קבר הינדים ואפר...

conatus

New member
קבר הינדים ואפר...

היום הייתי בירושלים... בכניסה לעיר כשנסעתי בכביש העולה לירושלים הבחנתי בבית הקברות הענק המוצב לו בגלוי ובמופגן מתנשא על ההרים וחשבתי לעצמי שזהו אחד המראות המטופשים שראיתי בימי חיי. אנחנו לוקחים גווייה של אדם גווייה חסרת כול משמעות ו"מעניקים" לה שטח אדמה כאילו מדובר במשהו כ"כ הדור ומפואר הרי בדיוק להפך גווייה זה דבר חסר ערך לחלוטין וכל מעשה הקבורה הוא חסר ערך לחלוטין גם כן. ומה יהיה בעתיד ? כול ארצנו תתמלא בקברים ? הרי קצב התמותה הוא לא רע בסך הכל... בתרבויות אחרות ( הינדים ) שורפים את הגווייה ( מתוך אמונה שזה עוזר לחלק הרוחני להשתחרר מהר יותר מהחלק הגשמי ) מדוע שלא נאמץ אנו את הרעיון ונשרוף את מתינו... לי לא איכפת להפוך לאפר...

שמירה

New member
אתה משהו מיוחד קונאטוס!

מה ההבדל בין גוויה מתה לחיה? אתה בעצמך מודה שחייך הם ללא משמעות, אם כן, אין הרבה הבדל בין שוכני עפר לבינך. למה שניתן לך חלקת אדמה?? למה שלא תאמץ את רעיון ההינדים עוד בהיותך גוויה מהלכת על שתיים?

conatus

New member
מגמתיות על קצה המזלג...

אני לא יודע מה אומרים בדיוק דברייך אך אני יודע מה הם לא אומרים : הם לא אומרים מה דעתך על מה שאמרתי !!! הם לא אומרים מה היא תפיסת עולמך בנוגע לטקס קבורה ! הם לא אומרים מה דעתך על שריפת הגוף לאחר המוות ! הם לא אומרים אם ישנו איזשהו ערך כלשהו בהקמת קבר למתים ! ומלבד כל זאת טעות לוגית בידייך : אין דבר כזה גווייה חיה ! ובנוסף לזאת העליתי כאן נקודה לדיון נקודה שאין לה כל זיקה להודעותי הקודמות זוהי הודעה בלתי תלוייה שהועלתה כנושא לדיון בלבד נושא שעומד בפני עצמו ואת יוצרת זיקה להודעות קודמות שלי דבר המעיד על מגמתיות... במשפטך האחרון את ממש מגלה איבה עמוקה כלפי. איבה כה עמוקה שאני מתקשה להבין את מקורותיה. אני חושב לעצמי שישנה יותר מסיבה אחת לאיבה עמוקה זו אבל חלק מהאיבה זה חוסר יכולת להתמודד מול הנושא אותו העליתי... ולסיום אומר לך רק דבר אחד - איבתך הגלוייה לא תמנע ממני להוסיף ולכתוב פה נהפוך הוא. היא גם לא תגרום לי לשנות את נוסח דבריי או את אמונותיי ומחשבותיי. וממש ממש על סף סיום - מאחר וזו תוצאת תחושתך מקריאה בהודעותיי רצוי שתימנעי מלקרוא ולהגיב עליהן...

שמירה

New member
נשמה!

ייתכן ואינך יודע לקרוא בין השורות, אבל בהחלט הבעתי את דעתי על מה שאמרת, אמרתי את דעתי בנוגע לטקס קבורה ובנוגע לשריפת גוף ובנוגע לערך קבר למתים ומלבד זאת אין טעות לוגית בידיי: כיום מהלכים יותר גוויות חיות מאשר אנשים חיים. ייתכן והנוסח הספרותי של "גוויה חיה" אינו מוכר לך. אולם אני בטוחה שהיו הרבה שבהחלט הבינו את דבריי בתשובתי אליך. לגבי נקודת הדיון שהעלית - אני בהחלט קושרת אותה לדבריך הקודמים מאחר אני מתייחסת לא רק לדבריך אלא גם אליך! הנושאים שאתה מביא קשורים מאוד אחד לשני: אדם שאינו רואה משמעות לחייו גם לא יראה משמעות למותו, אדם שאינו מכיר בקיום נשמתו - לא מכיר גם בקיום גופו ומעדיף לשרפו לאפר. לגבי ה"איבה" שלי כלפיך כביכול - אני לא מסכימה עם זה. אין אני מכירה אותך כדי לאיוב אותך. אך בהחלט אתייחס לדבריך ואין אני חושבת שבכך אני לא מתמודדת עם הנושאים אותם אתה מעלה! אין אני מצפה ממך לשנות את דעותיך ואת אמונותיך, אלא רק להביא אותך לידי מודעות שייתכן שיש יותר מ"דעות" ו"אמונות" בעולם. אתה אומר שקבר הוא דבר מיותר מאחר והוא "תופס מקום" לאנשים חיים. את זה אני לא מבינה. מהי ההגדרה לאנשים חיים ומהי למתים על פי השקפתך?

conatus

New member
שקרים הם לפעמים כה בולטים !!!

