קהילה ישראלית

אספרסו2

New member
על מה את מתווכחת פה?

אם האינטרפרטציה שלך לשאלה היא כזאת,הרימי הכפפה
ושלחי את תשובתך לחלל הפורום.

אני לא מתווכחת, רק חושבת שתשובתך דוחה ומיותרת

אין לי מה לתרום לשואל השאלה, כי כמו שציינתי, אני לא קשורה לקהילות ישראליות וזה לא מעניין אותי.

Luis12

New member
שמע

בגדול בערים הגדולות ביותר בהן גם כמות הזרים גדולה והקבלה של המהגרים יותר מקובלת כמו שאר העמים תוכל למצוא לא מעט ישראלים. האם הם מתאחדים לכדי "קהילות" איני יודע, אך כן ידוע לי שישנם כל מני מפגשים, ולא כזה מסובך להכיר את הסצנה המקומית.
האם זה מה שיעזור לך להתקדם ולהתשלב ? אולי, אך אולי זה גם מה שיחסום אותך מכדי להשתלב, או שבכלל לא תיהיה לכך שום השפעה לכאן או לשם.
כל עיר עם מעל למליון איש באירופה יכולה להיות אופציה מעניינת, תריץ חיפושים בגוגל תחשוב קצת תממקד על ארץ או עיר ותבוא לשאול שוב, אולי יהיו כאלה שיוכלו לתרום קצת יותר מידע כאשר יהיו לך שאלות יותר ספציפיות.
מה שכן ללא שליטה בשפה לא קל לחיות בשום מקום, לכן אם אתה בוחר מקום שבו השפה אינה שפה אותה אתה כבר דובר עדיף שתלמד איזה שנה שנתיים לפני המעבר.
שיהיה בהצלחה.

הקהילה היהודית החמה והמאוחדת ביותר

היא בצרפת. אבל היהודים בצרפת הם ברובם המוחלט ציונים אוהבי ישראל ויהדות.
אם אתה מאלו שרוצים להגר מהסיבות הקלישאתיות הבכייניות והגזעניות (״קשה פה לצעירים, אין עבודה, יש דתיים, ימניים, מזרחיים״) קשה לי לראות את החיבור שלך לשם.
בעצם רשמת אני רואה ״קהילה ישראלית״. לא נראה לי שיש דבר כזה.

Nobilis

New member
בוודאי שיש

יש קהילה ישראלית גדולה בלונדון. ואם אני לא טועה, גם בברלין ואמסטרדם דיברו על קהילות של ישראלים.

בקר12

New member
השאלה אם מדובר ב"קהילה"

למיטב ידיעתי אין בלונדון מוסדות של קהילה ישראלית כמו שיש ליהודים.

Nobilis

New member
בגדול - כן

יש קהילה ישראלית. אפשר לראות אותה ברשתות החברתיות (לדוגמא - מאמילנד), בשכונות שבהן ישראלים נוטים לגור, וגם בפעילות של מוסדות תרבות שמיועדת לישראלים (סתם דוגמא - פעילות קבועה בסופי שבוע להורים ישראלים עם ילדים, וכו').

דברים השתנו מעט מאז תקופתך כאן - יש הרבה יותר ישראלים בלונדון בשנים האחרונות, וזה (בצירוף עם פריחת הרשתות החברתיות, וצמיחת מוסדות חדשים וצעירים יותר לקהילה היהודית) יצר קהילה ישראלית.

גוזליה

New member
בהחלט

נכון, אין "משרד הקהילה הישראלית", אבל בניגוד ללפני, אפילו, 5 שנים- הרבה יותר קל לישראליים למצוא ישראליים אחרים ולהתחבר אליהם, ויש המון עבודה מצד השגרירות (והבית הישראלי) והרבה יותר מודעות לאירועים (הופעות וכולי).
הרשתות החברתיות (יש לפחות 5 קבוצות ישראלים בבריטניה/לונדון בפייסבוק, ושתי קבוצות אימהות- מאמילנד ולונדון אימא'ז) תרמו משמעותית לנושא.

בקר12

New member
מסכים שהרשתות החברתיות באינטרנט

עושות כנראה הבדל משמעותי. לגבי מספר הישראליים בלונדון ספק אם המספר השתנה משמעותית בשנים האחרונות.

Nobilis

New member
בקצר...

על פי השגרירות, ההערכות השמרניות מדברות על עשרות אלפי ישראלים בלונדון. ההערכות הגבוהות מדברות על בערך 150 אלף (לרבות מי שנולדו בבריטניה להורה ישראלי).

האנקדוטה האישית שלי היא שיש שינוי משמעותי (יחסית) בשנים האחרונות. לפחות בסביבתי מגיעים הרבה יותר משעוזבים, וזה מתאפשר בעיקר דרך דרכונים אירופים. לא שאני רואה עם זה בעיה לכאן או לכאן - שיחיה כל אחד איפה שירצה. לכל מקום היתרונות והחסרונות שלו.

אני מציעה לך לחפש סיבות הגיוניות יותר למעבר.

לא עוברים למדינה בגלל"קהילת ישראלים גדולה"
כי אתה יכול להגיע לאותה מדינה ולגלות אכזבה גדולה ולגלות שזה לא כמו שציפית.
גם פה בארץ כולנו קהילה אחת גדולה, אז למה לך לעבור?
מציעה לך לחשוב קודם כל על עבודה, לימודים, אולי אם יש לך חברים באירופה שאתה מכיר ואוהב..
בעיקרון בערים הגדולות באירופה תוכל למצוא יהודים וישראלים, כדי להשתלב בקהילה תמיד אפשר לפנות לקהילה היהודית במקום, ולהשתתף בפעילויות או להתנדב, ובחו"ל אם אתה קצת מאמין אז אתה תמיד יכול לבקר בבית הכנסת בחגים ומועדים ולהכיר ככה את הישראלים הנוספים שמגיעים ואת המקומיים.
בית חב"ד זה גם אחלה מקום להכיר אנשים.

אתה בעיקר צריך להיות חברותי ואדם טוב, ולהגיע עם ציפיות אחרות והגיוניות יותר להגירה מאשר להשתלב בקהילה הישראלית:)

למעלה