קואוצ'ר

קואוצ'ר

שלום,
שלום
מחפשת קואוצר לבני בן ה 18, ADHD קשה, לקויות לרוב, בעיות התארגנות קשות ביותר,
קשיים רגשיים ועוד ועוד כל ה"מתנות" האפשריות.
גמר בבגרות מלאה. משוחרר מהצבא
יתחיל שבוע הבא קורס של חודש וחצי ולאחריו ננסה להתחיל תהליך התנדבות לצבא
או שירות לאומי.
מטופל תרופתית גם בריטלין וגם ברספירדל.. יש חונך שמלווה אותו וגם בטיפול פסיכולוגי.
בשל בעיות ההתארגנות לא מסוגל להביא את עצמו לשום דבר בעצמו.
מחפשת מישהו שיכול לעזור בנושא.
אשמח להמלצות.
אנחנו מאזור השרון.
תודה רבה..
(אפשר גם בפרטי)

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
אימון מורכב

שלום יקירה,
לא קל לגדל ילד עם כל כך הרבה "מתנות". קודם כל אני רוצה לכבד ולהוקיר אותך על התמיכה הבלתי נפסקת.
לגבי האימון - צריך להיזהר מעומס טיפולים.
יש חונך, יש מטפל, לא בטוח שיש מקום גם למאמן - זה יכול לבלבל. אם בוחרים שכן, צריך להגדיר היטב את מטרות האימון, יחד איתו ועם הפסיכולוג, וגם המאמן צריך לעמוד בקשר עם שאר המטפלים כדי לסייע באופן הנכון.
במקרים שפגשתי "לא מסוגל להביא את עצמו לשום דבר" נובע מבעיה רגשית (עומס רגשי, דיכאון, חרדות) ולא מבעיית התארגנות. אולי אצלו זה שונה, צריך לבדוק בזהירות.

ommerl

New member
למה הילד צריך ריספרידל?

ולמה הוא משוחרר מהצבא?
&nbsp
את לא חייבת לשתף אם זה אישי מידיי... זה פשוט נראה לי תמוהה מאוד שילד בן 18 מקבל ריספרידל. עוד יותר תמוהה שזה משולב עם ריטלין. ונושא השירות הצבאי- לא כתבת למה הוא משוחרר. זה גם לא דבר נורמלי.

ommerl

New member
הבהרה:

אני חס וחלילה לא מתכוון להטיל ספק בטיפול שלך בבן שלך. רק בטיפול של מי שרשם את התרופות לילד.
&nbsp
לפעמים נראה לי שנותנים יותר מידיי תרופות פסיכיאטריות לאנשים באופן כללי ולילדים בפרט.

תמוה

עומר שלום
זהירות עם האמירות שלך.. הטיפול הוא המיטבי אחרי מה שעברנו.
גם לא תמוה שבחור משוחרר מהצבא כאשר יש קשיים
כנראה אתה לא כל כך בעניינים.

ommerl

New member
צודקת 100 אחוז. התגובה שלי לא הייתה במקום. אני מתנצל

מסכים מאוד עם ענבל

ראשית אני מצטרף לחיזוקים של ענבל לגבי התמיכה המאוד חשובה שלך
זה בכלל לא פשוט וכל הכבוד לך.
&nbsp
דבר שני,
הילד מטופל ע"י פסיכולוג, פסיכיאטר וגם יש לו חונך שמלווה אותו..
אני ממש מסכים עם ענבל שצריך לשקול היטב האם להכניס למעגל הזה מטפל נוסף
&nbsp
&nbsp
אני עובד אם אוכלוסיה שרובה מטופלת גם בתרופות פסיכיאטריות
כמו הריספרידל וגם בטיפול התנהגותי שכולל צוות מקצועי רחב
ושילוב של כמה מטפלים לעיתים עלול לגרום לבלבול
ואפילו לרגרסיה. אלא אם כן הם באמת עובדים כצוות ומתכננים סוג של טיפול
משולב/משותף...
&nbsp
שיהיה בהצלחה!
&nbsp

KFIRB

New member
ניהול טיפול

מה שחסר לי בתמונה שלכם, הוא המטפל הראשי שמנהל את הטיפול.

