קברי צדיקים

dolphin m

New member
קברי צדיקים

כל העניין של קברי צדיקים, חוץ מזה שזה ממסחר את הדת שלנו, זאת עבודת אלילים! ללכת לקברים של אנשים ולייחס להם כוחות כאלה ואחרים זאת מאגיה, ובדיוק בגלל זה לא יודעים איפה משה רבנו קבור- כדי שאנשים לא יעלו לקבר שלו וייחסו לו כוחות, כאילו הוא אל קטן. למרות שברור לי שזה לא ישנה את מה שאתם מאמינים בו, אני רוצה תגובות.

פראזניק

New member
למרות שאני יודע שזה לא ישנה לך

אולי תסביר לי אם כן את הפסוק הבא בתורה: וַיַּעֲלוּ בַנֶּגֶב וַיָּבֹא עַד חֶבְרוֹן וְשָׁם אֲחִימָן שֵׁשַׁי וְתַלְמַי יְלִידֵי הָעֲנָק וְחֶבְרוֹן שֶׁבַע שָׁנִים נִבְנְתָה לִפְנֵי צֹעַן. אומר רש"י: ויבא עד חברון - (סוטה לד) כלב לבדו הלך שם ונשתטח על קברי אבות שלא יהא ניסת לחבריו להיות בעצתם

פראזניק

New member
ואגב

כשאני שם לב לשעת הכתיבה, ואפרופו "הדת שלנו", אני שואל: ההודעה נכתבה בשבת?

yaakov261

New member
לא הוכחת ממשה רבנו

הזכרת את עינין קברו של משה רבנו ע"ה אך כנראה "שכחת" את ההמשך, קברו של משה נסתר מעיני בשר ודם כי ידוע לפני בורא עולם שעתיד בית המקדש להיחרב ואז בני יראל היו עולים לקברו ותפלליםף ואז משה היה עומד בתפילה לפני בורא עולם ומבטל את הגזרה, משמע מכאן שיש בכוחו של צדיק לפעול לאחר מתתו יותר מבחיו ולכן יוצא מזה שכן יש משמעות להשתטחות על קברי צדיקים
כמו כן קרא תחת "מאמרים : "דורש אל המתים" מאת הרב עופר "נצחתי ואנצח..."

dolphin m

New member
...

הראשון ציטט פסוק ואז פרשנות של רמב"ם בה הוא טוען שהעליה לחברון היא למטרת השתטחות על קברי אבות. לדעתי אין שום דבר שמצביע על כך שהעליה הייתה לצורך השתטחות, הרמב"ם האמין שזו הייתה המטרה, לכן זו הייתה פרשנותו. השני מדבר בדיעבד (בית המקדש נחרב) ואומר דברים שהוא לא יכול להוכיח. ואני חוזר- להאמין שלצדיקים מתים יש כוח זאת מאגיה.

פראזניק

New member
הבנת הנקרא?

ציטטתי רש"י, שכמדומני מצטט את הגמרה (או שגם הגמרה היא "הבנתם האישית" של האמוראים, שאינה מחייבת אותך?) אלא שדומני כי היהדות מעניינת אותך רק כשנראה לך שאתה יכול לתקוף אותה דרכה. ותו לא. (ועל שאלתי, בתגובה השניה, לא ענית).

קבר הצדיק

אני חושבת שלא במקרה נכנסת לפורום זה, אחד הדברים שרבי נחמן מברסלב הדגיש בחי'יו זה החשיבות לבוא לקברו ולהתפלל שם! ואמר רבינו שמי שיבוא לציון הקדוש באומן ויתן פרוטה לצדקה הוא ישתדל להוציאו משאול תחתיות. רבינו אמר זאת כי ידע את חשיבות קברו.

חוץ מזה....

שאף גדול דור לא יאסור לך ללכת לקברי צדיקים אך יש להזהר שלא להתפלל אל הצדיק אלא בזכותו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שייקס35

New member
הדברים שלך לא מבוששים../images/Emo32.gif

כי הרי כתוב שמיתפללים ביזכות הצדיק לה' יתברך או שמבקשים מהצדיק שיתפלל עלינו שמה בשמיים (כמו שכתוב בזוהר הקדוש שהרוח נ"ל תמיד נמצת על הקבר) )(למרות שאני יודע שאתה לא תקבל כי ניקר עליך שאתה רק רוצה להגיד מה שאתה רוצה ולא לקבל מאף אחד אבל בכל זות)(

למעלה