קדשים

קדשים

שבוע טוב ישנה תכנית טלויזיה שאני מאוד אוהבת לצפות ולהקשיב,התכנית בהנחית דב אלבוים ועניינה פרשת השבוע כאשר בכול שבוע יש מפגש עם מישהו אחר, בתכנית האחרונה שעסקה בפרשת קדשים, האורח בתכנית היה או כומר קתולי או נזיר לא יודעת בדיוק, הנושא שהיה בתכנית פרשת קדושים, ועולה רצון מלפני להתיחס לאחת מהנקודות שאותו כומר העלה , "קדשים תהיו כי קדוש אני" לפי דברי הכומר וחזר והדגיש נקודה זו ממקומו , מהפסוק הנו מבין שעם ישראל יהיה באחרית הימים קדוש , כלומר משהו עתידי , ובכן אותו כומר ובאם זו התפישה הקתולית בכלל הרי זו טעות ואי הבנת הפסוק במדבר ג:יג" כי לי כל בכור ביום הכותי כל בכור בארץ מצרים הקדשתי לי כל בכור בישראל..." ,הרי שבאם אותו כומר האומר שבשל המלה תהיו משמעותו זמן עתיד ,לעיל פסוק שהנו בלשון עבר, כמובן שישננם עוד פסוקים, המלה הקדשתי הנו בלשון עבר , יכול לומר איזה מי טוב זה מתיחס רק לבכו בישראל ,,אולם עם ישראל כולו נקרא בני בכורי ישראל,וכך הפסוק הקדשתי מלמדנו שלא רק בעתיד אלא גם מזמן עבר , דברים ז:ו"כי עם קדוש אתה ליהוה אלהיך בך בחר יהוה אלוהיך להיות לו לעם סגלה מכול העמים אשר על פני האדמה." הפסוק הזה הנו בזמן הווה כי עם קדוש אתה. וכך באם נלך לפי אותו הכומר שמתיחס לפסוק במובן זמן אז הובא שעם קדוש הנו גם בזמן עבר וגם בזמן הווה , דהיינו עם ישראל היה קדוש הנו קדוש ויהיה קדוש , זה מצב נשמתו שהנו חלק אלוה ממעל ממש , לכן קדוש כפי שהשם קדוש,כי קדוש אני אומר השם. ובשל שעם ישראל מעבר לזמן הרי הנו קדוש בכול זמן בעבר בהווה ובעתיד ,דבר זה לא ניתן לשינוי ואינו בידי אדם לשנותו כפי שאדם יכול להרוג גשמית מישהו אחר אולם אינו יכול להרוג את הנשמה , רק האדם עצמו יכול להרוג את נשמתו(עמלקיות),עם ישראל שהנו קדוש כפי שהקדוש ברוך הוא קדוש ,ביחס לעמים הנו קודש הקודשים . כך זה לנצח. על מנת להבין את עניין זמן מעבר לכול זמן ובכול זמן לכול זמן כפי למשל אז ישיר משה שהנו הן בלשון עתיד ובהן בזמן עבר בהווה, ראה מאמר עת הזמן אולם לשם ההגינות נתיחס כעת לדברי אותו הכומר מהמישור שלו, מישור הזמן, קדשים תהיו כי קדוש אני ,ונתיחס למלה תהיו במובן של זמן מצד האור , כי קדוש אני אומר הקדוש ברוך הוא , כי עם קדוש אתה ליהוה אלהיך ,אומר הקדוש ברוך הוא, הקדוש ברוך הוא קדוש כמובן בכול הזמנים ,וכך עם ישראל ראה הקבלת שני הפסוקים, ולמי עם ישראל קדוש? לקדוש ברוך הוא דהיינו לא לאדם שפעם איזה דבר קדוש לו ופעם אחרת איזה דבר אחר דהיינו אמונות מתחלפות , על משקל פרות קדושת שאינן באמת קדושות. הקדוש ברוך הוא אומר שעם ישראל קדוש ליהוה אלהיך (אלוהי ישראל) כלומר קדושה זו של עם ישראל אינה בידי אדם ולכן תקפה באופן נצחי. ובכול זאת נתיחס למלה תהיו כאל לשון עתיד כלומר רובד הזמן, הרי שהקדוש ברוך הוא אומר , שהוא קדוש וכפי שאמר לעם ישראל שהוא (העם) קדוש , כלומר כך נשמת עם ישראל בכול הזמנים הרי שעליהם להיות קדושים גם במובן הגשמי ,כלומר תהיו לאו דוקא בזמן עתיד תהיו בעולם החוויה כבהוויתכם. מה שנקרא תהיה אתה ,כי עם קדוש אתה , להיות עם קדוש במובנו הגשמי לאורה של היהדות אינה דרך הסתגרות מהעולם , או דרך סיגופין ויסורים , נהפוכה על הקדושה לבוא לידי ביטוי עד לגסה ביותר , כלומר לחיות את החיים במלואן אלא שלא במובן זיוף ושקר אלא דרך להיות אתה ,דרך של אמת שהכול במקומו ולכול מקום. קדושים תהיו משמעותו החיים עונג שלא על משקל תענוגות חולפים. קדושה של סגפנות הסתגרות מהעולם וכו אינה קדושה שכן החיים משמעותם ענג ולא נגע ,לא תהיה בכם שרטת וכו, היהדות אינה סגפנות ואינה אלוהי המתים , אולם ניתן לומר שהסגפנות ההסתגרות וכו הנם איזו דרך למבקש להגיע לאיזו קדושה , כלומר קדוש מעונה אם הוא אכן מעונה אינו קדוש. הקדושה היא שמחה , כאשר השם אומר ושמחת בחגיך הרי אדם יכול לומר איזה מן ציווי זה לשמוח? אולם באם מבינים כי עם קדוש אתה אזי ושמחת בחגיך הנה מצוות זכות, הנה פועל יוצא ישיר של קדושה, הקדושה =שמחה =שם חי =השמחה. זהו מצב של הוויה ההוויה של עם ישראל שבהחלט ניתן לראות שעם כול הצרות ובעיות הבטחוניות ו ..ו... ו .. אנחנו עם שמח. עם בונה, קדושים תהיו כי קדוש אני.אנחנו עם ישראל ועלינו להיות עם ישראל ולא ללכת אחר הגויים במובן אמונה, ללמוד ולהאיר אאת החכמות כולן למען תשכיל בכול אשר תלך. בברכה

