קבלת תורה

קבלת תורה

מסתבר שככה זה, בכיתה ב' האפרוחים עוברית טקס קבלת תורה בבית הכנסת, ואני, חילונית ואולי גם כופרת ידועה שלחתי אותו בלי כיפה. בעולם מתוקשר שבו אנו חיים זה בכלל לא מפתיע, או לחלופין לגמרי מוטרף, שלחבר שלו מהכיתה יש טלפון נייד והוא התקשר אלי לבקש שאביא לו כיפה. אז באנו לבית הכנסת, אני והכיפה. לא זוכרת מתי הייתי בבית כנסת, כנראה שלפני עשרות שנים. אבל ברגע שנכנסתי נזכרתי בילדות שלי ובכלל בדרך בה גידלו אותי. אבא שלי, בדרכו המאוד אישית, אדם מסורתי. הוא דאג להעביר לנו תורה. הרבה תחומים היו בתורה הזו שלו, רבים מהם מלווים אותי עד היום ואולי אפילו עיצבו את אישיותי (ברור שיש לי אישיות אפילו בארץ עיר, באות ח' ישר שמים את החיפושיות באישיות). הוא גם היה לוקח אותנו איתו לבית הכנסת, זוכרת את זה כחוויה ממש כיפית. לפעמים הוא היה מכניס אותי לבית הכנסת למטה- איפה שנמצאים הגברים, למרות שכולם אמרו לו שאני ילדה ולכן צריכה להיות בעזרת נשים. אבל אתם מבינים.. עם אבא שלי זה לא הולך כך, הוא היה משאיר אותי לידו ומלמד אותי את הדרשה ואת הפירושים שלה. ועכשיו אני למעלה, בעזרת הנשים הצנועה, עומדת על קצות האצבעות בכדי לראות מה קורה למטה, באולם המרכזי המפואר. והאפרוח... הוא קטן שם באולם הגדול, מלא יראת כבוד והתרגשות. האמת היא שקלטתי שגם אני כך, מלאת יראת כבוד והתרגשות. ואז התחילו השאלות (בכול זאת.. זו אני) הרי אני בכלל אוכלת בכיפור, נהנת משרימפסים בשום, וממש לא מקיימת מצוות (חוץ ממצוות ומעשים טובים .. נו אתם יודעים..) מהיכן הגיעה ההתרגשות הזו בכלל? את הטקס העביר שלמה (חחח פתאום קלטתי, גם לאבא שלי קוראים שלמה). שלמה הוא הפנסיונר החמוד שמתנדב לסייע בכול יום למשמרות הבטיחות. הוא תמיד נמצא שם ולא משנה מה מזג האוויר. בימים גשומים מאוד, ימים שמשמרות הבטיחות לא פעילות בגלל מזג האוויר, הוא מגיע עם מטריה ענקית ומסייע לילדים לחצות את הכביש. לפעמים הוא מגיע עם שקית של סוכריות מחלק לילדים ומאחל להם יום מתוק. מתוק השלמה הזה. מסתבר ששלמה הוא גם הגזבר של בית הכנסת והוא גם התנדב להעביר את הטקס. הוא סיפר לילדים מה קורה בבית הכנסת וגילה את סודו, את תעלומת הסוכריות שהוא מחלק לפעמים בבוקר. מסתבר שאלו סוכריות שהוא אוסף בבית הכנסת כשיש אירועים. ישר נזכרתי בילדות שלי, איך היינו משתגעים כשהנשים היו זורקות סוכריות. הייתי נוהגת להיתפלח להיכל הגדול (זוכרים.. אני בת ואסור לי להיות שם) והיינו רודפים אחרי כול סוכריה שהייתה שם, כאילו היא הדבר החשוב ביותר שיש. לפעמים היו את הסוכריות הללו.. הדרז'ה ממש אבן יצוקה שהייתה מפצחת ראשי ילדים, אבל אותנו זה לא הפחיד! לא וויתרנו על שום סוכריה. אמממ... אני והאסוציאציות שלי. בכלל דיברנו על הטקס של האפרוח. בקיצור שלמה העביר טקס מקסים, הסביר על ספר התורה, הוציא כמה ספרים והסביר לילדים בדיוק את מה שאבא שלי הסביר לי. הוא אמר "אתם יודעים.. תורה זה לא רק מה שיש כאן, תורה זה גם אנגלית, וחשבון ועברית, תורה זה למידה." חמוד השלמה הזה.. כבר אמרתי? ואני.. חילונית וכופרת שכמוני, נהנתי, התרגשתי והרגשתי הכי שייכת שיש. קבלת תורה, ככה קראתי לזה. יש מי שיראה בזה מתן תורה.

