קואצ'ינג לילדים?

orit1594

New member
קואצ'ינג לילדים?

שלום לכולם:) מישהו מכיר מקומות שמלמדים קוצ'ינג לילדים? אני מניחה שתוכלו לשלוח לי רק מסרים אישיים,אני אודה לכם מאוד!

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אני לא מכירה כאילו

זה לא תחום נפוץ בארץ או בחו"ל. אני לא בטוחה שאימון כמו שאנו מבינים אותו מתאים לילדים. זו בעיקר גישה שמותאמת למבוגרים. זה לא אומר שאי אפשר לעבוד עם ילדים, אני רק חושבת שיש להתאים את הגישה, ולמצוא משהו אחר, שאני לא בטוחה שאימון תהיה המילה המתאימה.

שלחתי מסר פרטי

לשמחתי, נתקלתי בקורס כזה. פרטים בפרטי פרטים, בפרטי... נועם

הי אורית

כדאי לברר במכון אדלר. חדוה

ordanco

New member
קואצינג לילדים

שלום, פעילות עם ילדים בקואצינג זה ענין מאוד מורכב, כך גם הלימוד של זה, הגישה אומרת שמתחת לגיל 15 כדאי שהקואצינג יתגמש ויותאם לקהל היעד . אני לא מלמד את זה אך פעיל מאוד בתחום, אני עושה קואצינג לילדים בתוך בתי ספר כסוג של שיעור בתוך מערכת החינוך. (ניתן לראות בפעילויות באתר אינטרנט שלי) זה לא למען פרסומת -אני מלא בפעילות עוד סוף השנה ורוב הסיכויים שהלקוחות שלי יבחרו שאמשיך גם את כל שנה הבאה, אז אני לא פנוי לקבלת לקוחות חדשים בתחום זה. מנסיון אני יכול לומר שהגבלתי את פעילותי ל -2 בקרים בשבוע בלבד. סיבות שלי: א. זה עומס ריגשי עבורי. ב. רווח נמוך יחסית לאימון רגיל. את יכולה לשאול עוד שאלות פה - משהו שיעשיר את כולם, או לשלוח לי מסר אישי . בהצלחה!

מעצימה

New member
קואצינג ילדים..

אשמח לשמוע מניסיונך.. אני מעבירה סדנא לחיזוק כישורים חברתים במסגרת צהרון לילדים בכתה ג' 12 ילדים..הפעילות היא מחזקת ומעצימה ונותנת כלים פרקטים להתנהלות חברתית וחיזוק הביטחון העצמי. אך איך אתה מתנהל מול ילדים מפריעים..מול אלו שלא מפסיקים לדבר ובכלל לא מעניין אותם על מה מדברים.. בדיוק אלו צרכים את הפעילות הזו..ומפריעים מאוד לכל השאר..אני לא מורה ולא רוצה לפעול ככזו..אך הם גורמים לכך..שהשעה עוברת בניסיון בלתי פוסק להשתיק אותם..ולתת לחבריהם אפשרות להביע את עצמם. אולי אתה מעביר פעילות בבית ספר כך שיש לך את הגב של המורה והמנהל.. אצלי ההורים לא מעורבים זו פעילות שהצהרון ביקש...ומנהלת הצהרון לא מתערבת בנושא החוגים.. אז מצליחה להעביר איתם פעילות אבל אם לא היו הפרעות ברמה כזו..הפעילות היתה טובה יותר........

ordanco

New member
ואי ואי ואי

מעצימה יקרה, את שואלת על מתודה -כלי ושיטת העברה, כאשר הנקודה שאת מעלה היא בכלל שיטת עבודה כללית עם הילדים. משפט שכמעט כל איש חינוך חושב עליו: "אם הם רק היו מקשיבים לי אז...." זה לא הילדים - זה אנחנו ושיטת העבודה שלנו, אם את משקיעה 90% מהזמן בלנסות להשתיק אותם אז הם שולטים ב90% מהפעילות ולא את. 12 ילדים זאת קבוצה אידיאלית, בעיני, ועליך ללמוד כיצד להוביל את הקבוצה ולא להיות מובלת. אני מצטער שמה שאני נותן לך פה זה מראה ועוד בפרצוף, יקירתי - את נמצאת במקום חשוב ובתפקיד חשוב ואני מעריך שאת שם כי זה חשוב לך, אחרת זה מאזוכיסטיות לעבור שעה כזאת עם ילדים - כי זה יכול להיות ממש קשה.. או ממש קל... אני אתן לך מכוון: כמו בכל אימון- אם זה מעייף אותך אז אתה לא מתנהל נכון. וזה נכון לכל מאמן בכל שיטת עבודה או בכל התמחות. אני אתן לך כמה שאלות מכוונות שמצריכות, לדעתי קצת למידה ולא רק טיפ או שניים מהפורום (עד כמה שאני אוהב ומעריך את הפורום), מה התפקיד שלך ובמה מובעת המנהיגות שלך? (איך הם רוצים ללמוד ממך...ואולי אף להיות כמוך....) כיצד בונים קבוצת ילדים? (דגש על הקבוצה, מה השלבים, מה עושים כדי לעבור לשלב הבא) כיצד משתמשים חכם בגבולות? (והכוונה לא להיות נוקשה ורשע..עם גבולות? איזה גבולות? למה גבולות? ) כיצד יוצרים התלהבות וסקרנות אצל ילדים בקבוצה? (בלי פופלריות זולה כמו ממתקים וכאלה..) מה מותר ואסור בקבוצה? (לקלל... לצחוק אחד על השני.. לקום וללכת....להתפרץ לדברי האחר..חוקי דמוקרטיה? אנרכיה? דיקטטורה? קבוצת עבודה? סתם כיף? אכיפת חוקים?) והשלב המתקדם: לאחר בניית הקבוצה - כיצד מעבירים תהליך לימודי כאשר את מדברת הכי פחות והוא כייפי לילדים? אני חושב שאת עוברת ביחד עם הילדים תהליך צמיחה נפלא, בהצלחה!

