קדימה הרב בן נון!

קדימה הרב בן נון!

הרב יואל בן-נון הודיע על תמיכתו בקדימה, בעקבות פרסום נייר ההבנות עם מ"מ רה"מ אהוד אולמרט. הרב אמר, כי המפד"ל "התבצרה על ההר הכתום והפקירה את ההתיישבות".

רעידת אדמה בציונות הדתית

רעידת אדמה בציונות הדתית בישראל: הרב יואל בן-נון, מהרבנים הבולטים ביש"ע, הודיע היום (א') לממלא מקום ראש הממשלה על תמיכתו בקדימה. הצטרפותו של בן-נון לתומכי קדימה נעשתה בתיווכו של עותניאל שנלר, מועמד קדימה לכנסת ה-17. "אני רואה בתמיכתי גשר בין חלקי העם", אמר הרב בן-נון לאולמרט. קשה לי מאוד להודיע על תמיכתי במפלגה אשר שמה לה כאחת ממטרותיה את פינוי היישובים ביהודה ושומרון, אבל אני חש אחריות היסטורית שלא להפקיר את זירת ההכרעות ולהותיר אותה פרוצה בלא ייצוג לציונות הדתית. יותר קל לחברי, אשר החליטו לטפס על ההר הכתום, והותירו את הזירה פרוצה. אני באתי להציל את מה שאפשר להציל", אמר בן-נון בראיון מיוחד ל-ynet. אני תומך בקדימה בשל המצאם של חברי מהציונות הדתית שם, עותניאל שנלר, פרופסור מנחם בן ששון, זאב אלקין ואחרים. ראני רואה בתמיכתי בקדימה כגשר המחבר את חלקי העם. רק בדר הזו, למרות ייסוריי, עניינים של דת ומדינה יחתכו בשותפות ולא רק על ידי מפלגה חילונית", אמר בן-נון.

חחח מהרבנים הבולטים....

הרכש העלוב של קדימה הרב יואל בן נון. האיש שנחשב לאב הרוחני של מימד העלובה, יכול מקסימום לגייס את אישתו להצביע קדימה וגם זה לא בטוח. עוד בדיחת קרש של קדימה אחרי שסיפרו לנו ששנלר נחשב למנהיג המתנחלים ביש"ע. מבלי לעשות סקר אני יכול להבטיח לכם חגיגית שמתוך 3000 בעלי זכות בחירה באלקנה אין לכם אפילו 10 תומכים.

ריאליסט

New member
אינני מתכוון להצביע ל"קדימה" אבל

יש לציין שהרב יואל בן-נון היה אחד הבודדים שתקף באומץ את ההתנהגות הזולה והמסיתה של רבני יש"ע נגד יצחק רבין וממשלתו,והאשים אותם באומץ שלא למדו כלום מהרצח. זאת למרות שהרב בן-נון היה חלק מהמתנחלים.אולם אילו לא אהבו את דבריו וזרקו אותו משורותיהם. הוא היחיד שהעז לגלות את ערוות הימין הרבני הקיצוני. יישר כוח לו!

הנושא הוא האם בן נון הוא מ"הבולטים"

שברבני יש"ע. דעתך האישית לגבי בן נון אינה מעלה או מורידה לגבי התשובה הסופית. בן נון הוא בדיחה והמקום היחידי שבו ישמעו אותו { לא יעשו מה שהוא אומר אלא רק ישמעו אותו} זה בקיבוץ הדתי. כמות הקולות שבן נון יביא לקדימה תהיה במקרה הטוב 2 בהנחה שאישתו תצטרף אילו. על מנת להמחיש את כוחו הדל של בן נון נגלה שהוא בצירוף עוד מספר רבנים הקימו את מימד וזכו בבחירות ל 0 מנדטים וזה בתקופה שאחוז החסימה עמד על אחוז בלבד. ולסיום אחזור שנית על הודעתי : כמות הקולות שתקבל קדימה ביישוב דתי עם 3000 מצביעים כמו אלקנה למשל תהיה באיזור ה 0 ....

ריאליסט

New member
לצערי באמת

בן-נון לא נלקח ברצינות ביש"ע=רשע. מי כן נלקח ברצינות? הרבנים הקיצוניים הסהרורים שכל העת פוקדים על הנוער הסהרורי והמסומם של יש"ע=רשע לסרב פקדות,להכות בחיילי צה"ל ולחבל בחוקי מדינת ישראל. איך אומרים-טוב שיש צדיק אחד בסדום!

אשרת

New member
ברור ברור

הרי רק הרבנים הקיצוניים והמסיתים להתנהגות אלימה וסרבנות יכולים לקבל מהציבור המתנחלים קולות. במקומך לא הייתי בכלל גאה בזה. לקדימה בהחלט יש 'רכש' נאה, שמוכיח שלא כל חובשי הכיפות דומים לקיצונים שבקרבם.