הרי הודעתך במלואה מועתקת לכאן : "מה ההבדל בין גוויה מתה לחיה? אתה בעצמך מודה שחייך הם ללא משמעות, אם כן, אין הרבה הבדל בין שוכני עפר לבינך. למה שניתן לך חלקת אדמה?? למה שלא תאמץ את רעיון ההינדים עוד בהיותך גוויה מהלכת על שתיים? " האם את יכולה להצביע על המשפטים המביעים את דעתך לדבריי כפי שאת טוענת : שהבעת את דעתך בנוגע לטקס קבורה ? שהבעת את דעתך לשריפת הגוף ? שהבעת את דעתך על ערך קבר למתים ? בוודאי שלא תוכלי ומהסיבה הפשוטה שלא התייחסת למרות שאת טוענת שהתייחסת. לדעתי את שוגה באשליות ובסך הכל חיה בשקר עם עצמך שקר שמופיע פה בשחור על גבי לבן. השקרים שאת חיה איתם בנבכי נפשך מוצאים את עצמם ומופיעים גם כאן בהודעתך שבפורום. כנראה ששקרים הם דרך התמודדותך עם החיים דרך שבעיניי היא עלובה... המודעות היחידה שאליה הבאת אותי היא המודעות לאישיותך השקרית שמופגנת כאן ברבים... ומעתה והלאה אני כבר יודע עם מי לי יש עסק - עם חברת פורום שמשקרת בגלוי ובפרהסיה מה שמעורר בי דחייה כלפייך...

conatus

New member
אליהו.ד מה רע בפורום טארוט ?

מאחר ותהיתי על קנקנך - כותב מגמתי - ואתה מחזק את טענתי גם בתגובתך זו על ידי כך שאתה מגיב להודעה בה מתקיים דיון בין שניים ללא כל קשר אליך ( האומנם ??? - סתם הערת אגב שלי אל תשים לב ) לא אקח אותך יותר ברצינות.

שמירה

New member
על ראש הגנב...

בהודעתך אלי הבעת את כל מה שטענת כלפי: שיש לי כלפיך איבה לא מובנת ושאני חיה בשקר ושדרך התמודדותי עם החיים היא עלובה וכו'. בעצם כל זה אמור לגביך, כי על ראש הגנב בוער הכובע ואת חסרונותיך אתה מוצא בי. ואם עדיין אינך יכול לקרוא בין השורות, קטונתי מלעזור לך. כל שאני חשה כלפיך זוהי חמלה, ובוודאי שלא איבה כפי שאתה כל כך רוצה שאחוש. מאחלת לך שתמצא את דרכך עוד בהיותך מהלך כאן בינותינו. באהבה מכל הלב (ולא באירוניה או בציניות!!!).

שמירה

New member
נכון מאוד../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ואכן, מאז שאני גולשת לי בפורום הזה, גיליתי על עצמי הרבה דברים. כמובן מתוך תגובות של אנשים ומתוך תשובותיהם וגם מתוך תגובותיי על הודעות שונות. זהו אכן פורום נפלא למודעות פנימית
ואני שמחה על כך. ב-

שמירה היי

וואו שמירה. איזה מכה מתחת לחגורה הכנסת לקונאטוס. ממש אגרוף. האמת, זה לא יפה. אולי את יודעת משהו שאני לא יודעת, אך זה ממש היה נוק-האוט. אך גם הצחיק אותי.

קווארק

New member
יתרון המתים על החיים.

יש משהו בדבריך, הרי אם תוך 50 שנה כל הר המנוחות בגבעת שאול הפך לעיר קברים, עם שכונות רחובות מספרים. מה יקרה עוד 50-100 שנה כל הארץ תהיה בית קברות אחד גדול. אנו לא נשרוף את המתים שיעשו זאת ההודים, אבל אפשר לבנות כוכי קבורה שלאחר מס' שנים כשהבשר נאכל, יאספו העצמות ויקברו בקבר משותף. דרך אגב זה היה נוהד הקבורה הידוע לאחר חורבן בית ראשון וניתן לקרוא אותו במסכת ברכות: לכל משפחה היתה מערת קבורה עם כוכים והעצמות פונו לדור הבא אחריהם. ורק הערה קטנה: אין תועלת בהתנצחות חסרת המשמעות שמתנהלת כאן.

conatus

New member
קווארק היקר !

