קדוש קדוש קדוש

masorti

New member
קראתי. זה עוד טקסט האופייני לחילוני הבז לדת.

הנסיון להציג את כהנא כמי שהמציא מסורות יש מאין הוא תערובת של בורות ועוינות. אתה עצמך כותב שם שהמסורת על קבר דוד היא בת אלף שנה. אז מה הבעיה שכהנא ניסה להכניס בה תוכן והוסיף כמה טקסים ואגדות לילדים? אה כן... כי רוב החוקרים חושבים שאין לזה בסיס הסטורי. רוב החוקרים גם חושבים שאין ליציאת מצרים בסיס הסטורי. אז אולי נבטל את הפסח?

קראת? לא קראת

בדיוק ההפך - המאמר מלא הערצה והערכה לדמותו של כהנא, רב ודוקטור, אדם חדור תחושת אמונה ושליחות, ציוני אמיתי, ששאף להפנים את תקומת מדינת ישראל כערך דתי מרכזי, דבר שאם היתה הציונות הדתית עושה אותו, לא היתה קיימת תופעל ההתחרד"לות. וזה שהוא המציא מסורות ואגדות? הוא עצמו מודה בזה. לו היית שואל אותו, היה עונה ל שגם חז"ל המציאו אגדות. האגדות שלו, דרך אגב, יפהפיות ומראות על כשרון ספרותי לא קטן. אתה נתפס כאן למה שאתה עצמך מטיף נגדו. המסורת היא בעיני חושבה עד מאד, גם אם אין לה בסיס היסטורי במובן האכיאולוגי. יצית מצרים קיימת בליבותיהם של יהודים כמיתוס המכונן של עם ישראל מזה אלפי שנים, ולכן לא חושב כלל אם קרתה בדיוק באופן המתואר בתורה או לא. למדרשי חז"ל יש בעיני חשיבות מוסרית, ספרותית, והיסטורית, ויש לי עניין אישי רב בהם, ללא שום קשר לגודל הזין של פרעה.

יוסי ר1

Active member
תמוש, אמנם הקב"ה מדקדק עם צדיקים

כחוט השערה, אבל כיוון שהיות צדיק אינה פסגת שאיפותיך, אז יצאת זכאי. מה גם שאם אני אחפש קוצו של יוד בדיסקלודיך, אצתרך ליטול קורת גרדום לדיסקלודי אני. יום טוב!

masorti

New member
כן קראתי...

המאמר לא מלא הערכה ולא כלום. הוא כתוב בסרקסטיות המלגלגת על כהנא הבדאי שהמציא מקומות קדושים. אני אמרתי שהוא לא מודה שהוא המציא אגדות ? הענין הוא שמחבר המאמר לוקח המצאת כמה אגדות לילדים (שנועדו במודע לשמש כאגדות לילדים) או טקסים עם שופר, ומגחיך את זה ע"י הצגת הדברים כהמצאת המסורת גופא. בניסוח אחר, מגרונו של מחבר המאמר בוקע קולה של שולמית אלוני המודיעה בקול גדול שקבר יוסף הוא בעצם קבר של שייך מוסלמי. כהנא מוצג במאמר כאיש שהמציא את הקישור בין הקבר לאישיות הקדומה.

שאתה קצת פרנואיד כבר הבחנתי מזמן

רואה בכל דבר ועניין התקפה אישית עליך או התקפה על הקבוצות שאתה חפץ ביקרן. בוודאי תזדעזע עוד יותר כאשר תקרא את הפרק שיעלה היום לאתר ובו מתוארת המצאת "סלע הגבורה"

masorti

New member
תודה על המחמאות הפסיכואנליטיות ../images/Emo140.gif...

מכיון שהכשרתך בתחום רפואת הנפש שואפת לאפס, אני אתייחס לדעתך כשוות ערך לקליפתו של שום רקוב. אני לא אזדעזע משום זבל שאתה תעלה לאתר. כבר התרגלתי שאתה מגרד את תחתית החבית כדי להתיז עוד טיפת רוק על היהדות הדתית.

למעלה