קדיש

קדיש

בקשה לי, בקשו ממני את המלים של קדיש בשוויץ סידור לא ממש נגיש לי, אז אודה אם מישהו ישלח לי

עגנון

New member
קדיש

יתגדל ויתקדש שמיה רבא בעלמא די ברא כרעותיה, וימלך מלכותיה ויצמח פורקניה, ויקרב משיחה בחיכון וביומיכון ובחיי דכל בית ישראל בעגלא ובזמן קריב ואמרו אמן יהא שמיה רבא מברך לעלם ולעלמי עלמיא יתברא וישתבח ויתפאר ויתרומם ויתנשא ויתהדר שמיה דקודשא בריך הוא לעלא מכל ברכתא שירתא תשבחתא ונחמתא דאמירן בעלמא ואמרו אמן על ישראל ועל רבנן ועל תלמידיהון ועל כל תלמידי תלמידיהון דעסקין באורייתא קדישתא די באתרא הדין ודי בכל אתר ואתר יהא להון ולכון ולנא חנא וחסדא ורחמי מן קדם מרא דשמיא וארעא ואמרו אמן יהא שלמא רבה מן שמיא וחיים טובים עלינו ועל כל ישראל ואמרו אמן עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל ואמרו אמן

מוגג

New member
זהו אחד הנוסחים

של "קדיש דרבנן". ישנם סוגי קדיש נוספים ונוסחים שונים. למשל: קדיש ======= יתגדל ויתקדש שמה רבאת בעלמה די ברא כרעותהת וימליך מלכותהת ובחייכון וביומיכון ובחיי דכל בית ישראלת בעגלא ובזמן קריב ואמרו: אמן: יהא שמה רבא מברך לעלם לעלמי עלמיא: יתברך וישתבח ויתפאר ויתרומם ויתנשא ויתהדר ויתעלה ויתהלל שמא דקדשא בריך הואת לעלא )בעשרת ימי תשובה מוסיפים: ולעלא( מן כל ברכתא ושירתא ותשבחתא ונחמתאת דאמירן בעלמאת ואמרו: אמן: יהא שלמה רבה מן שמיה וחיים עלינו ועל כל ישראל ואמרו: אמן עשה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל ואמרו: אמן וכמובן יש את נוסח המחנות: העשן היוצא מן הכבשן כפוף ככל עשן לחוקים הפיזיים: החלקיקים מצטברים ומתפזרים לפי הרוח הנושב בהם. העליה היחידה לקברות תהיה, קורא יקר, להסתכל לעתים לשמי סער בעצבות. יתגדל. אושוויץ. ויתקדש. מיידאנק. שמיה רבא. טרבלינקה. אמן. בוכנוואלד. יתגדל. מאוטהאוזן. ויתקדש. בלזן. שמיה רבא. סוביבור. אמן. חלמנו. יתגדל. פונאריו. ויתקדש. טרזיינשטאדט. שמיה רבא. ווארשה. אמן. ווילנה. יתגדל סקארז´יסקו. ויתקדש. ברגן-בלזן. שמיה רבא. יאנוב. אמן. דורה. יתגדל. נויאנגאמה. ויתקדש. פוסטקוב. שמיה רבא. אמן. אנדרה שוורץ-בארט ... קדיש - נוסח עברי ==================== יתגדל ויתקדש שמו הגדול בעולם שברא כרצונות וימליך מלכותות בחייכם ובימיכם ובחי כל בית ישראל במהרה ובזמן קרוב ואמרו אמן: יהי שמו הגדול מבורך לעולם ולעולמי עולמים: יתברך וישתבח ויתפאר ויתרומם ויתנשא ויתהדר ויתעלה ויתהלל שמו של הקדוש ברוך הוא למעלה (בעשרת ימי תשובה מוסיפים: ולמעלה) מכל הברכות והשירות התשבחות והנחמות הנאמרות בעולם ואמרו: אמן: יהי שלום רב מן השמים וחיים עלינו ועל כל ישראל ואמרו: אמן: עושה שלום במרומיו הוא יעשה שלום עלינו ועל כל ישראל ואמרו: אמן

למעלה