קודם כל שלום

קודם כל שלום

אני חדש בפורום הזה התחלתי בדיוק לקרוא ספרים של טארי פראצ'ט אחריי ששמעתי עליהם דברים טובים ושהם ממש מצחיקים אבל יש לי בעיה אם זה... צלחתי כבר ספר אחד שלו ואני באמצע השני ואני מוצא את הכתיבה שלו לא רק לא מצחיקה אלא לפעמים נוטה להיות אפילו משעממת ולא רציפה (לא ברורה) אני מפספס פהה משהו? או שזה עניין של טעם? בקיצור זה רק אני או שהוא לא כזה טוב?

Roonil Wazlib

New member
אני מניחה שזה עניין של טעם../images/Emo54.gif../images/Emo211.gif

אבל זה גם תלוי עם איזה ספר התחלת. אני ממש אוהבת את הספרים שלו, ונהנית לקרוא אותם, אבל אני מכירה אנשים שטוענים שהוא משעמם וגרוע. זה בעיקר עניין של הומור. יש לו הומור מיוחד, שלא כולם אוהבים אותו. יש לו גם כמה ספרים שבאמת פחות ברורים או רציפים, וכדאי לקרוא אותם רק אחרי שמכירים יותר ורגילים יותר לכתיבה שלו, לדעתי. עם מה התחלת?

Roonil Wazlib

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo54.gif../images/Emo211.gif

ולא אהבת אותו? אז באמת אין לי מושג מה להגיד... אני התחלתי עם תרועות מוות, והוא היה גדול... אני מניחה שיש אנשים שפשוט לא אוהבים את ההומור. את דגלס אדמס, קראת?

בערך...

התחלתי לקרוא באנגלית (Vאנגלית שלי דווקא טובה) אבל הוא גם שיעמם אותי אז הפסקתי באמצע...

ויימס

New member
שוב, עם איזה ספר התחלת?

המווון אנשים אומרים שצבע הכשף למשל משעמם... בקיצור, תן לזה צ'אנס.

Athaclena

New member
זה לא רק אתה,

אבל בפורום הזה אנחנו לא נסכים איתך ש"הוא לא כזה טוב" אנחנו הפנאטים שיש לנו לפחות 10 ספרים שלו בבית.... במקרה שלי יותר מ- 30 אבל אתה לא הראשון ולא היחיד שלא מתלהב לדעתי האישית הספרים המאוחרים יותר גם טובים יותר (לאו דוקא מצחיקים במיוחד) בכל מקרה אל תכריח את עצמך לקרוא! אני ניסיתי לקרוא את שיר של קרח ואש (אש וקרח? אני תמיד מתבלבלת) ואע"פ שאנשים טוענים שזה מדהים-מצוין-תותחי וכו' אני ממש לא נהניתי. טעם אישי, מה לעשות. חוש הומור זה בכלל עניין אישי, יש לי ידיד שלא אוהב הומור בריטי באשר הוא (!). ויש לו חוש הומור, הוא פשוט לא צוחק ממונטי פייתון (לדוגמא)

limilu

New member
אש וקרח.

לא צוחק ממונטי פייתון?!

Roonil Wazlib

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo54.gif../images/Emo211.gif

גם לי יש כמה ידידים כאלה. אומר לי "איכס" על פראצ'ט, אומר שהוא לא סיים את המדריך לתרמפיסט, כאלה דברים. ויש לו טעם נפלא בספרים, וחוש הומור סבבה. סתם לא אוהב אותם...

ויימס

New member
תראי, אם את רואה את כל המערכונים שהיו אי פעם,

אז כן, האינקוויזיציה מאוד מצחיקה, וכך גם שיר חוטב העצים, אבל יש המון קטעים שהם סתם מעצבנים. למשל, "דוקטור, יש לי תחושה נוראה של דז'ה וו".

למעלה