אם אתה עובר לגור בנהריה
פיצויים
אני גר ברחובות והתקבלתי לעבודה בנהריה. ותוך כמה זמן אני אמור לקבל את התמלוגים.
אם אתה עובר לגור בנהריה
אז כנראה לא מגיעים לך פצויים. לפי מה שידוע לי רשימת ערי הפיתוח המזכה בפצויי פיטורים היא: אחד הישובים: אופקים, אילת, בית-שאן, בית-שמש, דימונה, חצור, ירוחם, כרמיאל, מגדל-העמק, מדרשת שדה בוקר, מצפה רמון, מעלות-תרשיחה, נתיבות, נצרת-עילית, ערד, צפת, קרית-גת, קרית-מלאכי, קרית-שמונה, שדרות, שלומי, יקנעם-עילית, עכו, טבריה, עפולה, גילון, עצמון, יודפת, יעד, קורנית, שכניה, מורשת, מנוף, מרכז ספיר, יבנאל, כפר-ורדים, הילה, מתת, אדר, עמקה, תרשים, כמון, מכמנים, ורד הגליל, ארשת, עדי, הררית, פרחי אביב, צורית, טל אל, כליל, קציר, מנחמיה, מטולה, מגדל, רמת ישי, ראש פינה, כנרת (המושבה), כפר תבור, יסוד המעלה, מסד, מצפה נטופה, חיספין, אשחר, הר חלוץ, יובלים, מעלה צביה, רקפת, חורפיש, מצפה הושעיה, גבעת אלה, גבעת אבני, אלון הגליל, אבטליון, שרשים. לכן, אם אתה רוצה להיות זכאי לקבל פצוי פיטורים עליך לעבור לגור בעירה סמוכה (למשל שלומי) לפחות חצי שנה לאחר ההתפטרות ורק אז תהיה זכאי לקבל פצויים. עליך לציין במכתב ההתפטרות שסיבת ההתטרות היא החלפת מגורים לישוב באזור פתוח. לפני שתחליט לשכור או לקנות דירה בישוב כלשהו, תוודא מול הרשות המקומית שאכן מקום זה עדיין מוכר כאזור פתוח לעניין חוק פצויי פיטורים.