קואוצ'ר קבוצתי

קואוצ'ר קבוצתי

היי, שאלה בקשר למאמנים אישיים: יש הבדל בין אימון אישי יחידני לבין אימון קבוצתי?.. זאת אומרת, האם יש הכשרה שונה למי שרוצה להיות קואוצ'ר רגיל לבין מי שרוצה להיות מאמן לבתי עסק וקבוצות?.. תודה.

מאמנים אישיים

לאור הראשון 22 החביב. שאלת האם ישנו הבדל בין אימון קבוצתי ליחידני מבחינת ההכשרה של המאמן המעביר ובכן בהחלט כן מאמן אישי אשר מעוניין להעביר את המסר בצורה קבוצתית צריך לעבור הישתלמות מסויימת ע"מ שתהיה לו את היכולות הנכונות לעבוד עם קבוצה במיוחד כשזה לטווח של יותר ממפגש חד פעמי . בהצלחה

יש הבדל בין אימון אישי לבין אימון בקבוצה

ויש גם הבדל בין אימון אישי בקבוצה ,של מספר אנשים שמתאמנים בו זמנית בתוך קבוצה אבל למטרה אישית של כל מתאמן, לבין אימון קבוצתי בו מתאמנת קבוצת אנשים למטרה משותפת. בתי ספר שונים מלמדים מודלים שונים של הדברים האלו וחשוב לברר מראש מה אתה רוצה ללמוד ומה המודל אותו מלמד המקום בו אתה רוצה ללמוד. לדעתי לרוב יש דרישה מקדימה של לימודי אימון אישי (ונסיון מסויים בתחום) כדי ללמוד אימון של קבוצה בכל אחת מהצורות שהזכרתי קודם. כל טוב יוספה

felka

New member
אימון קבוצתי מבוסס על

שיטה שמשתמשת בידע ועוצמת קבוצה ככלי מפתח בתהליך. כמו שכתבו קודמי יש הבדלים בשיטות. היתרון הגדול באימון קבוצה הוא הכוח שמגיע עם קבוצה. קבוצה דורשת גם גישה וכלים נוספים בשביל לנהל תהליך בהצלחה. אני אישית מאוד אוהב את השיטה וחושב שהיא עדיפה על אימון אישי לאנשים שמוכנים לעבוד בקבוצה על מטרה משותפת. כמובן היא לא תחליף לאימון אישי. ישנם פעמים שעדיף לעבוד עם בן אדם אחד על אחד.

לדעתי אין הבדל בין אימון אישי לקבוצתי ברמה

הרוחנית. ברמה הטכנית יש . באישי אתה עובד אחד על אחד. בקבוצתי אתה עובד כמנחה עם קבוצה. ההכשרה שלדעתי צריך היא לעשות קורס הנחיה רותמת. זה מה שאני עשיתי וזה משרת את העניין מאד טוב. ללמוד לעמוד מול קבוצה ולעבוד איתה.איך לגשת לעניין איך להתנהל, איך לרתום את הקבוצה.....

יש הבדל גדול בין מנחה קבוצה למאמן קבוצה !!!

ובטח באימון קבוצתי שהוא שונה מאימון אישי בקבוצה - כמו שכבר נכתב קודם. יש רובד שלם של מיומנויות שנובע מעצם קיום הקבוצה ולא מתאמן בודד מול מאמן , והתהליך עצמו הוא של הקבוצה ולא של המאמן ולכן המאמן לא מנחה אותו אלא מאמן ..... זו דעתי האישית - אשמח לשמוע עוד דיעות. יום נפלא יוספה

אכן, זו דעתך. ואני מקבלת אותה אך לא דעתי.

מנחה הוא מנחה. אם הוא מנחה קבוצה אם הוא מאמן קבוצה. המיומניות שלו צריכות להיות אותן מיומניותף לדעת לרתום את הקבוצה, להרגיש את הקבוצה, לנווט את הקבוצה. ולכן לדעתי זה ממש לא משנה. זה כמו שיש מאמן לבריאות ומאמן לרוחניות ומאמן לכסף. אני עובדת בשיטה שנקראת ב.ר.כ.ה. שמסתכלת על הדברים בצורה אחרת. אנחנו יכולים לראות שיש קשר בין כל הפרמטרים של החיים שלנו אם זה כסף אם זה בריאות ואם זה יחסים. כשאתה עובד על כסף למשל ושם על זה מיקוד, אפשר לראות שפתאום בלי לשים לב התחלת לשים מיקוד גם על הבריאות שלך. מה קרה? אותה אמונת יסוד יושבת על כל אחד מהפרמטרים בחיים שלנו וכשאנחנו מצליחים לזהות אותה אוטומטית אנחנו מצליחים בלי לשים לב להפוך אותה לאמונת נשמה בשאר הפרטמרטים.

תמיד שמחה ללמוד משהו חדש.....

אני חושבת , ושוב זו דעתי האישית, שמעצם ההגדרה של מנחה או מאמן יש איזושהי אמירה לגבי האחריות לתהליך - בעוד שמנחה הוא זה שאחראי על החומר , התוכן, שעובר בקבוצה , מאמן (באופן דומה לאימון אישי) אחראי על התהליך ולא על התוכן. את ההשוואה אני הייתי עושה לא בין סוגים שונים של אימון אלא בין אימון לייעוץ...... ויכול להיות שהכל פה זה רק עניין של סמנטיקה ופרשנות שונה של שתינו את המונחים השונים ולא את המהות. כל טוב יוספה

למעלה