ואי ואי ואי
מעצימה יקרה, את שואלת על מתודה -כלי ושיטת העברה, כאשר הנקודה שאת מעלה היא בכלל שיטת עבודה כללית עם הילדים. משפט שכמעט כל איש חינוך חושב עליו: "אם הם רק היו מקשיבים לי אז...." זה לא הילדים - זה אנחנו ושיטת העבודה שלנו, אם את משקיעה 90% מהזמן בלנסות להשתיק אותם אז הם שולטים ב90% מהפעילות ולא את. 12 ילדים זאת קבוצה אידיאלית, בעיני, ועליך ללמוד כיצד להוביל את הקבוצה ולא להיות מובלת. אני מצטער שמה שאני נותן לך פה זה מראה ועוד בפרצוף, יקירתי - את נמצאת במקום חשוב ובתפקיד חשוב ואני מעריך שאת שם כי זה חשוב לך, אחרת זה מאזוכיסטיות לעבור שעה כזאת עם ילדים - כי זה יכול להיות ממש קשה.. או ממש קל... אני אתן לך מכוון: כמו בכל אימון- אם זה מעייף אותך אז אתה לא מתנהל נכון. וזה נכון לכל מאמן בכל שיטת עבודה או בכל התמחות. אני אתן לך כמה שאלות מכוונות שמצריכות, לדעתי קצת למידה ולא רק טיפ או שניים מהפורום (עד כמה שאני אוהב ומעריך את הפורום), מה התפקיד שלך ובמה מובעת המנהיגות שלך? (איך הם רוצים ללמוד ממך...ואולי אף להיות כמוך....) כיצד בונים קבוצת ילדים? (דגש על הקבוצה, מה השלבים, מה עושים כדי לעבור לשלב הבא) כיצד משתמשים חכם בגבולות? (והכוונה לא להיות נוקשה ורשע..עם גבולות? איזה גבולות? למה גבולות? ) כיצד יוצרים התלהבות וסקרנות אצל ילדים בקבוצה? (בלי פופלריות זולה כמו ממתקים וכאלה..) מה מותר ואסור בקבוצה? (לקלל... לצחוק אחד על השני.. לקום וללכת....להתפרץ לדברי האחר..חוקי דמוקרטיה? אנרכיה? דיקטטורה? קבוצת עבודה? סתם כיף? אכיפת חוקים?) והשלב המתקדם: לאחר בניית הקבוצה - כיצד מעבירים תהליך לימודי כאשר את מדברת הכי פחות והוא כייפי לילדים? אני חושב שאת עוברת ביחד עם הילדים תהליך צמיחה נפלא, בהצלחה!