קד"ץ מורחים אותי.

hativa1

New member
קד"ץ מורחים אותי.

אני מאוד רוצה להתגייס לדובר צה"ל. כאמור, יש לי פרופיל 82, קב"א 54 וקה"ס, ואני רוצה לקבל זימון לדוברות ומידע. עוד לא קיבלתי מנילה, כי סעיף הקה"ס הוא חדש. התקשרתי לקד"ץ, והם פשוט מסרבים בתוקף לשלוח לי זימון למיונים במרץ לדוברות בטענה ש"הנתונים של לא מתאימים". אני יודע בודאות שזה לא הקה"ס, הוא הובהר לי שקה"ס לא מונע ממני שום תפקיד שהוא לא קרבי. הם מורחים אותי וזה מעצבן. החלטתי לפנות אישית לדובר צהל, אבל אני לא מצליח למצוא את מספר הפקס... למישהו יש אותו בבקשה? תודה.

dor302

New member
>>

אל תתבאס לא רק לך זה קורה. הם אומרים את זה לכולם שם.. פשוט אין מה לדבר איתם הם אטומים כל מה שתבקש הם יסרבו.. אני גם פניתי לדו"צ אבל עדיין לא קיבלתי תשובה.

chen010189

New member
אולי בגלל הפרופיל?

כי הקב"א שלך מתאים אבל לאשכול דוברות ומידע זה פרופיל 64 ומטה אצל בנים (למרות שיש קרביים אבל צריך לפנות בבקשה מיוחדת והסיכוי לא כזה גבוה)

hativa1

New member
לא.

אומנם הפרופיל שלי קרבי, אך סעיף הקה"ס הופך אותי ללא קרבי.

atypique

New member
מי אמר לך את השטות הזאת?

קה"ס פוסל את רוב התפקידים האיכותיים. לדעתי גם סיווג אבל אני לא סגור על זה. אתה חושב שמקבלים פרס על סעיפים כאלו? למה נראה לך שחטיבת דו"צ או כל חטיבת מטה איכותית, ירצו חיילים עם קשיי הסתגלות אצלם, כאשר יש להם מבחר כ"כ רב של אנשים בלי בעיות מסוג זה? אגב, מי שאחראי למיונים הם באמת מדור קד"צ, לא החטיבה עצמה ולא הסמכות עצמה.

הם אחראיים וחצי על המיונים.

שלישות דו"צ יכולים לזמן את כל מי שחשקה נפשם למיונים לאשכול "דוברות ומידע". זה נכון, שכמו מדור קד"ץ הם חייבים אישור ממנהל גיוס, אבל הם הם בהחלט יכולים ליזום הזמנה של מלש"ב למיונים. וכך גם קורה.

atypique

New member
...

שלישות דו"צ יכולים מקס' לשלוח בקשה למנה"ג ולמדור קד"צ, אבל ליזום מיונים בעצמם למלש"ב X - ממש לא. אני מאמין שמדור קד"צ לא סתם מתעללים באף אחד, אלא באמת עומדים בקריטריונים שנדרשים למקצועות האשכול - ולכן שלישות חט' דו"צ לא ישנו כלום בעניין. החריג היחיד לעניין הזימונים הנ"ל, הם מתנדבים (על רפואי, כן? שלא תרוצו גם לפסיכיאטר במקרה...) שמגיעים לחטיבה דרך השלישות עצמה.

אם בדו"צ רוצים מישהו,

הם יכולים למשוך אותו, כמעט בכל מצב. זה נכון על אחת כמה וכמה ביחידת ההסרטה, כאשר הם באמת ממיינים עם פינצטה(וממש לא עפ"י נתונים).

atypique

New member
זה לא בדיוק נכון

עקרונית, ניתן לקחת מלש"ב X ולהזין לו מקצוע פקיד או עובד כללי, ולבקש להציב אותו בחט' דו"צ באחת מהתפקידים היעודיים שלהם או סמב"צ או משהו כזה. עם זאת, כל עוד הוא לא עומד בקריטריונים המקצועיים הנדרשים (נתונים איכות וסיווג מסויימים) - כמעט ולא יתאפשר מצב להכשיר אותו למקצוע מבחינת קורס וקביעת מס' מקצוע. אם החטיבה תסכים לספוג את הפער בתקינה, זאת כבר בעיה שלהם, אבל דע לך - שבנוסף לקומבינה, צריך הכשר אבטחת מידע ולך תנסה לקבל סיווג ס"ב עם קה"ס גבוה מספיק כדי לפסול קרבי. צפוי קרב לא קטן. מאוד לא נפוץ שהתרחשות כזאת תקרה. עד כמה שאני מכיר, רק מתנדבים מגיעים לחט' דו"צ בלי קורס או מקצוע (ולדעתי, גם לא תופסים תקינה).

אז ככה:

בקשר להגדרה המקצועית של צה"ל שמוזנת במערכת, אני רוצה לומר לך, שבתור מלש"ב, זה ממש לא מעניין אותי. עם כל הכבוד. בקשר לנתונים, דע לך, שאני התמיינתי לאשכול דוברות ומידע(וגם עברתי) עם יותר מנתון אחד פחות מהדרישות. בקשר לקה"ס, יכול להיות. לא לזה התכוונתי. וזה ידוע שמתנדבים הם חוד החנית של צה"ל.

למעלה