קה"ס?

sexytomato

New member
קה"ס?

קראתי פה הודעה שאני לא מצליחה למצוא פה על מישהו שיש לו קב"א 54+ וקה"ס, מה שמונע ממנו תפקידים איכותיים באמת.. לא שמעתי על זה אף פעם מקודם, אבל זה נותן לי שביב של תקווה... קיבלתי את השאלון של גאמ"א/שחקים/חבצלות, מה שאומר שיש לי דפ"ר 80+ (תקנו אותי אם אני טועה, ואם אני טועה אז אין לשאלה הזאת ערך יותר), ולפי התפקידים במנילה הקב"א שלי 52-53 (פקחית טיסה ותוכניתנית/כותבת לומדה זה 53?). זה נראה לי מוזר שלדפ"ר 80, במיוחד לבנות שלא עוברות ראיון, מתלווה קב"א 52-53 (שאלתי אותכם כמה פעמים ולא קיבלתי תשובה בקשר לזה).. בכל מקרה, אני זוכרת שבצו ראשון המאבחנת שאלה אם עברתי אירועים קשים בשנים האחרונות ואמרתי לה שסבא שלי נפטר.. היא שאלה אם היו לי קשיים בלימודים או משהו כזה ואמרתי לה שקצת בהתחלה אבל מהר מאוד הכל הסתדר. עכשיו, בהנחה שאכן הקב"א שלי גבוהה יותר (הנחה זו לא חייבת להיות נכונה כמובן), ייתכן שהמאבחנת כתבה שיש לי קשיי הסתגלות (מה שבפרוש אין לי..) ובגלל זה לא קיבלתי תפקידים איכותיים במנילה? ועוד שאלה סמי-היפוטתית: נניח ולאדם יש קב"א גבוהה וקה"ס, ואין לו קשרים בלשכ"ג, הוא לא יודע מה הקב"א שלו, והוא בכלל לא חשב שיש לו קה"ס- איך הוא יכול לערער על זה? כלומר, נניח ואני אדע בוודאות שיש לי קה"ס אני אתחיל להפציץ בפקסים ומכתבים את הלשכ"ג במטרה שיבטלו לי את זה, אבל מה קורה אם אין לי דרך לדעת את זה, וזה נתון שקרי לחלוטין? ואזכיר שוב, גם אם אין לי באמת את הדפ"ר המוזכר או קב"א גבוהה יותר, קחו את השאלות כהיפוטתיות. תודה מראש!

atypique

New member
שאלה היפוטתית...

קה"ס נקבע ע"י קב"ן\קפ"ס, ממש לא ע"י המאבחנות...

לא נכון.

סימול הקה"ס הינו מדד שאינו רפואי, המנבא יכולת הסתגלות של חייל או מלש"ב למסגרת הצבאית ולשירותו בה כחייל. מי ששאל את השאלה - לא מדבר על פרופיל נפשי עם סעיף של קשיי הסתגלות, אלא על קה"ס בלבד. אין מניעה לקבלת קב"א גבוהה לדוגמה, אבל קה"ס... וואו, עכשיו שמתי לב שבת כתבת את השאלה... אז אין מצב שיש לה קה"ס. לבנות אין קה"ס. זהו, נפתרה הבעיה.

atypique

New member
מהה?

קה"ס נקבע ע"י קב"ן או קפ"ס בח"א. סעיף נפשי (=פסיכיאטרי) נקבע ע"י פסיכיאטר. קה"ס הוא לא סעיף פסיכיאטרי שכן הוא אינו נקבע ע"י וע"ר בהמלצת פסיכיאטר, אבל הוא בעל מאפיינים פוסלים של סעיפים נפשיים מתפקידים שונים. אף סעיף או קה"ס לא נקבע ע"י מאבחנות, אבל הן בהחלט יכולות להפנות מלש"ב לקב"ן אם הן רואות לנכון שיש צורך.

אוקיי בסדר,

עכשיו זה כבר יותר בסדר
למרות שסעיף נפשי של קשיי הסתגלות בחיל ירוק יכול להיקבע גם ע"י קבן, במקצוע פסיכולוג. ואל תגיד לי לא, זה קרה.

כמו שעניתי לשחר,

את יכולה להיות רגועה. לבנות אין קה"ס כזה. בנות יכולות לקבל סעיף נפשי של קשיי הסתגלות, אבל זה ממש לא אותו הדבר, וזה אכן נקע ע"י קב"ן, ומוריד את הפרופיל לנפשי.

sexytomato

New member
תודה רבה!

ובנוגע לשאלתי השנייה- יכול להיות קב"א 52-53 עם דפ"ר 80+?

רז886

New member
קשיי הסתגלות

קשיי הסתגלות הכוונה היא לקושי להסתגל לקרבי, ולכן זה רק לבנים

זה ממש לא רק לקרבי...

קה"ס 60 למשל, פוטר אותך משירות צבאי ובטחוני בכלל.

blabla2a

New member
רויטלוש....

איזה קה"ס יש לחייל "רגיל".... וקה"ס זה גם חסוי
?

איילוש ../images/Emo13.gif

גם קה"ס הוא נתון חסוי, כמו כל נתון אחר שאתה מקבל. לחייל "רגיל" מן הסתם יש קה"ס 0. לפעמים יש קה"ס 20 ומשו, אני לא זוכרת.... שזה פוטנציאל קה"ס, ובמקרים כאלו צריך רק לפקח אני מניחה... אבל זה לא קשור
חייל "רגיל" = קה"ס 0.

למעלה