קהות חושים

קהות חושים

אמא שלי נפטרה לפני 3 שנים ו-4 חודשים. הייתי סופר קרובה אליה - כל יום טלפונים מספר רב של פעמים ביום, כל דבר שקרה לי בעבודה/עם הבעל/הילדים מיד סיפרתי לה ופתאום היא איננה. בהתחלה התמוטטתי לחלוטין. איבדתי עניין בכל דבר ולאט לאט חזרתי לחיים.אבל חזרתי שונה - פחות מרגישה, פעם כל דבר שקרה וקרה לא טוב הייתי בוכה, הדמעות היו מגיעות בצ'יק, הייתי רגישה ברמות מטורפות והייתי יכולה לבכות מפרסומת... מה שקורה כרגע הוא שאני מרגישה שמרוב שבכיתי בהתחלה נעלמו לי הדמעות - אני חושבת על אימא שלי המון כל יום אבל לא מצליחה לבכות יותר ואני לפעמים מרגישה מאוכזבת מעצמי. מה, היא לא חשובה לי יותר? אני לא מתגעגעת? אני מרגישה כמו בלוק על החזה ופלונטר בגרון שמונע מהבכי להגיע , ועובר יום ועוד יום וחודש ועוד חודש ואני לא בוכה.אני מרגישה שבניתי חסם ביני לבין העולם בכללותו. אימא - אני מרגישה בחסרונך והייתי רוצה רק עוד פעם אחת לחבק, לנשק ואולי גם להרגיש. השתגעתי? מה עובר עליי? האם כל כך מהר הפסקתי לבכות על חסרונה של אימא שלי?

אשבל1

New member
גילה, ברוכה הבאה לפורום.

לא פעם בנות מספרות כאן שהן לא מצליחות לבכות. האם את מרגישה שאם תבכי תחושי הקלה? אצלי שירים מסויימים מיד גורמים לדמעות לזרום....

לגילה

גילה היי. אבדתי את אמא לפני חודש וחצי. קהות חושים. פחד לשכוח דמות וקול. בכי? רק לבד ליד הקבר אבל זה לא קורה הרבה. כנראה שזה מנגנון הדחקה. קשה מידי לעכל את האבדן הבלתי נסבל הזה. ויש את רגשות האשם. על המשכיות החיים, על חוסר הבכי, אבל אחרי שנכנסתי הנה הבנתי שזה כנראה גורף התחושות האלה. אשמח לשתף אם תרצי.

happy end

New member
לא בטוחה שזה מנחם

אבל אני מרגישה מילה במילה את מה שכתבת. חסומה. רק ליד הקבר אני מצליחה לפעמים לבכות. אני כמוך, מרגישה פגומה. גם לי קשה האובדן הזה של היכולת לבכות על אמי שהיתה קרובה אלי כל כך. עברו שנה ו-4 חודשים מאז מותה של אמא שלי ואין שעה שאני לא חושבת עליה.

אשבל1

New member

עדיהר1

New member
ל-גילה עלי - תודה

תודה לך על ההודעה שלך, שמאוד רלוונטית לי, למחשבה על מה קורה איתי בהמשך של האבל הקשה. האם יכול להיות שההרגשה של חסם וקהות היא המשך של איזשהו תהליך בתוך הנפש? כלומר, שאחרי הבכי, ההתמוטטות, חוסר העניין בכל דבר, את חוזרת לחיים לאט לאט, ואת חוזרת "שונה", כפי שאת מתארת. אולי ההחלצות מהמצב הקשה של בכי והתמוטטות גם מלווה במין "אשמה" לאמא? כאילו - אם אנחנו לא בהתמוטטות הגמורה, אז אנחנו עוזבים אותה, את אמא. זנחנו אותה, המשכנו בדרך, והיא מאחור, נטושה. אבל את יודעת שזה לא ככה. תודה שוב, עדיה

למעלה