לא כתבת באיזה גיל מדובר

מנסיוני אצלי בקליניקה, לרב, ההורים הם אלה הזקוקים לקאוצ'ינג
וזה גם כשהילד הוא "הבעייתי"
כמובן שאם מדובר בבעיות על רקע לקויות למידה וכד' - כדאי להתיעץ עם מומחה ספציפי ולא אימון אישי

ordanco

New member
הגיל המדובר

בבתי הספר אני עובד באופן קבוצתי: במשך 9 השנים הראשונות עבדתי עם גילאי ט - יב , ב 4 שנים האחרונות אני עובד עם גילאי א - ו. בקליניקה הפרטית אני עובד באופן אישי: אני עובד רק עם ט - יב לגבי הקשר הורים - ילדים = זה ברור. כמאמן אני עובד עם מי שרוצה לעבוד או עם מי שמוכן לעבוד, לפעמים זה רק הילדים, לפעמים זה רק ההורים, לפעמים זה שניהם ביחד. עם איזה גילאים את עובדת?

אם מדובר במתבגרים

אז כתות י-י"ב עם נטיה לכוון הקצה העליון (שם בדרך כלל מתעוררים ההורים או הנוער כשבאופק אפשר כבר "להריח" את הצבא. עם ילדים - רק בשיטה שאינה אימון וגם אז אעדיף לעבוד עם ההורים כי בלעדיהם זה די נדון לכשלון. אני אלמד את הילד ל..... ואמא/אבא ימשיכו ללחוץ בכוון אחר-בין אם במודע או שלא במודע. ואז מה הרווחנו?. לא פה המקום להסביר שחלק ניכר מהתנהגות הילדים באה בגלל התנהגות וציפיות ההורים וחוסר ידע "לקרא" את הילד. זאת - גם כשכוונות 2 הצדדים הן טובות ביותר כשאתה אומר שבבתי ספר אתה עובד עם כתות א-ו - האם אני יכולה להניח שאינך עובד כמאמן אישי או קבוצתי אלא כיועץ במסגרת החינוך הפורמלי - כי אז כמובן אין זה "אימון" כמו שאני מבינה. אני לא עובדת עם כל מי שמוכן לעבוד - הקריטריונים שלי הם אחרים. (ובמקרה של ילדים אלה ההורים בדרך כלל המעוניינים שמישהו אחר יתקן את הילדים שלהם לשביעות רצונם) עם בני נוער במיוחד - אני בודקת היטב שנער/נערה הם אלה הרוצים את השינוי ולא ההורה

ordanco

New member
כל כך הרבה הנחות שאני מעלה אנחה

שלום, אני לא ...איך קראת לזה ...יועץ במערכת החינוך הפורמלי אלא כפי שציינתי אני מאמן. ההנחות שלך על הורים הם מאוד פופוליסטיות ומניחות מעט אמונה על ההורים, אנו מסכימים שאכן כוונת כל הצדדים טובות, בד"כ, שאכן זה יותר טוב שכל הצדדים מתאמנים. הקריטריונים שלי הם אכן אחרים, אם יש מקום שזקוק לי ומוכן לעבודה - אז נעשה את המיטב, גם אם זה לא מושלם כי לא כל הצדדים מוכנים. כמובן שמי שאיתי - זה מרצונו ולא מחובה או רצון של מישהו אחר. המפגש איתי בבית הספר אינו חובה, יחד עם זאת על הנוכחות בקבוצות שלי יש רשימת המתנה שאורכה ביחס של כ-5 ילדים על כל ילד שנמצא. אתן דוגמא מעולם אחר: לפני כשנתיים הגיעה אלי מתאמנת לייעוץ עסקי, עבדנו על העסק שלה. בפגישה השלישית היא הגיעה עצבנית שהיא הולכת להתגרש (נשואה + ילדים) כיוון שהיא לא מסוגלת יותר עם בעלה. בהסכמה שינינו נושא והמטרה ועבדנו על הנישואים (גם ללא הבעל - לא מושלם אך עובדים עם מה שיש) לאחר 2 פגישות שעבדנו רק עליה ועל דברים שהיא עושה וחושבת ומתנהלת והזוגיות שלהם חזרה למצב טוב מאוד. אני עדין זוכר איך היא באה אלי בהתרגשות עד כמה בעלה הפך להיות שותף בבית ובחיים. כל זאת ללא שפגשתי אותו! חזר השקט הביתה ויכולנו בהסכמה לשנות את המטרה באימון בחזרה לאימון עסקי. אז נכון , כפי שהצגת, שיכולתי לומר - ללא בעלך אין עבודה על הזוגיות ואז מה? למה? כי יש לי עקרונות?! אני יכול לומר בנסיון שעבר עשור ועם הכרות כבר של ילדים שאימנתי לשעבר שכיום עוברים אצלי אימון עסקי כבעלי עסקים שגם באימון במודל חסר (ללא השתתפות ההורים) יש תוצאות מדהימות. ואת יודעת מה....? זה ממש בסדר גם ששנינו לא נסכים.

תלתלית3

New member
ישנם מקומות שמלמדים קואצ'ינג לנוער עם הפרעת

ADHD אני חושבת שניתן להעביר מנסיוני עם ADHD גם אימון לבני נוער. בב' טליה

למעלה