קהילה ישראלית

Rino R

New member
קהילה ישראלית

שלום,
בימים אלו אני בוחן את אפשרותי מבחינת הגירה לאירופה,
הייתי שמח לדעת איפה נמצאת הקהילה הישראלית הגדולה ביותר , ה"מאוחדת ביותר"
ואיפה בכללי הכי קל לישראלי רווק להשתלב מבחינת עבודה, חברה

בקר12

New member
ואיפה בדיוק אתה השתלבת?

הרי הצורך שלך לדבר ולכתוב בעברית מקבע אותך פה - לא?

אספרסו2

New member
אני כבר משולב.

בשלב שאני נמצא בו אני יכול להרשות לעצמי הכל.
אבל בהתחלה על מנת להשתלב תרבותית,מקצועית,עדיף להתנתק מגורמים שאינם מקומיים.

בקר12

New member
רוב המהגרים מחפשים את הדומה להם

לפחות בהתחלה. הייצוג הנכבד לזוגות מעורבים ושונאי מדינתם (המקורית) שיש בפורומים האלה היא לא בבואה של העולם האמיתי

אספרסו2

New member
נהפוך הוא.

מהגר מהגר על מנת להגר ובלי קשר לרגש למדינת המקור,במדינת היעד-מי שפועל בשכלתנות
מתערה באוכלוסיה המקומית וכך מבטיח את יציבותו לאורך זמן.
ישראלים שחיים בינם לבין עצמם,לא מדברים את שפת המקום גם לאחר כמה שנים,כמו בהולנד,למשל,
יכלו להישאר גם בארץ.

בקר12

New member
אתה מתאר שאיפה ואילו אני מציאות

רוב האנשים אינם מצויידים במנגנונים נפשיים, בכילים וגם ברצון שמאפשרים להם ביום אחד לעבור לתרבות אחרת. בדרך כלל המניעים להגירתם הינם כלכליים בעיקרם .
אם זה טוב או רע זו כבר שאלה אחרת

אספרסו2

New member
לפי רצון השואל

אני מנחה איך כדאי לו לפעול,בניגוד אליך,אינני כתב חדשות והמטרה היחידה שלי היא לנסות לעזור.
אנחנו ביבשת אירופה ,להזכירך,בשמרנות המקומית,השתלבות תרבותית תאפשר גם ביסוס כלכלי.

forglemmigej

New member
לדעתי קשה לאדם להמציא את עצמו אחרי גיל מסוים

מה זו בעצם אינטגרציה, פה תמיד מתיחסים לזה כאילו איזו חבורת פראים הגיעה אל הארץ המובטחת והם רק צריכים להבין מה זו דמוקרטיה, חופש ביטוי ודיבור, מהות נוצרית, ערכים של חברה ליברלית אך עם כבוד לחופש הפרטי.
אני מבינה מהיכן זה מגיע ולא צריך להכנס לעניני עדות, אבל ברגע שאדם מבין איך המערכת פה עובדת הוא השתלב, הוא לא צריך שיהיו לו רק חברים מקומיים כי ביננו יחסים סוציאלים זה לא הצד החזק פה של האנשים . אני מכירה הרבה ישרא-דנים שחיים פה כבר ארבעים ויותר שנים ובכל זאת נפגשים בחגים ופעם בחודש לחוג רעיוני ממש כאילו היו בגרעין נחל עדיין בהאחזות הנחל בסיני, זה כיף להם ,למה לא בעצם . אף אחד לא צריך להתכחש לזהותו לגמרי החיים זה לא מטריקס.

בקר12

New member
מסכים איתך מאוד (לשם שינוי)

בכלל מי שעומד על טיבם של האנגלים מבין שהצד החברתי בינם לבין עצמם לא כזה שוס

בקר12

New member

ואם הוא לא רוצה להשתלב אלא רק לחיות במקום

נורמלי?... נו באמת, אני האחרונה שמעניין אותי מקהילה יהודית או ישראלית, אין לי בכלל חברים ישראלים וזה לא מעניין אותי, ובכל זאת, אני מודעת לכך שהרבה ישראלים הם לא כמוני וכן רוצים קהילה ישראלית מסביבם, גם אם זה לא הסגנון האישי שלי. מה זה התגובה הזאת?

אספרסו2

New member
אבל זאת היתה השאלה

"ואיפה בכללי הכי קל לישראלי רווק להשתלב מבחינת עבודה, חברה"

למעלה