ואת יודעת מה?

גם אני ממרומי חילוניותי, מוצאת שהמעמד הזה שהקטנים שלנו נמצאים בו, מרגש מאד. יש משהו מיוחד בקדושה הזאת,גם אם אנחנו לא הולכים "לפי הכללים" רק תשמרי על איזון בבית
, שלא יעיר לך שאת מדליקה אור בשבת
שבת שלום לך ולצדיק הקטן

ילוטייל

New member
השנה התרגשתי כשהבן שלי עלה לתורה

ויש בזה משהו מאוד מיוחד. למרות הנסיבות המצערות שגרמו לו בוודאי לסבל רב. הוא עלה, ושר כמו גדול, והיה נהדר.

R a c h e li

New member
מתן,קבלה,לקיחה....

ועל אמת זה לא משנה.. העיקר עוד הבט על חיינו עוד ערך... שאליו אנשים נקשרים. "חילונית וכופרת שכמוני, נהנתי, התרגשתי והרגשתי הכי שייכת שיש..." נחביבושי
.... הרגשתי אותך ...בהיותי כרגע בגולה......

maof

New member
חיפושית../images/Emo141.gif

יש הרבה דברים שעדין לא נחשפת עליהם
זוכר אני את ה..30 יום שביקרתי בבית הכנסת הדרשה שבין מנחה לערבית....איזה עוצמה יש למילים. מעוף - בתוך רגע מיוחד

גלי10

New member
כן ../images/Emo20.gif

יש ת'רגעים האלו שמוציאים מהחול לקודש (?) אולי לא קודש , אולי בעצם "ביחד" ? גלי , כל אחד והקריאה שלו
והלב מטפטף דרך פינות העיניים בכל טקס שהוא , כל קודש הוא גודש.

t o t a l

New member
באהבה ולא בכפיה

אבא שלי איש חילוני. חילוני חילוני אבל קרציה. החליט האיש כשבנו הגיע לגיל 12, שבבר המצוה שיחגוג לו עוד שנה, הוא לא יהיה זר בבית הכנסת. החליט. עשה וכפה. שנה שלמה חיטטתי את רגלי אחריו בחוסר חשק לקצה הרחוב. בשישי בערב ובשבת בבוקר. שנאתי כל רגע. כל שרציתי היה לשחק פינות והנז-אפ עם החברה בשכונה. בבר במצוה שלי לא הייתי זר. כל הקבועים בבית הכנסת ידעו היטב מי אני ומי אבי. היינו כבר מה"קבועים". אפילו מקום ישיבה הוא רכש עבורנו. זה היה לפני 25 שנה. כף רגלי לא דרכה מאז במקום ההוא. אולי שלמה [המתוק] יצליח יותר. כי הוא אוהב ולא כופה.

כן, כן, אני יודע בדיוק על מה

אתה מדבר. רק שאצלי זה היה 18 שנה של כפייה כזו. מאז הצבא, לא דרכה רגלי בבית בכנסת למעט מקרים בודדים של טיולים. אבל.... בכל שנה בתקופה הזו, עולים בי שוב המנגינות המתוקות של הסליחות.... יה שמע אביוניך, המחלים פניך, אבינו לבניך, אל תעלם אוזניך.... זה לא עובר ולא יעבור אף פעם, הגעגועים....הגעגועים אחחחחח... עומסי, עומסי, האיש עם קול הזמיר, יהיה זכרך ברוך איש אהוב