יכולים להיות 3 אנשי מקצוע ופרא מקצועים (חונך) עם אפס תיאום ביניהם בלי תוכנית טיפולית מה שגורם לפונה ומשפחתו לחפש עוד ועוד עזרה מסוגים שונים ומגוונים.
היכן הוא עושה את הקורס? האם הקורס מותאם לו? האם הוא מעל לגיל 18 ושלושה חודשים ? אלו שאלות מהותיות.

מבחינה אחרת ולא דווקא לאימון, הייתי שואל באותה מידה ששאלת על אימון למה לא להוסיף רכיבה טיפולית? תרפיה באמנות? בדיקור?
מה שאני מנסה לומר שאם יש מתאם טיפול (או מנהל מקרה) יכולים להיות גם 10 מטפלים כל עוד , זה מוסדר בתכנית טיפולית (ללא קשר לטיפול התרופתי שאתייחס אליו בהמשך), וכל אחד יודע מה מקומו ובעיקר במה הוא לא מתעסק.

אנסה להסביר עכשיו עוד דברים שלא כתבת ובטח קיימים בסיפורכם (ואם לא, אני מתנצל מראש):
בנך מקבל תרופה שאחת מתופעות הלוואי שלה היא נמנום ועייפות (ריספרידל), ומצד שני את אומרת שהוא לא מסוגל להביא את עצמו לשום דבר. כאן זה תפקיד מנהל הטיפול לשוחח עימכם, איתו, לברר מה הקשיים בבוקר ובמהלך היום, ולערב את הפסיכיאטר ולחפש פתרון טוב .
שנית, אם הוא מעל לגיל 18 ושלושה חודשים, חשוב לפנות להכרה בבטל"א , לא בגלל התנאים הכספיים אלא בגלל הזכויות שמגיעות לו ולכם כתוצאה מהקשיים: ראשית מאוד ייתכן שמגיע לו שיקום מקצועי מבטל"א לאחר אבחון מסודר שנעשה על חשבונם. תבנה לו תכנית שיקום מקצועית במידה והוא יוכר ע"י משהב"ר או משרד הרווחה והשירותים החברתיים כזכאי לשיקום מטעמם הוא יוכל לקבל ליווי אינטנסיבי יותר ואף מסגרות מגורים חוץ ביתיות.

החשוב הוא שבמקרים שציינתי המדינה ממנת מתאם טיפול או מנהל מקרה שמסדיר את הטיפול הפסיכולוגי (ע"י הפסיכולוג ) את עבודת החונך (והדרכתו) ואז אפשר לשקול בהתאם למצב הכלכלי של המשפחה או לזכויות המגיעות לו האם להוסיף לו שירותים נוספים (מדריכה שיקומית, סומכת, חונך נוסף וכו'). אם הוא זקוק לליווי אינטסיבי זה לא מתפקידו של מאמן , זה מתפקידם של החונך, עו"ס מלווה, סומך ומדריך שינוהלו ע"י איש מקצוע המיומן בתיאום וניהול טיפול.

אני יודע שיש מומחים בשיקום או לקויות למידה מורכבות שבונים תוכניות טיפול ושיקום באופן פרטי. שירות זה יהיה יעיל ותורם יותר מהוספת מאמן, הסדר הוא קודם בשירותים ובטיפולים שהוא צורך, תמיכה למשפחה והדרכת המשפחה ואח"כ לבדוק ערוצים נוספים. כל אלו מאמן לא עושה וזה גם לא מתפקידו. מאמן שהציע את מרכולתו במסר אישי חשוב להתרחק ממנו כי המצב שלכם כרגע לא בנוי לאימון אלא לניהול מקרה ואולי בהמשך כחלק מהצוות הרחב ייכנס מאמן.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
התבוננות יפה על התמונה הכוללת

מרגישים שאתה מגיע מתחום ידע רלוונטי, שתורם הרבה.

למעלה