רגע אז אולי תיקחו אותי???

1 אני מקובל בציבור המתנחלים הרבה יותר מבן נון ואני יכול לגייס לפחות פי 10 קולות מ 2 הקולות שבן נון יביא. 2 אומנם אין לי תיקים פלילים על שחיתויות אבל יש לי 2 תיקים על כניסה לשטח צבאי סגור בתקופת הגירוש אז אני מקווה שזה מספיק טוב למפלגה המושחתת שלכם . 3 גם אני בכלל לא קיצוני ולא מטיף לאלימות , בעמונה התכוונתי רק להתנגד פאסיבית לגירוש { מה שלא מנע מהקצב מעמונה לפתוח לי את הראש}. 4 בניגוד לבן נון שמסוכסך עם כל הרבנים בעולם לי אין שום סכסוך עם רב כלשהו.

אשרת

New member
חח

מי זה אנחנו? אני לא תומכת ולא מצביעת קדימה. ברור , למה שיהיה לך סכסוך אם אתה מוכן להקריב את עצמך ואת עתידך למען חבורת 'רבנים' אשר חושבים שקדושת אדמה עולה על קדושת החיים, וכי מותר לעבור על החוק ולהכות את כוחות הבטחון. אתם פשוט מגיעים אחד לשני.

על מה את מדברת?

1 להכות את כוחות הבטחון??? אני מודיע לך חגיגית שאם היה מישהו בעמונה שהיה רק חושב על דבר כזה הוא היה גומר עם כדור בראש. היס"ם חיפש בנרות מישהו כזה ומזל שאף אחד לא התפתה לכך וכך גמרנו עם 322 פצועים בלבד. 2 כמי שסיים 3 שנים ביחידה קרבית התפלאתי לגלות שהפעם היחידה בחיים שבה אמצא את עצמי בסכנת חיים תהיה דווקא משוטרים יהודים שקיבלו הוראה להכות מפגינים בראשם ועשו זאת למרות ששכבץי וראשי זב דם. אף על פי כן בדיעבד זה היה שווה ואני מתכוון לחזור על כך פעם נוספת אם יהיה צורך רק שבפעם הבאה אני { ובעצם כל מי שהיה שם} נדע מלכתחילה לקראת מה אנחנו הולכים. 3 אני לא מאמין שאני אומר זאת אבל הנה זה קורה: שינוי היא לא המפלגה הגרועה ביותר , את התואר הזה הרוויחה ביושר {לשם שינוי חחחח} קדימה.

אשרת

New member
מזל מזל..

מזל שאפשר להאשים את היס"מ אה? גם הלבנים שעפו לכיוון כוחות הבטחון, וגם המוטות, הם מעשי ידיהם של אנשי כוחות הבטחון אה? כאשר אתה עובר על החוק - ואתה בעצמך הודת בזה- אל תצפה שיתנן לך זר של שושנים. חפשו לכם מקום אחר לשחק בו. אתם הגעתם לשם בידיעה ברורה שיהו שם פרעות נגד כוחות הבטחון. שלטון החוק הוא אפס לעומת האידיאלוגיה המשחיסטית שלכם. וכל הוועדה הזאת הינה פוליטית ומיותרת לחלוטין, ונקווה שגורלה יהיה כמו כל גורל ועדה אחרת שהקומה במדינה הזאת.

כדור הארץ לאושרת

1 גם היס"ם אשם , בן אדם מסכים לציית לפקודה שדורשת ממנו לפצח גולגולות של אנשים שאינם מסכנים אותו הוא פושע. 2 אני לא מכיר אותך , אבל יש לי שאלה . האם כחודש לאחר הפוגרום לא עלו בך ספקות מסויימות לגבי גירסת המשטרה? מול ים התמונות שמזעזעות את האינטרנט המשטרה לא מספקת תמיכה לטענותיה על "עשרות שוטרים פצועים". התמונות הבודדות של "בלוקים" התגלו כאבנים קטנות שלא מסכנות איש. עשרות מצלמות המשטרה שפוזרי בשטח משום לא תיעדו אף אחד מ 322 הפצועים... את באמת אוכלת את ה"לוקש" הזה שהיה שם עימות?? או שבסתר ליבך את יודעת שהיה כאן לינצ' שתוכנן מראש ע"י הקצב מעמונה אהוד אולמרט.? 3 במידה מסויימת לאור התוצאות הזוועתיות וועדת חקירה היא מיותרת. מדינה דמוקרטית נורמאלית היתה זורקת מיידית את ראש הממשלה ומעמידה למשפט על ניסיון רצח את כל אנשי היס"ם שנכחו במקום.

אשרת

New member
תגובה.