שלום לך ! ממשפטיך הראשונים אני מבין שהבנת את כוונתי. אולם לא במלואה. אתה לא תומך בשריפת הגופות אלא תומך בפתרון אחר ( זה שהעלית )... כוונת הדברים שלי היתה לומר שלאחר שאדם מת ( וזהו גורלם המשותף של בני האדם וכל היצורים החיים ) וגם בעל חי הרי שבעצם גופו מתחיל בתהליך הריקבון עד להתפרקות מלאה ( השלדים מחזיקים מעמד זמן רב יותר ) והתפרקות מלאה זו היא לא יותר מאשר אכילת הגוף על ידי יצורים קטנים. ואם הוא מתפרק אני שואל למה הוא צריך "בית" כי קבר הוא מעין בית למת... לי יש שני סבים וסבתות שהלכו לעולמם. פעם אחת פקדתי את קבריהם על מנת "לבקר" אולם חוץ מהיום הקייצי שהיה, מגוש השיש הגדול ומלווייה אחרת שנערכה במקום אני לא יכול לספר על דבר... ומאז הפסקתי עם נוהג זה. ולמדתי לדעת שסביי וסבתותיי נמצאים בזכרוני בלבד וזוהי ה"מצבה" האמיתית שהותירו אחריהם ואכן זוהי מצבה "חיה" בעלת ערך עשרות מונים מאותו גוש שיש... אני מניח ששאלה זו דומה להמון המון שאלות שהמון בני אדם לא מעוניינים להתעמת איתן כי הנושא מחייב חשיבה הבעת עמדה ברורה ויציאה כנגד ערכים ישנים. אבל אני רואה גם לאט לאט איך החילון מחלחל לתוך החברה שלנו ואיך המון זוגות מתחתנים בנישואים אזרחיים מה שמקובל על בתי המשפט בישראל... לי לא איכפת שגופתי תישרף לאחר מיתתי. אין לי כל בעיה עם זה... ד"א שמתי לב לכאלה בפורום שנוהגים להביא כאן מתורות המזרח קטעים, אמונות ומנהגים. אבל בדברים אחרים הם הופכים קנאיים למרות שרעיון שריפת המת בא מהמזרח...

conatus היי

אתה מדבר על שריפת גופות. הכל טוב ויפה. אך אתה לא מזכיר את העובדה כי לאחר ששורפים את הגופה, המשפחה לוקחת את האפר בכד ובונה לכד מקדש קטן בבית. אנשים צריכים את המתים כמו שהם צריכים את החיים. כמובן שהמת נשאר קיים בזיכרון אך מכיוון שאנו חיים בעולם חומרי, אנו צריכים משהו, מזכרת כלשהי, מאותו אדם אהוב. ומה יותר טוב שהמזכרת לאותו אדם יהיה קיברו. הסיפור עם האסטרונאוט אילן רמון. לפני שהחלו לגלות גופות, אבא שלו אמר שהבן שלו הלך ואין אפילו קבר. לדעתי, זה מצב שקשה לקבלו. אפילו רון ארד. לא בטוח אם הוא בחיים או מת. מה שנשאר למשפחה זה תמונותיו בלבד ו... אי ידיעה. טוב, כרגע לא מדובר על הידיעה או על אי הידיעה, פשוט, למשפחה זו אין משהו מוחשי בכדי לדעת היכן יקירם, באם חי או מת. מבחינתי, לא משנה מה יעשו עם גופתי לאחר מותי. בעצם, דווקא אולי כדאי שאתרום את גופתי למדע או לתרומת איברים (באם יהיו משומשים במצב טוב) :)

conatus

New member
cheese burger

האמריקניזציה הביאה לפה את רשתות המזון המהיר ובין הבורגרים השונים ניתן למצוא את ה cheese burger אבל מי שנאמן למסורתו יכול לאכול את הבורגר הרגיל ללא הגבינה. כך גם לגבי עניין המקדש שאותו העלית ויוצא מכך שאפשר לשרוף את הגופה ולוותר על החלק הפולחני... "אנשים צריכים את המתים כמו שהם צריכים את החיים" - משפט סתום ביותר. אוכל רק לומר עליו שמעולם לא ראיתי קבצן יושב בבית קברות ומחכה לקבל מטבעות כסף מהמתים. הם תמיד נמצאים בקרבת החיים... "אנו צריכים משהו" מי אלה אנו ? האם את יוצאת בהנחה שכולם חושבים ומרגישים כמוך ? בטווח הקצר כשמישהו נפטר כנראה הקבר מעניק איזושהי נחמה...

למעלה