קובה - עולם הולך ונעלם

הפוסט שלך פותח דיון פילוסופי...

בעיקר הפיסקה האחרונה בו... בפיסקה האחרונה שלך אתה כותב (וברשותך אני מצטטת): "ככל שאנו מתקדמים עם הזמן, עם הטכנולוגיה, עם הגלובליזציה, כך אנחנו מאבדים משהו בנו. מאבדים זהות עצמית, מאבדים את ה"אני" הפנימי שלנו, את מה שמייחד אותנו משאר האנשים, משאר העמים..." מה שכתבת במשפט הזה הוא הכללה רחבה מאוד והשאלה שמדגדגת לי בקצות האצבעות היא: מי אמר שהתקדמות עם הזמן משמעה בהכרח אובדן זהות עצמי? ואז מה בעצם האלטרנטיבה עבור קובה? להישאר מאחור ללא השפעות המערב רק כדי "לשמר את הגחלת"? לאנשים בקובה, כמו בכל מקום אחר בעולם שנשאר מאחור (קובה היא רק דוגמא אחת, יש הרבה מאוד תרבויות אחרות במצב דומה) מגיע להתקדם. הבחירה בין אם לקבל את השפעות המערב ועד כמה תלוייה בממשל ובעם הספציפי, ובהמון גורמים אחרים שהם מאוד אינדיבידואליים לעם ולמקום. דוגמא קטנה שאני יכולה לחשוב עליה היא הבחירה של השליט הטורקי כמאל אטאטורק בשנת 1928 לאמץ שפה הכתובה באותיות לטיניות ולא ערביות - לא רק בגלל שהאלפבית הלטיני מתאים יותר להבעת השפה לעומת האלפבית הערבי - אלא גם כי להגביל את אחיזת האיסלם במדינה. עם זאת, עדיין אין זה אומר שבחירה זו שאנו רואים בה התקדמות, משמעותה בהכרח אובדן צביון תרבותי. ממתינה לקרוא את תגובתך

yaelisam

New member
מעבר לזה

כאן בסין אני כל הזמן שואלת את עצמי אם היה עדיף שהסינים האלה ידעו מה הם מפסידים (אני לא ממש מדברת על הסינים כאן בשנחאי כי הם לא ממש מפסידים כלום, אלא יותר על האנשים "הפשוטים" כמו שוודקה קרא להם בבלוגו). הרי אם היו יודעים, זה מה שהיה גורם להם להיות פחות מאושרים. אני כל יום מקטרת ומקטרת על החושך הזה שהם נמצאים בו- ועד כמה שהם סתומים שהם מסרבים לראות את האור (דוגמאות לרוב בבלוגי הצנוע שכתובתו בחתימתי) - אבל השאלה היא האם הם היו באמת יותר מאושרים לדעת מה יש מעבר לקיר??? מה שיש שם מעבר כ"כ לא מושג לרוב האוכלוסיה פה- שזה לבטח רק יגרום לכאוס... עוד משהו הוא שוודקה כתב בפוסט שלו איך הכל בקובה נשמר כמו בעבר- והגר יקירה- כאן בסין לומדים להבין שלעבר שלנו באמת יש משמעות. למה? כי כאן רואים עם שמחק לעצמו את העבר בלי להניד עפעף (אבל עם אלימות שלא תתואר יתר מכל מקום בעולם, ממליצה על הספר "ברבורי פרא" של ג'ונג צ'אנג להמחשה של ההיסטוריה המודרנית של סין). זה כ"כ עצוב לי לראות שהם היו כ"כ נגד התרבות של עצמם עד כדי שהם התכחשו לה- והיום יש להם תרבות פלסטיק מזויפת, בדיוק כמו כל המותגים שהם מזייפים...

למעלה