קוביות מתכת

regex

New member
קוביות מתכת

יש כרגע פרוייקט KS שמתיימר לייצר קוביות מושלמות מבחינת האיזון שלהן ומסוגים שונים של מתכת בעיבוד שבבי.

http://www.kickstarter.com/projects/124127689/precision-machined-dice

שימו לב לקוביות מטונגסטן... 130גר הקובייה - הפיתרון המושלם לאוהבי ה- DICE FEST ופיתוח השרירים...

ycyclop

New member
אבל אבל אבל

הקוביות יכולות לשמש ככלי נשק אמיתי במקרה הצורך.
קוביה קטנה במשקל 120 גרם שנזקרת בכוח לכיוון האויב זה ממש לא צחוק, ביחוד עם השפיצים האלה.

liquidlogic

New member
קודם כל - יקר בטרוף בשביל קוביה

דבר שני - לא הבנתי איך בדיוק מתיימרים לאזן את הקוביות? (אני מודה שלא התעמקתי בנאמר ותקנו אותי אם אני טועה) - זה שהחורים נעשים בצורה אחידה ומדוייקת לא מאזנים את הקוביה (וזה מתוך הנחה שהקוביה הגולמית אחידה מלכתחילה).

משהו על שמירה של מרכז המסה במרכז הקוביה...

אפשר לחשוב שזה משנה. גם ככה סטיית התקן של קוביה ממוצעת היא בלתי-מורגשת, וזה לא קזינו פה. מה גם שאם זה לא מאוזן, זה לא מאוזן לכולם, ככה שהמצב של השחקנים נשאר מאוזן.

liquidlogic

New member
מעבר לשוויון ההזדמנויות לכולם

קוביה היא "לא מאוזנת" מעצם טבעה ועד כמה שאני יודע גם "גושי החומר הגולמי" לא אחידים מלכתחילה.
לא נראה לי שיש הצדקה לשלם מחיר כזה בתמורה למשהו שנראה לי כמעט בלתי אפשרי פיזית מעבר לשיפור מזערי ובלתי מורגש באקראיות,
אלא אם כן ממש מתחשקת לך קוביה מטיטניום.

לגבי האיזון באופן כללי - אם יש לקוביה אהבה מיוחדת למספר מסוים, זה לא בדיוק משפיע על כולם באותה מידה (אולי במונופול).
נניח שמספר מסוים מיצג אותך או ארועים מסוים במשחק - זה פשוט יעבוד די גרוע.

אבל בסך הכל אני חייב לציין שמעולם לא נתקלתי בקוביות עד כדי כך לא מאוזנות שבאמת הרגשתי את זה (או יכלתי לבנות על זה), למעט אלו שנועדו לכך כמובן (יש לי זוג קוביות נפלא שתמיד נותן סכום 7 או 11, שגם הוא עלה פחות מהקוביות הנ"ל).

עד כמה שאני בזבזן זה נראה לי בזבוז מיותר מאד (80 שקל לזוג קוביות, שלא לדבר על 800 (לפני משלוח)).

למעלה