איש אמו ואביו תיראו

כמו כן בפרשת קדושים כתוב:"איש אמו ואביו תיראו, לפסוק זה יש הקשר לנ"ל ,תמוה כביכול שהקדים אם לאב , האם מסמלת את הקדושים תהיו ,כלומר את עולם החוויה העולם הגשמי האדמה , את המעגל , יש לשים לב לנקודה חשובה בדיבר כבד את אביך ואת אמך הפניה היא לגוף שני -אבא שלך ,אמא שלך, אולם איש אמו ואביו תיראו, הפסוק מדבר אל גוף שלישי יחיד -אמא שלו אבא שלו ,ומסיים בגוף שני רבים- תיראו . נקודה זו חשובה להבנת הקדים אמו לאביו ביראה של מישור תולדות , דבר זה הנו על משקל מוסר אביך ותורת אמך , כבוד ויראה -חינוך, קדוש כפי שמובנו שמחה מובנה מוסר , חיים מוסריים הנם חיים עם כבוד לחיים , החינוך של האם בהתאם למוסר אביך , לכן כבד את אביך ואת אמך מקדים אב לאם ,שאחרת אין ערך רב לתורת אמך ללא מוסר אביך , יראת השם ממעלה ויראת האם והאב ממטה , האם מובנו המעגל ,ובכך כאשר החיים במעגל הנם מוסריים וכך תורת המעגל , הרי שישנה יראה דהיינו ראיה דהיינו האר י - יאר ה' , ראה מאמר עקדת יצחק שמע בני מוסר אביך ואל תיטוש תורת אמך . כבד את אביך ואת אמך פונה לגוף שני יחיד כלומר את ואתה ואת ואתה על כול אחד ואחת לכבד את אביו ואמו ובכול זאת לא נאמר כבדו את אביך ואת אמך , כלומר פונה לכול אחד ואחת מהפרטים בעם ישראל- לרבים , אולם כבד בלשון יחיד שעם ישראל נשמה אחת,=אתה , כמו גם את אביך ואת אמך על משקל את השמים ואת הארץ, לעומת איש אמו ואביו תיראו , פונה לגוף שלישי יחיד, ותיראו- גוף שני רבים דהיינו הוא והיא והוא והיא =אתם עם אחד. ניתן לומר שכבד את אביך ואת אמך הנו על משקל זכור ושמור ,מוסר השם כלומר זכור. איש אמו ואביו תיראו על משקל שמור וזכור תורת אמך לא תיטוש כלומר שמור. זכור את יום השבת ,לעבדה שמור את יום השבת ,לשמרה השבת תחום מוגן של הבריאה השלמה שלא ניתן להוסיף או לגרוע -זכור כי עם קדוש אתה בראשית =ראי שבת דהיינו השבת במובן העולם הגשמי בו האדם שותף ליש מיש,וכך רשומו בעולם הרי שרושם אותיות שמור , מכיון שהמעגל הנו נקבי הרי הקדים אם לאב והאב כלול במעגל דהיינו במובן זה הן האם והן האב נקבי כלי מקבל מהשם , מישור זה הנו קדושים תהיו דהיינו לעם ישראל נשמה יתרה כי עם קדוש אתה ועליו לחיות במהלך כול השבוע כשהשבת מלווה אותו דהיינו קדושים תהיו=תחיו באופן של נשמה יתרה בהתאמה =ראי שבת . כאשר כך הרי איש אמו ואביו תיראו דהיינו שתהא לכם יראה לחיים שנתנו לאדם,כפי שיש לכם יראת השם, ובכך מתגלה השם בעולם במעגל, תיראו אף במובן לראות (גילוי) כי עם קדוש אתה - קדושים תהיו כבד את אביך ואת אמך - איש אמו ואביו תיראו אתה עם ישראל - אתם עם ישראל בית שמאי בית הלל הדבר על משקל נרות חנכה של בית שמאי ובית הלל החיים אור. בברכה

למעלה