קבלת שבת

עמיתי א

New member
קבלת שבת

שאלתי פעם בפורום ועניתם לי אבל אני לא מוצאת את ההודעה ... אני אשאל שוב, תסלחו לי. כניסת שבת בסביבות השעה 21:15 פלג מנחה בשעה 20:00 מנחה וקבלת שבת ב-19:00 (מסתיים לפני 20:00) מתי מדליקים נרות ? נדמה לי שאמרתם לי שמותר מפלג מנחה אם אני לא טועה...וגם ערבית מותר להתפלל מפלג מנחה נדמה לי אז יש כאן בעיה. נראה לי ש-mgb הסביר שאם הקהילה מקבלת על עצמה את השבת יותר מוקדם אז אין בעיה, אבל אפילו לפני פלג מנחה מותר ? אגב, מה המשמעות של פלג מנחה ?

תשובה ...

זמן המנחה מתחיל כחצי שעה אחרי חצות היום והוא נמשך עד השקיעה - כשש שעות זמניות. זמן התחלת המנחה נקרא "מנחה גדולה". לאחרי שלוש שעות הזמן נקרא "מנחה קטנה". אם חוצים את זמן המנחה הקטנה לחצי זה נקרא פלג המנחה וזה שעה ורבע שעות זמניות לפני שקיעת החמה. בעיקרון אפשר להדליק נרות שבת מזמן פלג המנחה. וכן אפשר להתפלל קבלת שבת ומעריב גם מזמן פלג המנחה, בתנאי שאת מנחה יתפללו לפני פלג המנחה. זאת אומרת שאי אפשר להתפלל גם מנחה וגם מעריב בזמן של פלג המנחה כי זה יחשב ל"תרתי דסתרי" - שני דברים שסותרים זה את זה - כי הרי אם זה זמן מנחה אז זה לא זמן מעריב וכן להפך. אני אישית לא שמעתי על אפשרות לקבל את השבת - ז"א להדליק נרות ולהתפלל קבלת שבת ומעריב - לפני פלג המנחה.

mgb

New member
קבלת שבת מוקדמת

בס"ד שלום! אולי הגב' עמיתי לא הבהירה את עצמה מספיק וברשותה אסביר: הכוונה לימות הקיץ בחלק הצפוני של אירופה ולא בישראל שם השקיעה מוקדמת מ-21:00 לערך ויכולה להגיע גם ל-22:00! המנהג שם להתפלל ולקבל את השבת עוד כשהשמש בשיאה ולכן ציינתי שעל פי ההלכה היחיד נגרר אחר זמן קבלת שבת של הקהילה שמשיוך לה למרות שהזמן מוקדם בהבחינה ההלכתית היינו סמוך לצה"כ. גם תפילות השבת בהתאם אלא שהם חוזרים על "קריאת שמע" בצאת הכוכבים. בברכה, מגב

תפילין נוסח אשכנזי../images/Emo37.gif

למישהו יש סירטון המסביר איך להניח תפילין בנוסח אשכנזי?

למעלה