קהילה בקייזר

MysticShadow

New member
קהילה בקייזר

שלום לכולם. אני הולך לעבור לגור במודיעין בפרוייקט של גרופית בקייזר (מול אחד מהפארקים הפנימיים שבו מתוכנן בית כנסת). רציתי לשאול לגבי היחסים בין דתיים וחילוניים בשכונה. אני באופן אישי שמח מהאפשרות לגור בשכונה מעורבת אבל חשוב לי בתור חילוני שיהיה לי החופש לחיות כחילוני עם כל המשתמע מכך. האם מישהו מכיר את אורח החיים בשכונה ויכול לספר לי קצת עליו ועל התרבות ויחסי האנוש בשכונה?? תודה.

NimrodKAdim

New member
בינתיים סבבה

אני גר באבני החושן, מראשוני המתאכלסים בשכונה וגם אני חילוני. בינתיים אני מוכרח לציין שנתקלתי רק בדתיים נחמדים. לא נתקלתי בניסיונות להגביל או להשפיע, ובפרוייקטים שמיועדים לציבור הדתי דווקא האוכלוסיה נראית מאוד בסדר. בזמני התפילה בסופי שבוע ובחגים רואים את כולם יוצאים לבית הכנסת וחוזרים ממנו. ובהחלט יש הרבה דתיים. אבל הם בהחלט משרים אווירה נחמדה בשבתות ובחגים (הרבה מהם יוצאים לרחוב להיפגש ולדבר בעיקר בדרך ל/מבית הכנסת. אני מקווה שהמצב יישאר ככה. חוץ מזה, אני מאחל לכם מעבר קל ושתיהנו מהשכונה. השכונה מאוד נחמדה ולכשתסתיים הבנייה בה, היא תהפוך ליפה יותר. אנחנו מאוד מרוצים פה

MysticShadow

New member
תודה

תודה על התשובה. אכן עזרת לי. אני מקווה שעד שאעבור לקייזר (אוגוסט 06) השכונה תהיה ירוקה ונקייה יותר.

גם כן מסכימה...

אנחנו גרים גם כן בקייזר, והדתיים כאן (והם אכן רבים) מאוד נחמדים. העיקרון ע"פ מה שנראה בשכונה הוא "חייה ותן לחיות", ככה אנחנו רואים את זה בכל אופן. חוץ מהאבק כאן (שגם הוא יסתיים מתישהו) אנחנו גם כן מרוצים. תהנו!

למעלה