maof

New member
טוטל אח שלי../images/Emo13.gif

אין ספק שדברים באים בכפיה הם נראים אחרת. גם אני חשבתי שאין לי מה לעשות שם, לא בשבילי
יום אחד פגשתי אישה שנכנסה לחיי והראתה לי דבר שונה, ללא כפיה ללא מחויבות תעשה מה שטוב לך. תבחר את מה שמתאים לך..... אלו היו דבריה וכן זה מצא חן בעיני, חיכיתי לערב שישי שכולם יושבים מסביב לשולחן, נהניתי מהאווירה חייכתי לעצמי כשאמרתי ב...
"אשת חייל" בתקופה מסוימת בחיי רציתי ללכת לבית הכנסת מבחירה שלי ושוב, הרגשתי שאני מתחבר ושוב הרגשתי שנוח לי וטוב לי. משהו במקום שהרגשתי איתו שלווה ושקט נפשי...... הכול עניין של בחירה אישית. מעוף

יערית

New member
בדיוק לפני שנה../images/Emo26.gif

לא ממש היה חשוב שחצי מההורים שם לא שומרים מצוות, ונקראים ע"י הדתיים כופרים,לא חשוב שלא מאמינים בקבלת התורה,זה היה טקס מרגש בפני עצמו. הילדים שרו שירים, היה מופע של רב מנגן ושר, היו כמובן דיברי חכמה ותורה, ובסוף חלוקת הספרים...כל הילדים על הוריהם סבם וסבתותיהם{היסתבכתי}, התרגשו,זה היה הארוע הכי מתוקשר בשנה הזו
. עוגות מיוחדות בצורת סיפרי תורה הוכנו,כיבוד טעים, חוויה לילדים ,חוויה להורים וזה השורה התחתונה,בדיוק כפי שאת חווית.

maof

New member
יערית ../images/Emo24.gif

זה הקטן לגדולות יגיע
מעוף

d a n i e l s 5

New member
"זרעים של אושר"

והנה לך אחד מהם . סיפור עם ניחוח העבר טבול בניחוח ההווה.... אני אהבתי !

Netta79

New member
../images/Emo142.gif אהבתי

באמת שנים שלא הלכתי לבית כנסת ... והשנה אני ממש מתלבטת אם לצום או לא ביו''כ... אוף!!! קשה להיות יהודי! חיפושית ... אנשים כמו שלמה (X2 )- ממלאים את ליבי אהבה זכית להכיר ...

old friend

New member
קצת גיזענות

לי מותר
18 שנה של בית כנסת ודת, מהיום שיצאתי מחרימים אותי בבית הכנסת בהתחלה עוד הייתי מבקר שם לכבוד אבא שלי אבל כל הנושא שנקרא "כיבודים" אני מוחרם כיוון שאני לא שומר מיצוות, נזרקתי משם. חברים שלי מהישיבה, רובנו היום לא דתיים. אבל משום מה אצל הספרדים כל פעם שהם באים לבית הכנסת נותנים להם המון כבוד מעלים לתורה נותנים להם להתפלל מזמינים אותם לשבת מקדימה הכל כדי לקרב אותם ולהשאיר בהם זכר לימים עברו. הלכתי עם חבר שלי לבית הכנסת שלו עלי לא יכולים לראות סימן שיש לי ידע או עבר לקח אותי "שלמה" כזה תחת חסותו הסביר לי מה הם עושים איפה הם מתפללים אפילו סוכריה קיבלתי זה היה שבת חתן של החבר זו הפעם האחרונה שאני נכנסתי לבית הכנסת לאשכנזים אין סיכוי שאני אכנס אבל לימים האלה, הניחוחות שעולים משם... יש טעם של פעם. לשניה אחת מידי פעם מדגדג לי להזכר בניגונים מימי ילדותי

d a n i e l s 5

New member
ורק בגלל זה...

מזמינה אותך ביום כיפור לבית הכנסת הספרדי בשכונה לשמוע את "תפילת הנעילה" בסגנון מרוקאי, בית כנסת שכולם נוהרים אליו ביום כיפור דתיים, חילוניים מכל סוג וצבע בכל מיני מלבושים שונים ומשונים , כי שם זה מותר , כי שם כולם מתקבלים בברכה. זה לא יהיה ניגון מימי ילדותך.... אבל מבטיחה לך שכשתשמע את הניגון הזה....תבכה . לקרוא אותך עשה לי עצוב.

למעלה