קד"צ

gg4you

New member
קד"צ

שלום! הייתי בצו הראשון וקיבלתי קב"א 53 שלא התלהבתי ממנו ממש ופרופיל 97 . אני מחפש לעשות משהו בצבא שיקדם אותי בצבא- מעדיף משהו טוב שיקדם אותי אח"כ בחיים האזרחיים - מעדיף ג'ובניק ולא קרבי . אשמח אם תתנו לי תפקידים ומסלולים שיכולים לקדם אותי בהמשך בעתיד( קשורים למחשבים ) , ורציתי לדעת אם אני עכשיו בכיתה י"א אז מתי אני אקבל בקיוסק מידע אישי שלי באינטרנט איתורים קדם צבאיים . תודה .

N o f a r S h

New member
מיונים קדם צבאיים - ביב'

אתה לא יכול להיות בתפקיד ג'ובניקי אם יש לך פרופיל 97 (אלא אם כן אתה בן יחיד, בעיות ת"ש ועוד כל מיני..)

gg4you

New member
בטח שכן....

אה... אז אתה אומר שכל מי שמקבל פרופיל קרבי לדוג' כמו שלי חייב להיות בקרבי ? אז לפי מה שאתה אומר כמעט כולם בקרבי.... אולי התכוונת שהם מעדיפים לקחת אותי לקרבי אבל זה לא אומר שאני ארצה... רק רגע... בשאלון ההעדפות שאני אקבל בכיתה י"ב אני לא אוכל למלא את הבחירה שלי במסלולים או תפקידים שהם לא קרביים ?

N o f a r S h

New member
דבר ראשון אני בת.

דבר שני יש לך פרופיל 97=קרבי אלא אם כן אתה בן יחיד/בעיות ת"ש ועוד כל מיני כאלה שאני לא זוכרת כרגע.. בכיתה יב' אתה מקבל שאלון יח"ש (=יחידות שדה), כלומר מנילה קרבית. רק קרבית. אני חושבת שאם למדת משהו טכנולוגי אז יש מצב שתקבל זימונים לזה.. ואם למדת ערבית/אנגלית 5 יח"ל תקבל זימון למודיעין שפות..

פליפר24

New member
לא בדיוק נכון....

לגבי כל הענין עם המנילה הקרבית-נכון בהחלט,ואתה לא מקבל שום מיון כמו אלו עם הפרופיל הלא קרבי(64 ומטה). כמובן שהיו מקרים מעולם ואם תנג'ס ללשכה ולקד"צ תמיד יש סיכוי...שואף לאפס,אבל ראיתי אנשים שקיבלו... אבל חוץ מזה,יש הרבה מאוד תפקידים שלא שמים בכלל על הפרופיל שלך,כמו עתודה, שבשבילה אתה צריך רק פסיכומטרי ותעודת בגרות מתאימה, או תוכניות רבות במודיעין(יש מלא,שמקבלות מכל פרופיל.כמובן שיש כאלו שלא, אבל האפשרויות לא סגורות). אתה יכול ללכת לפרוייקט מצויינות(כמו תלפיות,חבצלות, שחקים ועוד) או באינספור מקומות אחרים. אבל שים לב-מן ההתחלה, הברירה הראשונה של הצבא זה שהם שולחים אותך לקרבי, ורוב רובם של הסיכויים שתלך לשם. אם אתה לא רוצה(למרות ששירות קרבי זה הכי אחי:p) אז אתה פשוט צריך להיות עקשן,עם נתונים טובים, ולהתחיל לקוות מקווה שעזרתי,אם אתה צריך עוד שאלה,אתה מוזןXD

פליפר24

New member
חוץ מהעובדה שאת אמרת שרק אם הוא למד

משו מסוים אז הוא יוכל ללכת...וזה לא נכון..כי יש פרוייקטים אחרים רבים ומשונים שפתוחים לבעלי פרופיל קרבי ועורפי.... וזה מה שאני אמרתי:p

למעלה