1. סלח לי שאיני מאמינה שנתנה פקודה כזאת. זה שהימין אומר, זה מאוד נחמד אבל חוץ מאשר להמשיץ ולכלכך על כוחות הבטחון ולהרים עליו ידיים , הוא לא הוכיח שום יושר ושום נכונות. 2. איזה פוגרום? לא נעשה שום פוגרום. אם נעשה פוגרום זה על ידי המנתחלים על כוחות הבטחון. ולא , אין לי ספקות לגבי גרסת המשטרה. אני משערת שלכוחות הבטחון היו יותר מדי דברים לעשות מאשר לתעד את הפצועים. אספר לך משהו על עצמי - שהייתי קטנה העיפו עלי קטן קטנה לעבר האף, עם כמות הדם שאני אבדתי אז בקלות יכולתי להיות במצב של סכנת חתיים עקב איבוד דם. אבן זה כלי נשק קר, אל תמעיט בנזק שהיא יכולה לגרום לאדם, וזה לא היו אבנים קטנות, אלא בלוקים ומוטות. כמו שאמרתי, הלינץ' היחיד שהיה זה על ידי המתנחלים על כוחות הבטחון שהיה השיא אחרי מסע הסתה של חברי הכנסת של הימין הקיצוני - "חרפת גוש קטיף לא תחזור בשנית"- מזכיר לך משהו? אכן - סיסמה שכולה שלום ואחווה. 3. מדינה נורמלית היתהמ עיפה ממזמן את כל המסיתים נגד כוחות הבטחון לכל, ולא מנסה להגיע איתם להסדר פשרה על מנת לפנות משהו שהוא לא חוקי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

תגובה לתגובה

1 קראתי את התגובות האחרונות שלך , ואני לא מאמין לך. לא צריך להיות גאון הדור בשביל להבין שהסיפורים של המשטרה לא עולים בקנה אחד עם ההגיון הפשוט. הסיבה שאת דבקה בטענותייך היא שאת חוששת שהודאה באמת שהיה פוגרום מתוכנן מראש באנשים שלא גילו התנגדות אלימה תפגע בקדימה או בשינוי . 2 אני לא מצפה ממך שתגלי חמלה למתנחלים { את מצביעה שינוי..} אבל אם גורל השוטרים מעניין אותך גם את צריכה לתמוך בהדחת האחראים לפוגרום ולשפיטתם. בהנחה שאת לא מאמינה לשטויות שלך על מצלמות המשטרה , את הרי לא מצפה שהנוער יסכים להיות פעם נוספת שק החבטות של היס"ם..

אשרת

New member
תגובה.

1. מה הקשר בין היותי שינוי לבין חמלה למתנחלים. למתחנלים ממש אבל ממש אין מה לקטר על מצבם האמת. הם המגזר שמקבל כמעט את הכי הרבה כסף. הרשויות המקומיות בשטחים מקבלים תקציבי ענק. רק לחלשוב מה היו יכולים לעשות עם כל ההשקעות הללו שם... ואני מכירה מעט את השטחים עקב השרות הצבאי שלי, אז אני לא בהכרח מדברת באויר. 2. לא מאמין לי? בעיה שלך. 3. הנוער לא אמור להיות במקום כזה, ולא אמור לעבור על החוק ולא אמור לקחת קורסים בהתחמקות מסוסים. אתה מדבר עמי על נוער אלים ועברייני אשר מצא את מקלטו באידיאלוגיה משחיסטית. חבל מאוד שאתה מגנה רק את אלימות המשטרה, במידה והיתה ומדציק את ההתנהגות של הפרחחים הללו.

אולי תוכלי להרחיב

בעניין ה"השקעות " בהתנחלויות. הרי כתושב התנחלות עם השכלה רלוונטית בנושא הייתי אמור לדעת על כך. אשמח מאוד לשמוע פעם אחת ולתמיד איזה הטבות כספיות אני ושאר המתנחלים מקבלים. 2 האמת שהייתי בעמונה ולא ראיתי שם שום התפרעויות של מתנחלים. הדבר היחידי שראיתי { עד שפינו אותי להדסה..} היה לינצ' מתוכנן מראש שכלל מכות אכזריות באמצעות אלות בראשי המפגינים. המכות { במקרה שלי למשל} לא נפסקו גם כאשר אתה מוטל על הרצפה ומדמם וממשיכות להתמקד באיזור הראש. "זכיתי" להיות גם בהדסה לזהות שוטרים שהתחזו לחולים , זכיתי גם להיתפר במסדרון ביה"ח מפני שחדר התפירה קרס מעודף החולים. זכיתי לראות ילדים במצב קשה הרבה יותר משלי שאיבדו את הכרה, אבל אם את אומרת את בטח יודעת ואני משקר. לפחות כולם רואים עד כמה השמאל ההזוי דבק בערכים ההומאניים שלו.

