קואצ'ינג. . .

student122

New member
קואצ'ינג. . . ../images/Emo20.gif

עברתי טיפול קואוצ'ינג לדעתי קרוב לשנה... הייתה לי קואצ'רית מקסימה שבאמת עזרה לי בהרבה תחומים. ואם היה לי עכשיו את הכסף הייתי ממשיכה להפגש איתה. אחת הסוגיות שהעליתי במפגשים והפריעה לי אז, וגם עכשיו, קשורה לבנים. כשהגעתי אליה, הייתה לי בעיה שלא הצלחתי להחזיק קשר אף פעם יותר מחודש-חודשיים מכל מיני סיבות... ובמקביל לאימון הכרתי את מי שהפך לימים לחבר שלי והיה הקשר הרציני הראשון שהצלחתי להחזיק. בפעם הראשונה מצאתי את עצמי נפתחת מול בחור, ומעלה רגשות (כן, כן, יש גם בנות שזה קשה להן), ולא מנסה לשחק אותה אחת שכלום לא מזיז לה וקשה להשגה... בסופו של דבר נפרדנו, וסיימתי את האימון בערך בתקופה שמקבילה לפרידה. מאז עברה לה קצת יותר משנה, הכרתי כל מיני חבר'ה אבל לא יצא מזה משהו רציני באמת... ואיפשהו אני חושבת שאם הייתי חוזרת עכשיו להפגש איתה אז הייתי במקום אחר עכשיו... אני זוכרת שהייתה תקופה די ארוכה, של משהו כמו חצי שנה שלא התחילו איתי בכלל, לא יצאתי עם אף אחד, כבר השתגעתי! אז נפגשנו לאימון אחד וכבר באותו שבוע התחילו איתי מלא, הזמינו אותי לצאת ומה לא.... פשוט מה שקורה לי זה שאני יוצאת אחרי אימון, ומרגישה "אני" חדשה. מלאת בטחון, ממוקדת, יודעת בדיוק מה אני רוצה, יודעת מה מגיע לי, אסרטיבית יותר.... אבל זה חולף אחרי שבוע. השאלה היא איך אני משמרת את התחושה הכיפית הזאת בלי להזדקק ללהפגש איתה אחת לכמה זמן...

תלתלית3

New member
ההצלחה אם ישנה כזו היא רק שלך

נקודת המוצא שלך שהצלחת בעקבות המאמנת מוטעה כי זה סוג של תלות. אסור לנו כמאמנים או מנחים לגרום לך לפתח תלות. אנחנו נותנים לך את הכלים ומחזקים אותך. העבודה היא שלך. מה המטרה שהצבת לעצמך אם חזרת לסורך ? איפה היעד הסופי ? אם הצלחת אז זה רק בזכות עצמך. אני מאמינה שלכל אחד יש כל המשאבים להם הוא נזקק ויש רק להאיר לו אותם. גם לך. יחד עם זאת לפעמים אימון לא מגיע לשורש הבעיה וצריך לנבור קצת יותר לעומק כמו שנעשה בNLP ודמיון מודרך, להבין היכן נוצר הקושי וממה. ברגע שיש תובנה הקושי נעלם. מה גורם לך לנתק קשר כה מהר ? מה גורם לך לא להתאמץ בקשר ולוותר לעצמך ? ממה את פוחדת ? מה הרווח המשני שלך מההתנהגות הזו ? ממה היא מגנה או שומרת עליך ? מה גורם לך להיחסם ? חשבי על השאלות האלה. בב' טליה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
שימור תוצאות האימון

תפקיד האימון הוא לתת לך כלים, ושהכלים האילו ישארו שלך. השאלה מדוע את לא מצליחה כאשר את לא בקשר עם המאמנת היא בעצמה נושא לאימו. מה קורה לך כאשר אתן לא נפגשות? מה את חושבת שקורה באימון שלא אפשרי כשאין אימון? מצאי את התשובות עם המאמנת, או מצאי מאמנת אחרת אשר תהיה מוכנה להתמודד עם הנושאים האילו. גם אם המאמנת מצויינת, לפעמים נכון ללכת לאימון אחר כדי לראות דברים מזוית אחרת. כל מאמן מביא אל האימון את העולם שלו. לפעמים נכון לפגוש עולמות חדשים.

matyt

New member
תחזוקה רגשית

בפילוסופית ההונה קיימים כלים רבים לתחזוקה רגשית. יש כל מיני הגדים ותרגילים שחייבים להמשיך לעשות במשך כל היום והחיים. בברכה מתי מאמן משפחתי ואישי

