למה אני אוהב קבוצות
אני מאמן 1 על 1 וגם בהרצאות וגם בסדנאות קבוצתיות. במשך שנים לימדתי הנחיית קבוצות מובנה בארגונים. נשים לרגע את ההרצאות לחברות בצד ונדבר על היתרון הקבוצתי בסדנא מול אימון של יחיד. בהנחיה נכונה לקבוצה יש כוח חיובי חזק: א. למה אני לא מצליח- מרבית האנשים מאמינים שהם לא מצליחים בגלל שהם צעירים / זקנים/ עם תואר/ בלי תואר / עם ילדים / בלי ילדים/ גבר / אישה וכד'. כלומר כל אחד מאמין שבגלל הרקע שלו ומה שהוא עבר אז בגלל זה הוא לא מצליח. בפגישה 1 על 1 לפעמים לוקח זמן לפצח את זה, בקבוצה אנשים רואים פתאום שהגבר המבוגר מימין קורה לו משהו וזאת הצעירה משמאל קורה לה משהו ואז הוא מבין ברגש ולא רק בשכל שהצלחה אינה קשורה בשום דבר שקשור לרקע שלי אלא בבחירות שאני עושה עכשיו. ההבנה הזאת היא זהב. ב. השראה- בקבוצה אדם שם לב שזה מימין זז קצת וקורים לו דברים טובים בחיים וזה משמאל זז קצת ומשהו זז וזה נותן השראה מיידית ומעשית לזוז קצת קדימה ומשם זה כדור שלג. ג. עידוד לעשייה - הקבוצה מעודדת לפעול, ללא קשר לתוצאה, תמיד יש תמיכה, זה מקל על עשייה. ד. מיקוד- מאפשר לאדם לעשות תהליך קואצינג מבלי שהזרקור של "הלחץ" כל הזמן עליו ומאפשר לו לעכל את הדברים בקצב שלו. כל אלה מחייבים כלים רבים והנחייה עוצמתית עם רגישות רבה, מי שלא מנוסה יכול לרמוס מתאמן בקבוצה בלי כוונה או לפספס משהו מהותי, כיוון שיש המון דברים לשים לב ואיך לעשות. יש מתאמנים שיותר מתאים להם באופן אישי ויש שמתאים להם יותר בקבוצה, לעיתים יש תהליכים שטובים יותר ליחיד ויש שטובים יותר לקבוצה. אז כמו שענבל אמרה - ללמוד ברצינות!