קואוצ'ינג לקבוצות

קואוצ'ינג לקבוצות

היי... אני סטודנטית לאימון אישי. רק בתחילת לימודיי. מאז ומתמיד משך אותי לעבוד עם קבוצות. כלומר כבר עבדתי עם קבוצות בעבר, בתחום אחר. ושם אני מרגישה "בבית". ותהיתי... מהן האפשרויות עם קואוצינג מבחינה זו ? אשמח לקבל רעיונות, כיוונים כלליים... תודה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הנחיית קבוצות

שלום לך יקירה, אם את רוצה לעבוד עם קבוצות, אני מאוד מציעה לך לעבור הכשרה רלוונטית באימון קבוצות. יש כמה בתי ספר לאימון שיש להם קורסים כאילו. אם את רוצה הכשרה מעמיקה יותר בעבודה עם קבוצות, כדאי ללכת לאחד המסלולים של הנחיית קבוצות, בהם מלמדים יותר לעומק על תהליכים בקבוצה ועל אופני התנהלות בקבוצה.

מצויין

אני מאוד שמחה לשמוע שיש אופצייה כזו האם את מכירה היכן ניתן לקבל הכשרה מעמיקה יותר בעבודה עם קבוצות ? אם אי אפשר על גבי הפורום, אודה לך מאוד אם תוכלי לשלוח לי במסר. תודה רבה

ordanco

New member
למה אני אוהב קבוצות

אני מאמן 1 על 1 וגם בהרצאות וגם בסדנאות קבוצתיות. במשך שנים לימדתי הנחיית קבוצות מובנה בארגונים. נשים לרגע את ההרצאות לחברות בצד ונדבר על היתרון הקבוצתי בסדנא מול אימון של יחיד. בהנחיה נכונה לקבוצה יש כוח חיובי חזק: א. למה אני לא מצליח- מרבית האנשים מאמינים שהם לא מצליחים בגלל שהם צעירים / זקנים/ עם תואר/ בלי תואר / עם ילדים / בלי ילדים/ גבר / אישה וכד'. כלומר כל אחד מאמין שבגלל הרקע שלו ומה שהוא עבר אז בגלל זה הוא לא מצליח. בפגישה 1 על 1 לפעמים לוקח זמן לפצח את זה, בקבוצה אנשים רואים פתאום שהגבר המבוגר מימין קורה לו משהו וזאת הצעירה משמאל קורה לה משהו ואז הוא מבין ברגש ולא רק בשכל שהצלחה אינה קשורה בשום דבר שקשור לרקע שלי אלא בבחירות שאני עושה עכשיו. ההבנה הזאת היא זהב. ב. השראה- בקבוצה אדם שם לב שזה מימין זז קצת וקורים לו דברים טובים בחיים וזה משמאל זז קצת ומשהו זז וזה נותן השראה מיידית ומעשית לזוז קצת קדימה ומשם זה כדור שלג. ג. עידוד לעשייה - הקבוצה מעודדת לפעול, ללא קשר לתוצאה, תמיד יש תמיכה, זה מקל על עשייה. ד. מיקוד- מאפשר לאדם לעשות תהליך קואצינג מבלי שהזרקור של "הלחץ" כל הזמן עליו ומאפשר לו לעכל את הדברים בקצב שלו. כל אלה מחייבים כלים רבים והנחייה עוצמתית עם רגישות רבה, מי שלא מנוסה יכול לרמוס מתאמן בקבוצה בלי כוונה או לפספס משהו מהותי, כיוון שיש המון דברים לשים לב ואיך לעשות. יש מתאמנים שיותר מתאים להם באופן אישי ויש שמתאים להם יותר בקבוצה, לעיתים יש תהליכים שטובים יותר ליחיד ויש שטובים יותר לקבוצה. אז כמו שענבל אמרה - ללמוד ברצינות!

