זה הפרלמנט המדהים ביותר שראיתי בחיי, אבל הוא בהחלט אחד המעניינים. כיום חיים בקנברה כ- 100,000 איש, מספר זניח מאוד יחסית למליונים שמאכלסים את סידני ומלבורן. מכיוון שכל משרדי הממשלה והמוסדות הפורמליים בעיר ממוקמים בקנברה, רוב עובדי המדינה חייבים לעבוד שם, אבל זה לא אומר שבסופי שבוע חייבים להמצא שם, ולכן בכל סוף שבוע מתרוקנת העיר מהמוני אנשים, והם חוזרים לבתיהם בערים הגדולות לסופי השבוע. בנוסף יש לציין את ההר הסמוך שממנו נשקף נוף מרהיב, את שדרות הגבורה שמוילות למוזיאון ההנצחה לחללי המלחמות, ומשובץ באנדרטות לנופלים בכל קרב ומלחמה, את המוזיאון הלאומי בעל העיצוב המוזר (לצערי לא ביקרתי בו מבפנים מפאת קוצר זמן) ו...זהו פחות או יותר. כפי שאמר לי אחד האנשים שגרים שם - "הדבר הכי יפה בקנברה זה הכביש מחוץ לעיר..."

אמנון כ

New member
והפרלמנט האוסטרלי...

שימו לב שמדובר בבניין הישן, כאשר האנטנה המשלולשת הענקית שמעל שייכת לבניין החדש שנמצא כ-ק"מ או שניים מאחור. אגב, שכחתי לציין שמול הפרלמנט הישן נפתח מאהל מחאה של אבוריג'נים שמוחים על היחס אליהם. המאהל נפתח בשנות ה-70' (אם אינני טועה) והפך ליישוב קבע של ממש. יש להם כיום חשמל ומים זורמים, למרות שהם עדיין גרים באוהלים. למרות שהפרלמנט עבר כבר למשכנו החדש, הם עדיין נשארו במיקומם הנוכחי.

רק כדי להוסיף הפרלמנט הישן נקרא

עוגת הכלולות בשל צורתו WEDDING CAKE והמוזיאון שצורתו יוצאת דופן לפי כל אמת מידהשווהביקור .הפרלמנט החדש מיוחד ההתיחסות לעיצוב הפנים שלו כמו למשל החדר האדום המסמל את אדמת המדבר האדומה והחדר הירוק המסמל את עצי האקליפטוס.הידעתם שיש כ-700 סוגי אקליפטוסים?מצרפת תמונה

Aussie Girl

New member
אני דווקא מאוד התלהבתי

מהירק שבה. איך שהיא נראת. זה עושה רושם של רוגע, מן כפריות כזו.

בתקופה

המאוד קצרה ששהיתי במדינה אני קצת מצטער שלא נסעתי לראות את קנברה (הייתה לי הזדמנות כזו)...נו טוב, אף פעם לא מאוחר, אולי בשנה הבאה.. אגב, תודה על שהרחבת את ביקורך בעיר, עכשיו יש לנו עוד כתבה...

למעלה