קדימה צורן בתמונות: איזה חוק, בדיוק?

kirschi

New member
קדימה צורן בתמונות: איזה חוק, בדיוק?

השלט הזה מוצב בכניסה לרחוב החרצית, כמו גם במקומות נוספים ביישוב. על איזה חוק מדובר, בדיוק? רחובות צורן נראים כמו, תסלחו לי, מחראה אחת גדולה, ואין שום אכיפה על צואת כלבים. שלא לדבר על החול בגינות השעשועים. המכהן כראש המועצה אמר לפני כארבע שנים, בערב שאלות ותשובות, כי עם איחוד היישובים יש לאחד את כל חוקי העזר לפני שניתן יהיה להחיל חוק כזה בצורן. בקדימה, לטענתו דאז, יש חוק כזה (אם כי אין לי מושג אם הוא נאכף). מאז חלפו ארבע שנים. האם ביישובים יש כל כך הרבה חוקי עזר, עד שלא ניתן לאחד אותם בקדנציה אחת? או שמא זה היה רק בולשיט (או דוגשיט)?!

Master Stav

New member
אתמול בערוץ 10

עירית פ"ת לוקחת ובונה מאגר DNA של כלבים בכדי להילחם בתופעה ..... הזוי ככל שזה נמשע ונראה אתמול ....אני מאד בעד ...יש לך כלב והוא מלכלך ? תנקו אחריו או שתשלמו כדי שמישהו אחר ינקה .

sharonng

New member
חוקי עזר עירוניים

אני בהחלט שותף להרגשתך בנושא ניקיון היישוב, אולם הפתרון לכך הוא מאוד פשוט. העברת חוקי העזר במועצה ואכיפתם. במהלך השנים האחרונות נעשו מספר נסיונות להעביר את חוקי העזר העירוניים שנבחנו על ידי כל חברי המועצה. מכיוון שהתגלעו מספר חילוקי דעות לגבי חוק עזר מסויים החליט ראש המועצה המכהן, בניגוד לדעת חברי המועצה האחרים, שאי אפשר להעביר את שאר חוקי העזר ולהפוך את חיינו לטובים יותר. אינני מבין מה הקשר בין חוקי עזר הקשורים בניקיון היישוב לבין חוקי עזר הקשורים לבנייה או כל נושא אחר, אולם ככל הנראה, אך ורק למר גולברי הפתרונים. שרון ניר-גנש [גילוי נאות: הכותב מתמודד על חברות במועצת קדימה-צורן]

motisisr

New member
נשמע לי קצת לא רציני

אני לא מכיר את העובדות ולכן לא יכול להתווכח אבל יש גבול גם למה שההגיון שלי יכול לקבל אני לא רוצה להסיט את הדיון למי הפריע למי יותר לנהל את המועצה אני בהחלט מסכים שכפי שהמועצה התנהלה בשנים האחרונות, טוב לאזרח לא יצא מזה ולעניין עצמו אני לא מאמין גדול בחוקים אבל אני אלך איתך בנושא חוקקת חוקים, עכשיו צריך מי שיפקח אליהם נכון? בו נניח שנדרש להוסיף תקן של 10 פקחים והם צרכים מנהל, אחראי משמרת, מזכירה, תיגבור המחלקה המשפטית (אם יש כזאת בכלל), תגבור אגף הגבייה ,ותקן נוסף לגזבר וועדת ערער ועוד ועוד... בקיצור חוקקת חוקים ובכדי לשמור עליהם תשקיע פי 2 כסף מהנדרש. ואז לא יהיה כסף להשקיע בישוב כי הרי הכסף מוזרם לאכיפת החוק והישוב יוזנח וידרדר ואז נחליף את ראש המועצה וחוזר חלילה בקיצור אני לא מאמין בחוקים, אני מאמין בחינוך אני מאמין שאף אחד מאיתנו לא נהנה לדרוך על שאריות של הכלב של השכנים אף אחד לא נהנה שהילד שלו משחק בגן שעשועים בתוך צואת כלבים ועכשיו אני אשאל אותך בכנות כמועמד למועצה המקומית במקום להסביר כל הזמן מה לא טוב פרט בבקשה כיצד אתה, אישית, תפעל על מנת למגר את מכת הכלבים המחרבנים למען הגילי הנאות [ אני עדין לא יודע למי אצביע בבחירות הקרובות ובטח לא קשור למועמד זה או אחר]

