קובץ bat

muehmueh

New member
קובץ bat

יש תוכנית מסויימת כשאני מפעיל אותה היא דורשת שם משתמש וסיסמא, האם זה אפשרי לכתוב קובץ bat כך שיריץ את התוכנית בווינדוס או בדוס, וכשהיא תעלה הוא יכניס לה את השם משתמש והסיסמא? תודה לכל העונים.

KKnDoIt

New member
תלוי: -->

האם התוכנית היא תוכנית שורת פקודה או תוכנית עם GUI ? באיזה שלב היא מבקשת את המידע ( בזמן הריצה או משורת הפקודה) ?

muehmueh

New member
תוספת...

התוכנית בלי gui,אני אהיה יותר ספציפי: התכוונתי כשאני עושה telnet לשרת מסויים, הוא מבקש ממני שם משתמש וסיסמא בשורת פקודה. ורציתי לדעת איך אפשר לכתוב קובץ bat שיריץ את ה telnet ויכניס לו את השם משתמש והסיסמא?

KKnDoIt

New member
אתה לא יכול בקובץ BATCH:

אי אפשר לעשות את זה בקובץ BATCH, כי Telnet (של חלונת 2000 ומעלה, ואולי גם NT), היא מה שמכונה "תוכנית שורת פקודה _אינטראקטיבית_". פירושו של דבר, שבזמן הריצה התוכנית מבקשת ממך להכניס פקודות, שמבוצעות על ידה. מאחר - Telnet אינה מאפשרת ליצור קובץ סקריפט של פקודות שהיא תקרא ותבצע. למען האמת, הייתי מצפה שמשהו בסגנון:
(echo ?&echo.)|telnet​
יגרום ל- Telnet לעלות כאשר מופיע העזרה שלה, אך זה לא עובד: telnet נפתחת ונסגרת (אני לא יודע מה קורה שם). אם אתה צריך שהתוכנית תשאר פתוחה, אז לצערי אני לא מכיר דרך לעשות זאת. אפשרות כלשהיא היא להשתמש ב- WSH כדי שיפעיל את התוכנית וישלח אליה את הפקודות, אבל זה די מסורבל.

למעלה