קובית משחק...

דרגורן

New member
קובית משחק...

שלום לכולם, היה לי בעבר ספר אוריגני שבו היו ההוראות לקובית משחק. הכוונה למבנה דמוי כוכב תלת מימדי עם 6 פינות מצורפת תמונה מעשה ידי (אז אני מתנצל על העובדה שהיא ממש גרועה, בתקווה שתצליחו לזהות למה אני מתכוון) האם למישהו את הוראות הקיפול? (אם אני לא טועה, חצי מההוראות היה לקפל קיפולים שמעצבים את הדף, ואז פותחים את הכל בשביל לקפל לפי קווי המתאר שנוצרו) תודה מראש!

ycyclop

New member
אני חושב

שזה מהספרים אוריגאמי 1,2,3,4 בעברית שיצאו (ספציפית הדגם בספר 3 או 4)

bshuval

New member
"מגיע לך צל"ש" (ציטוט של הארבין)

הדגם נקרא Jackstone והוא של מקפל אמריקאי בשם Jack Skillman (האמת שהוא לא היה פורה במיוחד, אבל הוא המציא כמה דגמים מצוינים). הוראות יש בספרו של הארבין, אוריגמי 2. אלה הוראות לא ברורות וקשות להבנה. אני זוכר שבפעם הראשונה שניסיתי לקפל את הדגם נכשלתי חרוצות. זהו אחד הדגמים הגאומטריים הראשונים מנייר אחד. כאשר הוא הופיע לראשונה, הוא נחשב לאחד הקיפולים הקשים ביותר שקיימים (ואם אני הצלחתי לקפל אותו, אז הוא כבר לא אחד הקשים
) לאחרונה אגודת האוריגמי הבריטית (אני חושב) הוציאה הוראות מחודשות לדגם זה (נדמה לי שדייוויד בריל המציא את שיטת הקיפול החדשה). בכל אופן, ההוראות של הארבין מסתיימות, ולא בכדי, במילים "מגיע לך צל"ש"

bshuval

New member
תקנה את הספר!

מדוע אתה צריך קישור?!?! תשקיע 38 שקלים ותקנה את הספר. יש בו גם קיפולים אחרים מאד יפים.

למעלה