קובית OLAP

קובית OLAP

שלום וברכה לחברי הפורום
אני עובד הרבה שנים בחברה ואחראי על נושא הBI. בניתי תוכנה בWPF עם דוחות על דוחות וסיכומים וטבלאות ותרשימים.
אבל בכל פעם מבקשים עוד דוח. אתמול בקשו "דוח לפי שנים עם חיתוך לפי מוצרים" והיום בא מנהל חשבונות חדש והוא רוצה "בחיתוך לפי לקוחות ובוחרים שנה ורואים סיכום רווח לפי מוצר".

קצה נפשי לעשות Join וGroupBy, ובעיקר לבדוק שהדוח החדש תקין ומתאים לכל הדוחות הקיימים. אתם בוודאי מכירים את "יוסף, פתחתי את הדוח החדש והדוח הישן ויש לי הפרשים".

חשבתי לבנות דוח PivotTable [עם החבילה של טלריק] וכך כל אחד יוכל אחרי הדרכה קצרה לבנות לעצמו דוחות כאוות נפשו ולסובב את הקוביה לכל צד שירצה.
אז בשביל זה אני צריך ללמוד על קובית OLAP ועל Analysis services.

יש לי כמה שאלות ואשמח אם תעזרו לי.
1. גיגלתי והבנתי שSSAS הוא דטהבייס לכל דבר. אינני מבין איך זה עובד? איך הוא מעודכן תמיד? הוא עושה בכל רגע רפליקציה לדטהבייס המקורי?

2. האם תחזוקת הדטהבייס קלה? צריך DBA? צריך להגדיר מפתחות?

מדובר בדטהבייס שטבלת הFact שלו בת עשרות מיליוני רשומות, והוא מקושר לכמה טבלאות [מוצרים, לקוחות וכו']

תודה רבה מכל הלב

i t a i b

New member
OLAP

יוסף בוקר טוב,
ברוכים הבאים לעולם ה- BI !

SSAS - הינה יכולת מובנית בתוך החבילה של sql server.
ה- SSAS הינו כלי ליצירת בסיס נתונים רב ממדי (לא רלציוני) שניתן לתחקר אותו באמצעות שליפה של חיתוכים של המידע ברמות סיכום שונות, הסתעפות (drill down) מסיכום לפירוט שלו, מתן הרשאות צפייה ברמת השורה, ושימוש ב-MDX (שפת שאילתות בדומה ל-SQL המותאמת לבסיס נתונים רב ממדי).

המידע בקוביות ה-OLAP מגיע בדרך כלל ממחסן הנתונים של מערכת המידע (ניתן לפנות ישירות ל- DB, אבל לפעמים מומלץ לפנות רפליקה של ה- DB ולהריץ את ה- SSAS מול הרפליקה).
את כל הפעולות הללו ניתן בסופו של דבר לבצע כך או אחרת גם בבסיס נתונים רלציוני, אולם בסיס הנתונים הרב ממדי נועד לשם כך, היכולות הללו מובנות בו, והביצועים שלו כתוצאה מכך טובים יותר.

בנוגע לעדכון של הקוביה - ישנם מספר אופציות לבצע פרוסס לקוביה. וניתן בהחלט להגיע למצב (בעזרת ארכיטקטורה נכונה) שהקוביה תציג נתונים כמעט בזמן אמת.

ולנקודה האחרונה - כל בסיס נתונים דורש תחזוקה, וככל שבסיס הנתונים גדל וניהיה יותר קריטי - יש צורך ב- DBA מיומן יותר.

אני מציע לך על מנת להתקדם להיפגש עם מומחה בתחום על מנת שיבצע אנליזה לבסיס הנתונים שלך ולדרישות שלך וילווה אותך בתהליך הטמעת ה- SSAS בארגון.

נ.ב. אל תשכח שמעל ל- SSAS יש מערך דוחות שיכול להיות מבוסס על טכנולוגיות שונות... אבל זה כבר דיון אחר :)

בהצלחה.

תודה רבה!

עזרת לי מאד.
עם מומחה לא אפגש כי אני רוצה להתנסות בעצמי. כך למדתי SQL וכך אלמד SSAS.

למעלה