קדיחה בבטון

RaviDJ

New member
קדיחה בבטון

שלום! אני רוצה לקדוח חורים בחדרי על מנת להרכיב שם מדפים.. בכל אופן, הם ממוקמים מעל גובה המשקוף ואצלנו בבניין מעל גובה המשקוף בכל קומה יש שכבת בטון במקום בלוקים. במקדחה שלי יש פונקציה של קידוח בבטון, ביקשתי בחנות לחומרי בניין מקדח שיקח בבטון.. ובכל זאת בחלק מהמקומות זה לא ממש קודח בבטון.. נאמר לי שאולי יש בבטון ברזלים שמפריעים לקידוח. מה ניתן לעשות בכל זאת על מנת לקדוח שם? תודה מראש!

אף מים

New member
אם יש שם ברזל

אתה זקוק למקדח ברזל ע"מ לקדוח אותו מקדח וידיה (המקדח לבטון) אינו קודח ברזל כאשר אתה קודח ברזל בתל את הרטט (הפונקציה של קידוח הבטון) במקדחה שלך עבור את הברזל, החלף חזרה למקדח וידיה והמשך לקדוח בקיר. אתה יכול גם לנסות ללחוץ חזק יותר על המקדחה ד"א בכל בית מעל המשקוף יש חגורת בטון.
לסיום (לא יכול להתאפק...) "במקדחה שלי יש פונקציה של קידוח בבטון..." תבדוק עם הדריברים מעודכנים... פונקציה ????

RaviDJ

New member
תודה על התשובה

אני אנסה (בעניין המקדח), תודה ובעניין הפונקציה, כן, זאת מילה מתאימה אתה מוזמן לבדוק במילון.. וסליחה ששכחתי שקוראים לזה פטישון

אף מים

New member
לא אמרתי שלא מתאימה..

בדקתי במילון... ולא קוראים לזה פטישון פטישון זהו כלי הדומה למקדחה (בעצם אח גדול של מקדחה) בעל עוצמת רטט גדולה יותר והספק מנוע גדול יותר ומשמש בד"כ את בעלי המקצוע לקדוח וחציבה בקירות. בעל מקדחים מיוחדים השונים ממקדחים רגילים. ואל תהיה כל כך רציני עם לא נצחק נמות.... בהצלחה לך

arye9

New member
מותר בכלל לקדוח את הברזלים?

זה לא פוגע בבטון?

amidek

New member
חובב, אני מתפלא עלייך...

אין לך שום התנגדות להרוס ברזל זיון כי "חור אחד לא ישפיע..." אבל כשמישהו שואל על חיבור שני חוטים נורה ישר קופצים שזו עבודה לחשמלאי בלבד. נו באמת...מה ההבדל? אם הולכים by the book אז דין קידוח בברזל הוא כדין עבירה על חוק החשמל. זו דעתי בכל אופן, אמיר.

מה ההבדל באמת ? בחשמל אני קצת מבין ,למרות שאין לי רשיון.ואני די מודע לסכנות. נשמח אם תספר לנו מה הסיכונים בקידוח ברזל זיון.

amidek

New member
הסיכונים בקידוח ברזל זיון

חוץ מזה שהם אלו שנושאים בעומס ובלעדייהם בטון מתמוטט, חוץ מזה שפגיעה בהם מאיצה מאוד את הקורוזיה של הפלדה ושל הבטון וחוץ מזה שבמקרים מסוימים הם משמשים להארקה של המבנה אין שום נזק... באמת אתה חושב שהם מיותרים ושאפשר לקדוח בהם? גם עם כל מקדמי הביטחון שלוקחים בחישוב קונסטרוקציה אני חושב שזו רשלנות לקדוח בברזל זיון ובגלל זה התפלאתי שדווקא אתה הצעת את זה. אתה מבין בחשמל ואני מבין בקונסטרוקציות (ועוד עם רשיון) כמהנדס מבנים. אני גם בטוח שלמרות שאין לך רשיון חשמלאי הזזת פעם תקע ואף חיברת מנורה במו ידיך. התכוונתי להגיד שאם כולם תמימים וישרים "כמו פלס" וחוזרים להדגיש שעבודות חשמל הם רק לחשמלאים אז בבקשה, לא להציע לקדוח בברזל זיון. אמיר.

מקבל את ה"הארה" שלך למרות שאני חושב שזה בכלל לא בר השוואה. בכל זאת נגיעה רשלנית בחשמל יכולה להיות הנגיעה האחרונה.... וכבר כתבתי השבוע : מכל מלמדי השכלתי. למדתי עוד משהוא .

../images/Emo36.gifקדיחה נכונה ../images/Emo26.gif

כשאתה קודח בבטון ובמקרה נתקל בברזל אז תוך כדי קדיחה תנסה להסיט את כיוון הקדיחה לכיוון כלשהוא.למעלה, למטה, הצידה ,לא משנה, ברוב המקרים זה מצליח ... ולהשכלה כללית ,ברגע שתנסה לקדוח ברזל שנמצא בתוך בטון הוא תיכף ישרף

אני עושה אותו דבר

בורח מהברזל או קודח חור אחר ליד. לפעמים זאת בעיה אמיתית אבל אני אף פעם לא קודח את הברזל.

למעלה