kirschi

New member
אין פתרון פלא

לא נבראנו זהים (ותודה לבורא שכך), ולכן פתרון אחד אינו מתאים לכולם. לכן, לדעתי, צריך פתרון רב-מימדי, שהחוקים הם חלק אחד ממנו. אני, אישית, כהגדרתך, פועל כיום בדרך של דוגמא אישית. אני חושב שהרבה פחות נעים לדרוך בתוך צואה של כלב מאשר לאסוף אותה בשקית, ולכן אני אוסף אחרי הכלבה שלי. כמו כן, אני לא מרשה לה לעלות על החול של גני השעשועים, כדי שלא תעשה לא מספר אחד ולא מספר שתיים. אמרת חינוך, ואני מסכים איתך. תנועות הנוער וגני הילדים הם מקום מצוין להתחיל בו לשינוי עמדות. אני חושב שתנועת הנוער יכולה לקחת חלק פעיל כדי להתניע תהליך שאי-איסוף הגללים היא פעולה אנטי-סוציאלית. וכעת לחוקים. קצת ניסחפת עם 10 פקחים, מנהל, אחמ"ש, וטוב שלא הוספת פסיכולוג-לכלבים ומתורגמנים מנביחות לעברית, רוסית, ואמהרית.
מה שכן, לערוך מספר מבצעי-הפתעה במהלך השנה, לרשום מספר דוחות ולגבות אותם, ולהשתמש בשירותים המצוינים של עיתון שבשבת לפרסום המבצעים בדיעבד. בשורה התחתונה, רוב האנשים מגיבים לעומק החור בכיס, ולא לדטרגנט שמנקה את סוליות הנעליים... מה דעתך, אתה חושב שמשהו כזה יכול לעבוד, ובתקציב מתקבל על הדעת?

motisisr

New member
עכשיו זה מתחיל לעשות שכל

זאת דרך שאני מאמין בה גם אני חושב שחינוך בגני הילדים,ביה"ס ותנועת נוער יכול הכי להועיל, אני חושב שכל מבוגר שהבן/ת שלו יעיר לו בנושא יקח את הדברים באופן אישי ויש סיכוי שלמרות החוסר הנעימות יפנה את הצואה. הייתי מוסיף לפעולות האלה גם ארגזי חול יעודיים היכן שניתן אם בכלל (לא בדקתי ולכן זורק פה משהו בשלוף) ותחנות עם נייר ופח להשליך את המטען, לפחות בגנים הציבוריים. בכלל אני חושב התגייסות של הישוב לנושא שבאמת עושה לכולם לא נעים (סליחה על התאור, אבל אתמול חזרתי מהעבודה ומול שביל הכניסה מצאתי שלשלת של כלב שגם מישהו הספיק לדרוך בה ומרח אותה לאורך כמה מטרים ואני חו"ח לא מאשים את המורח..) יכול לשמש דוגמא לישובים בכל הארץ, ושלא יהיה ספק, זאת מכה שפוגעת בכל ישובי הארץ. בקשר לחוקים, ברור שהגזמתי (אבל ממש קצת) ברור (לי) שמבצעי אכיפה שבגינם עונש, לא תורמים לכלום להיפך. אנשים אכן מגיבים לעונש בתנאי שאוכפים את העונש לכולם באופן שוטף וקבוע אחרת, תופסים את המסכן התורן שמרגיש פראייר ובמקום לרתום אותו לנושא הוא מקבל אנטי והתוצאה הפוכה. אני הבעתי ביקורת גם נגד התגובה של המועמד המלומד (ושוב שום דבר אישי זה חלק מהרצון להיות איש ציבור) שבכל בעיה מאשימים את הרשות כאילו אנחנו נמצאים בתוכנית האח הגדול. אין סבון האח הגדול אשם, הכלב של השכן חירבן האח הגדול יתן את הדין, אין חלב בסופר..... וכך הלאה אני הייתי מצביע למועמד שהיה מוכיח לי שיש לו דרך סדורה מה כן לעשות, מפרגן כל כמה משפטים גם דברים שנעשו ונותן את ההמלצות שלו כיצד ניתן להפוך טוב למעולה. לא הייתי רוצה חברי מועצה שמסתובבים עם בטן מלאה בטענות, אני מאמין שזה רק יפריע לעשייה הציבורית ולשיתוף פעולה בעתיד עם החברים האחרים (ראה ערך המועצה הקודמת)

sharonng

New member
אכיפה ומה שמעבר לה

כמו בכל נושא אכיפה היא רק חלק ממכלול של פעולות שצריך לעשות והראשון בהם הוא חינוך. אני לא מכיר הורה שהילד שלו יגיד לו שאסור ללכלך והוא עדיין ילכלך, כמו שאני לא מכיר הורה ששומע את הילד שלו אומר ברכב ש"לא נוסעים אם לא חגורים" וממשיך ליסוע ללא חגורה. חינוך מתחיל בגיל מאוד צעיר ומה לעשות בגיל מבוגר אנחנו מתחנכים על ידי הילדים שלנו ועל ידי הקנסות שאנחנו מקבלים. לסיכום - צריך לפעול הן במישור החינוכי ובלית ברירה גם במישור הכלכלי. טענתך על גודל מערך הפיקוח מעט מוגזמת, מערך זה בהחלט יכול להיבנות על בסיס עובדי המועצה שזה תחום עיסוקם ובראשם צפריר, שבהחלט עושה עבודה טובה. מעבר ליכולת להטיל על מערך זה את כל נושא הפיקוח על הניקיון של היישוב הוא גם יכול להוות הגורםהמבקר של החברה הקבלנית שמנקה את מוסדות המועצה ואת בתי הספר. החוכמה זה לא ליצור מערכים חדשים ויקרים (שבסופו של דבר יוצאים מהכיס של כולנו), אלא להתבסס ולשפר את כוח האדם הקיים. שרון ניר-גנש [גילוי נאות: הכותב מתמודד על חברות במועצת קדימה-צורן]

למעלה