אשרת

New member
האמת היא שאין טעם להמשך הדיון.

אתה טוען שהמתנחלים הינם צדיקי הדור, וכולם מנתפלים עלהם. אני טוענת אחרת. אתה לא תזיז אותי מהעמדה שלי, גם אם תכנה אותי שמאל הזוי, ואני לא אזיז אותך מעמדך . נפרד כידידים ושלום על ישראל.

רעידת אדמה זה מילה קטנה!!!!!!

שר התורה , פאר הדור והדרו מרן הרה"ג יואל בן נון ותומכיו עברו לקדימה!! הרה"ג בן נון שמקובל בעיקר על אישתו { כשיש בינהם שלום בית} גרם בצעדו זה לתדהמה רבה כל כך בהתנחלויות עד כדי כך שרוב השכנים שלי איתם שוחחתי על הצעד המהפכני איבדו את צלילות דעתם וטענו שאינם יודעים במי המדובר!!!

קדימה אולמרט, קדימה בן נון

אולמרט הבטיח לרב בן-נון שגדר ההפרדה,לא תהיה הגבול בתמורה לתמיכתו בקדימה. מאת נדב שרגאי הרב בן-נון: החלטתי לתמוך בקדימה לאחר שהמפד"ל "התבצרה על ההר הכתום והפקירה את ההתיישבות"; אולמרט הבטיח לרב בן-נון כי הגבול ייקבע בהתאם לאינטרסים של מדינת ישראל, תוך שמירה על התנחלויות סביב ירושלים ואזורי ביטחון מעבר לבקעת הירדן הרב יואל בן-נון מההתנחלות אלון שבות שבגוש עציון, מהרבנים המרכזים בציונות הדתית, הודיע הערב (ראשון) על תמיכתו במפלגת "קדימה". הרב בן-נון וממלא מקום ראש הממשלה, אהוד אולמרט, פירסמו הערב נייר הבנות, הקובע בין היתר כי "גדר ההפרדה אינה הגבול המדיני של מדינת ישראל", וכי "הגבול ייקבע בהתאם לאינטרסים של מדינת ישראל". הרב בן-נון אמר ל"הארץ" כי לא הצטרף לקדימה, אך החליט לתמוך בה לאחר שהמפד"ל "התבצרה על ההר הכתום והפקירה את ההתיישבות". אולמרט מצהיר במסמך ההבנות, כי "בכל תהליך מדיני יישמר מעמדה הריבוני והמאוחד של ירושלים ויישמרו גושי ההתיישבות המרכזיים: גוש עציון, גוש עוטף ירושלים, גוש אריאל, ואזורי ביטחון בעלי חשיבות חיונית בישראל", וכי הציונות הדתית תשותף בכל המהלכים המדיניים בעתיד. בתמורה פירסם בן-נון הצהרת תמיכה בקדימה. במגעים בין השניים השתתף גם עתניאל שנלר, אחד משלושת נציגי הציונות הדתית ברשימת קדימה לכנסת. המהלך נועד לאיחויו של הקרע בין הממשלה לציונות הדתית, שנוצר בהתנתקות. הנייר שפורסם מרחיב במקצת את ההגדרות שבהן השתמש אולמרט עד כה בדבר גבולות הקבע של מדינת ישראל: במקום "גוש מעלה אדומים", שממזרח ירושלים, מדובר עתה על "גוש עוטף ירושלים", הכולל לכאורה גם התנחלויות כמו גבעת זאב ואדם שמצפון לעיר. בנוסף לגושים מוזכרים בהבנות "אזורי ביטחון בעלי חיונית לישראל" שיישארו בידי ישראל, נוסף על בקעת הירדן. לעומת זאת, אין בנייר ההבנות הבטחה כי כל שטח ירושלים ובכלל זה השכונות הערביות יישאר בריבונות ישראל. עתניאל שנלר אמר ל"הארץ" כי הכוונה היא לשמור על הריבונות הישראלית בכל השכונות היהודיות, בעיר העתיקה, באגן הקדוש ובהר הבית, אך לא בהכרח תישמר הריבונות בכל השכונות הערביות במזרח ירושלים. הרב בן-נון היה בעבר חבר במועצת יש"ע, והתגורר בהתנחלות עפרה. לפני כמה שנים עבר לאלון שבות. הוא שטבע את מטבע הלשון, כי המתנחלים "לא הצליחו להתנחל בלבבות".לאחר רצח ראש הממשלה, יצחק רבין, האשים כמה רבנים בכך שעודדו לכאורה את הרצח בהוציאם "דין רודף" על רבין, ועורר סערה ציבורית. כיום הוא עומד בראש ישיבת הקיבוץ הדתי בעין צורים

למעלה