לסטודנט 122

כל הכבוד על זה שפנית מאמנת ועל הפירגון לה , וזה קצת מזכיר לי מתאמנת שלי שלא רצתה להרפות , אבל מה שחשוב באימון זה לדעת שזה לפרק זמן קצר והמטרה היא שתוכלי לקבל את הכלים שבהם תוכלי להישתמש גם לבד! בס"כ אין רע ללכת מדי כמה זמן למאמנת טובה לתחזק את התחושות הטובות , להיפך כולנו זקוקים לחיזוקים לעיתים -מי שקרובות ומי שרחוקות אבל זה חשוב . מה שאני מציעה זה לחשוב מה את מקבלת אצלה שאת לא מצליחה לבד? ואולי קבוצת התמיכה שלך תוכל לספק לך את זה +הכלים שקיבלת ברשותך? בהצלחה

bridges

New member
זמן התהליך של הקואצ'ינג

ערב טוב לך, בתפיסתי האישית וגם במודל האימון שלמדתי אימון הוא תהליך קצר מועד שבו המתאמן רוכש כלים לחיים שאיתם הוא ממשיך לעבוד. אני לא יודע מה קרה בתהליך האימון שלך ואני לא יודע לאבחן אם יש כאן תלות. אני כן יודע שיש כאן תקלה כלשהי בתהליך. האם יש לך רשומים כלשהם מהתהליך? האם יש לך תכנית פעולה? חזון? יעדים מדידים? אמצעים לקיום (זה בדיוק מה שבעצם חסר לך: דרכים להחזיק את מה שעשית באימון בקיום)? רונן

student122

New member
היי רונן

קודם כל, תודה על התגובה... שנית כל, יש לי מחברת שלמה מהתהליך... רשמתי בה תובנות, משפטים שאמרתי, סיכום של כל אימון... כשאנחנו נפגשות, היא לא מחדשת לי כלום, היא אומרת לי דברים שאני יודעת וחוזרת על כלים שכבר ניתנו לי... אבל איכשהו התזכורת הזאת מחזקת בי משהו... אולי חוסר תרגול יכול להיות חלק מהבעיה?...

bridges

New member
אני רואה שאת יודעת כבר מה את צריכה...

בסדנה על שמאניזם שבה השתתפתי המנחה טען שבאחת מהשפות האינדיאניות: "תיר" זה לחזור ו"גול" זה תוצאות. כלומר "תירגול" זה לחזור על הדברים שוב ושוב עד להשגת תוצאות. לא יודע אם זה נכון, אבל בכל מקרה זה סיפור מאוד יפה ונכון. רונן

gilad269

New member
זה יכול לקרות

אבל זה הזמן לשאול למה זה קורה, ולשבת עם המאמנת ולראות איך משפרים את זה. הכל תלוי בך בהצלחה בכל מקרה

להמשיך להתאמן לבד

הי, בהחלט מסכימה עם כל הנאמר כאן. בנוסף, מכיון שאמרת שיש לך תעוד של התהליך ובמפגשים הנוספים לא התחדש לך הרבה. אולי תכיני לעצמך מעין "חדר כושר" אישי? הכיני לך כלים או תרגילים שיחזקו וישמרו את העשיה האימונית שלך (מבנים לקיום). שאלי את עצמך מי את ומה את חשה אחרי פגישת אימון כזו? נסי ליצור לעצמך איזושהי המחשה של התחושות הללו. משהו שיעזור לך "לשחזר/לשמר". יכול להיות ציור/קולאז' או כל דבר אחר שאת מתחברת אליו. העיקר, הדברים כבר נמצאים אצלך. בהצלחה , רוית

היא לא המאמנת שלך

היא המטפלת שלך - זאת שמחזיקה לך את היד - בלעדיה אין לך כלום. מאמן שלא הצליח להכין אותך להתמודדות עצמאית נכשל בתפקידו - עם כל הצער שבדבר, תצטרכי, כנראה, למצוא מאמן אחר.

adih770

New member
למדי על עצמך מה עושה לך את התחושה שאת מבקשת ?

שלום לך סטודנטתי כל הכבוד שאת לוקחת אחריות על חייך , על שאת מתעקשת שהיגע אל מה שחשוב לך בחייך. התבונני מי את בזוגיות? מה את יודעת על זוגיות? מהיכן את יודעת זאת? מהי אותה תחושה כיפית אותה את רוצה לשמר? מה עושה לך את התחושה הזו? מה תפקיד המאמנת בכך? שאלות אלו יעלו בך התבוננות עבדי עם עצמך בהתבוננות זו דרך מצוינת ויעילה להביא תוצאות. חשוב שתכירי את עצמך לעומק . במיוחד בנושאים שיש דילמות או דברים לא עובדים שם יש חשבות עליונה למידת ההכרות שלנו את עמנו בנושא. הדרך לעשות זאת ביעילות היא ע"י התבוננות. אשמח לשמוע איך זה עבד. בברכה עדי הררי.

למעלה