קבצי AVI ענקיים ב-capture

הקוף

New member
קבצי AVI ענקיים ב-capture

לאחרונה רכשתי כרטיס ADVC1394 של Canopus (ברשותי מצלמת וידאו אנלוגית). הבעיה היא שכשאני עושה Capture בפורמט AVI (הבנתי שזה הפורמט המומלץ כדי לעבוד אחר כך על עריכה) יוצאים קבצים ענקיים ממש !!! משהו כמו 32 MB ל-8 שניות של סרט !! חישוב פשוט מראה שכדי לעשות capture לשעה שלמה אני אזדקק לכ-14 GB בדיסק !!! בתוכנות שניסיתי אין אפשרות להוריד את איכות הרזולוציה (או שאני לא יודע איך עושים את זה - מדובר ב- Ulead ו -Adobe Premiere). מן הסתם לא צריך איכות כמו שמוגדר בברירת המחדל של התוכנות, כי ממילא המקור הוא VHS.... כנראה אני עושה משהו לא נכון, כי קבצי AVI שמורידים מהאינטרנט בגודל 700 MB באיכות מעולה מכילים מעל שעה של וידאו... מישהו יכול להפנות אותי או לייעץ איך ניתן "לכווץ" את קבצי ה-AVI ?

roymesi

New member
בעיה בהבנה....

החומר שאתה מוריד מהאינטרנט הוא מקודד (למשל - divx) ולכן ניתן להוריד כל כך הרבה חומר בכל כך מעט זכרון. כשמורידים חומר מהמצלמה הוא לא מקודד כלל וכלל! רק בסוף, אחרי שתערוך את הסרט תוכל לקודד אותו וע"י כך, לכווץ אותו. 14GB לודיאו זה בכלל לא הרבה. אתה מדבר במושגים נורמליים לחלוטין ואין שום בעיה עם איך שאתה מוריד את החומר. כעיקרון, זה אמור להיות משהו כמו 2 מגה לשניה אחת במצלמה. ייתכן שבגלל שזה לכידה אנלוגית זה לוקח יותר. מי שעורך סרטים צריך לדאוג שיהיה לו הרבה זכרון (לי עצמי יש 80 GB, שזה גם לא נחשב הרבה מדי). מקווה שעזרתי.

הקוף

New member
תודה! שאלת המשך-איך מקודדים?

תודה רבה על העזרה !!! ושאלת המשך - האם צריך לעשות משהו מיוחד בשביל לקודד או שזה בילט אין בתוכנות העריכה בשלב שמכינים את הקובץ הסופי לצריבה לדיסק?

the M

New member
תלוי

בתוכנה ובאפליקציות המותקנות בה ו/או על המחשב.

האם זה קשור לתוכנה או לחומרה? המשך:

לי יש כרטיס pinnacle dc10 plus ואני לוכד בעזרת תוכנת פינאקל סטודיו 8 אני לא ראיתי בסטודיו אפשרות לקידוד מראש. השאלה שלי היא אם אלכוד עם תוכנת פרמייר אוכל מראש לקדד? או שהכרטיס קובע פה ורק לאחר הלכידה אוכל לייצא את הקובץ הגדול ל-DIVX

the M

New member
אם תדגום בפרימייר

תקבל קבצי AVI משום שהתוכנה עובדת עם קבצים מסוג זה. ברוב התוכנות אין אפשרות לקידוד מראש.

the M

New member
כשאני אומר

"ברוב התוכנות", אני בעצם מתכוון לאלה שאני מכיר....

האם זה קשור לתוכנה או לחומרה? המשך:

לי יש כרטיס pinnacle dc10 plus ואני לוכד בעזרת תוכנת פינאקל סטודיו 8 אני לא ראיתי בסטודיו אפשרות לקידוד מראש. השאלה שלי היא אם אלכוד עם תוכנת פרמייר אוכל מראש לקדד? או שהכרטיס קובע פה ורק לאחר הלכידה אוכל לייצא את הקובץ הגדול ל-DIVX

למעלה