קברניט/סקיפר

mot264

New member
קברניט/סקיפר

מתי ניתן להשתמש במונח קברניט או סקיפר?
תודה

4XNG22

New member
SKIPPER

שלום
SKIPPER -איננה מילה עיברית, אך התפתחה, בארץ, לשמוש למפקדי כלי שיט שאינם מחייבים הסמכה כרב-חובל במלוא היקף הדרישות.
קברניט - היא מילה עיברית שטובה לשמוש ספרותי לכינוי כל מפקד כלי שיט, אך נעשה בה שימוש לצרכי סיווג בדומה ל-SKIPPER.
בבדיקה חפוזה ולא מחייבת לא מצאתי את הכינוי באתר רספ"ן אך זכור לי שראיתי תעודה כזו שבא הודפס "קברניט" ולא משיט כלשהו, חפש שנית

4XNG22

New member
קנ"ב

מצאתי! הם מכנים זאת - קברניט נושאים בשכר בחופי ישראל

mot264

New member
מעניין

אכן זה רוח הדברים שאני מחפש.
אז, נוכל לומר שסקיפר הוא משיט ללא שכר וקברניט עם שכר ?
איכן נוכל לראות סמוכין ברורים ?
תודה

4XNG22

New member
אין סקיפר

זה לא בעיברית זה שימוש כמו יאכטה,בוכטה,וואנטה, גאלס וכיו"ב

mot264

New member
שלילי

תשובתך אינה מתאימה.
משיט מפעיל את כלי השייט, גם רב חובל הוא משיט.
רב חובל מפקד על כלי השייט.
צוות נמצא תחת רב חובל ואתה לא ציינת

מטש2

New member
האמנם שלילי?

לפיקוד על כלי שייט קטן צריך תעודת משיט. מה לעשות, במקומותינו כדי להיות "סקיפר" צריך תעודה כזו. כלומר מבחינת החוק הישראלי משיט יכול לפקד על כלי השייט או להפעיל אותו.
לפיקוד על אניה, לעומת זאת, צריך תעודה של רב חובל. כדי להיות קברניט חייבים בהסמכה כזו (ולא רק בישראל - זו אמנה בינלאומית, STCW). קברניט גם מפעיל וגם משיט את האנייה. בהתאם לנסיבות.

לשניהם צריך להיות צווות (בישראל אסור להפליג לבד, כידוע....) .

באניות התואר סקיפר לא מקובל, למרות שבמקור ההולנדי זה כנראה בא משם (שיפ- סחיפ- סחיפר וכו'). מצד שני יש סקיפרים שמוסיפים לעצמם את התואר "קפטיין". שיהיה לבריאות.
והכל ענין של מוסכמות - שמשתנות ממקום למקום, כמו שמורה באיטליה נקרא פרופסורה.

mot264

New member
תודה על הברהתך

כתבתי שלילי בגלל שלא היה לי ברור על כוונותיך .....
להבדיל מהסכמתי -.-.
ולא רציתי לעקוף אותך לא --.. ולא --.
תחילת שאלתי היתה בהתייחס הרספ"ן ב"צו הפיקוח על מצרכים ושרותים" על קברניט לאומת שהשם סקיפר שאינו מופיע שם, להבדיל ככתוב בתעודת המשיט לכלי שייט קטנים בכותרת (באנגלית) על כל דרגותיו.

mot264

New member
פירוט נוסף

ברשיון משיט לכלי שייט קטנים רשום Skipper
קיימים סיווגים תחת כותרת זו.
רשיון להשטה בשכר מכונה 40 וקיים תחת אותה כותרת( SKIPPER )
אחד מתנאי הרשיון להסמכה זו היא הצורך הידיעה של הצו הפיקוח על מצרכים ושרותים.
אין שום איזכור אלא אם תומר לי באיזה סעיף את השם "סקיפר" אלא קברניט.
אם צו זה נוגע במישרין לחובת הידיעה לקבלת הסמכה זו אז, איפה ממוקם הקברניט המוזכר כאן במסמך זה?
אם היותך בעל הסמכה של משיט 40 הופך אותך לקברניט במקום סקיפר (אני לא מאילו המשנים את התואר) אז צריכה להיות תעודה אחרת בכותרתה, לא כן ..--..
73

לעניין זה סקיפר=קברניט והוא מנהל ואחראי על הספינה לטוב ולרע.
מפעיל / משיט / סקיפר / רב חובל / מאסטר / קברניט / קפטיין / קפיטן - משמשים לתאור מנהל כלי השייט וזה תלוי בשפה, ביבשת ולפי העניין.
בחוק הישראלי המונח הוא קברניט.

מטש2

New member
וביתר דיוק....

קברניט הוא מושג חוקי - יש הגדרה בחוק הספנות:
""קברניט" מי שבידו הפיקוד על כלי השיט""
(ראה http://www.knesset.gov.il/laws/data/law/0716/0716_1.pdf)

קברניט של אנייה חייב שיהיה מוסמך לרב חובל - ככתוב "לאחר שקיבל תעודת הסמכה כרב חובל" (שם); יש כזו תעודה בחתימת שר התחבורה הישראלי.

זה שמישהו שלא קרא את ההגדרה בחוק הוציא תעודה ורשם עליה "קברניט" - הרי זה מסיפורי המעשיות של הביורוקרטיה, ולא נותר לנו אלא לצחוק צחוק בריא. תעודת משיט לעומת זאת עונה על ההגדרה לעיל.

לכן , לעניות דעתי, אמור : משיט ורב חובל לאלו שמוסמכים לכלי שייט קטנים ולאניות בהתאמה. סקיפר שיישאר להולנדים.

4XNG22

New member
73?!

האם אתה חובב רדיו?
לצורך העיניין אם רשום SKIPPER זה כנראה לצורך הצגה לרשויות בחו"ל, אם לא, זו רשלנות בשימוש העיברי, אך רון צודק כך או כך.
BEST REGARDS

mot264

New member
אופה

אתה יודע שלאחרונה היה יום שדה בבית הנגיד ? לא רק ביער אילנות.
אין לי יותר את הוואן, יצאתי לחופש...

4XNG22

New member
תעבור לחתירה

בגילנו זה יותר בריא
אני כבר לא יכול להקים תחנה ביום שדה
BUENA SUERTE Y CARINOSOS SALUDOS

למעלה