תודה רבה לך על מילותיך הנבונות. נהנתי לקרוא

בעבר כשלימדתי שיטת טיפול אנרגטית מסויימת, לימדתי בקבוצות. יש עוצמה בתהליך הזה. מאסה קריטית עושה את שלה. אני מאוד רוצה להתמקצע בקאוצינג קבוצתי. בוודאי ללמוד ברצינות ! ולכן, אם תוכל להמליץ לי היכן לדעתך ניתן ללמוד את הנושא הקבוצתי ברצינות, אשמח מאוד
תודה רבה

ordanco

New member
תוספת

אהלן, הוספתי מצגת PPS על דינמיקה של קבוצה, היא מרשימה עם סייג אחד, היא נכונה לדימיקה של קבוצה רגילה, בקבוצות אימון כל אחד גם עוצמתי בפני עצמו ויש תוספת של עוצמת הקבוצה. תהני...

bridges

New member
הסכנה בעבודה קבוצתית

זה לא סתם שנדרשת הבנה של תהליכים שמתרחשים בקבוצות. כל יתרון שהוצג לגבי אימון קבוצתי יכול להוות חסרון בניהול לא נכון של ההתנהלות בקבוצה: לדוגמא: "עידוד לעשיה": לפעמים יכול להיות לא נכון לאדם מסויים ולנבוע מתוך לחץ קבוצתי ולא מתוך רצון פנימי לפעול. "השראה" עלולה ליצור תופעה של חשיבה קבוצתית (או קונספציה), כלומר סוג של קפאון מחשבתי שקשה לזוז ממנו. על מנחה של קבוצה להיות ער לנושאים אלה כמו לנושאים של התפתחות קבוצה. לדוגמא: יש שלב בהתפתחות קבוצה שבה יש התנגדות למוביל של הקבוצה. מוביל קבוצה לא מנוסה יכול להלחם בזה ולגרום לעצירה של התפתחות הקבוצה במקום לתת לזה להיות ולתת לקבוצה להתפתח. לצערי, אני מכיר שתי אופציות ללימוד הובלת קבוצה בתהליכי התפתחות: הראשונה היא אימון קבוצתי שאני חש שהיא לא מספיק ארוכה ומעמיקה. והשנייה היא ללמוד הנחיית קבוצות, שזה תכנית הכשרה ארוכה (כשנתיים). אם מישהו מכיר דרך ביניים אשמח לדעת עליה. רונן

../images/Emo140.gifולכן חייבת לעבור הכשרה

אני עברתי הכשרה ממושכת כולל הקמת קבוצה תחת סופרויז'ין באימון בקבוצה יש אג'נדת על ומטרות אישיות החוקים בקבוצה ברורים וחד משמעיים תפקידו של המאמן ל"אכוף אותם" לטובת כולם. בהצלחה.

וכתוספת

לסכנות שרונן ציין - מנחה הקבוצה צריך לדעת לשמור היטב שלא תהיה ביקורת בקבוצה. חבר קבוצה שיבחר מטרה כלשהי או שלא יצליח להתקדם, יעלה חסם כלשהו - עלול לקבל ביקורת מחברים בקבוצה. ביקורת כזו לא רק פוגעת אלא מוסיפה לחסימה. מה קורה כשלא כל חברי הקבוצה באותו קצב התקדמות? רמת החשיפה של אנשים בקבוצה היא שונה מאשר במפגש 1 על 1 ולכן יתכנו נושאים חשובים שלא יעלו. נכון ויכול להיווצר גם מצב הפוך כאשר חבר אחד מעלה משהו וחבר אחר מתחבר לכך ומעלה משהו שאחרת לא היה מעלה. ומצד שני - אולי הוא מאמץ משהו שהוא לא באמת שלו? יש בקבוצות הרבה יתרונות - אני עובדת עם קבוצות הורים, אך לא כאימון. אלו קבוצות שיש בהן גם למידה. ויש בקבוצות הרבה חסרונות. יש קבוצות שהן גם קבוצות למידה וגם תהליך ויש קבוצות שמתמקדות בתהליכים. היות ובאימון המאמן אמור לא להביא מעצמו, לא ללמד, הרי קבוצות אימון הן קבוצות תהליך. לכן במציאת קורס מתאים, צריך לשים לב מה הכיוון של הלימודים. כמובן שכדאי לזכור שיותר קשה לארגן קבוצה ורצוי שתהיה לא יותר מדי הטרוגנית, מאשר למצוא מתאמן בודד (שגם זה לא קל).

למעלה