קבלת מענק

מתוקה63

New member
קבלת מענק

היי אבא שלי הוא מעל גיל 55 ומרוויח פחות מ4500 רציתי לדעת אם המענק של מס שלילי הוא גם לתושבי בת ים ? כי אני זוכרת שהיה פירסום שזה לכל האזרחים ולא משנה באיזה עיר הם גרים.

צוות Gov

New member
קבלת מענק

שלום רב, להלן המידע המתפרסם באתר www.mahanak.org.il של רשות המיסים ומשרד האוצר: החל משנת המס 2011 החוק חל על כל שכיר או עצמאי, שהייתה לו הכנסת עבודה או הכנסה מעסק ומשלח יד בשנת המס 2011, אשר עמד בכל התנאים הבאים: 1. גילך 23 ומעלה ויש לך ילדים, או שגילך 55 ומעלה, גם ללא ילדים. 2. במהלך שנת המס 2011, מעבר לדירת מגורים יחידה, לא הייתה בבעלותך או בבעלות בן/ בת זוגך, או בבעלות ילדך התלוי בך כלכלית, ביחד או לחוד, זכות במקרקעין (כגון: דירה, חנות, מגרש וכדומה), בישראל ו\או מחוץ לישראל, שחלקכם בזכות עולה על 50%. 3. אם מתקיים לגביך אחד מהשניים: ◦יש לך ילד אחד או שניים, או שגילך 55 שנים ומעלה גם ללא ילדים - התוצאה המתקבלת מחלוקת סך כל הכנסות העבודה ו/או הכנסה מעסק/משלח יד בשנת המס 2011, במספר חודשי העבודה שלך בפועל (כשכיר או כעצמאי, אך לא יותר מ- 12 חודשים) בשנה זו, גבוהה מ- *1,920 ₪ ונמוכה מ- *5,710 ₪. ◦יש לך שלושה ילדים או יותר – התוצאה המתקבלת מחלוקת סך כל הכנסות העבודה ו/או ההכנסה מעסק/משלח יד בשנת המס 2011, במספר חודשי העבודה שלך בפועל (כשכיר או כעצמאי אך לא יותר מ- 12 חודשים) בשנה זו, גבוהה מ- *1,920 ₪ ונמוכה מ- *6,237 ₪. *הסכומים נכונים לפי המדד הידוע ב- 1.6.2010 ויתעדכנו ב- 1.6.2012, בהתאם להוראות החוק. למידע אודות אופן הגשת התביעה למענק: http://www.mahanak.org.il/faq.asp?p=3 למעבר לסימולטור חישוב המענק: https://www.misim.gov.il/shmhshlili/fset1.htm בברכה, אדוה

מתוקה63

New member
מענק

אז בעיקרון על מנת להגיש את הבקשה למענק אפשר להגיש אותו ב12.2012? למי שתושב בת ים וגילו מעל 55 כי מה שראיתי באתר של רשות המיסים מי שזכאי להגיש עכשיו ב12.2011 אלו תושבים מאשור מסויים וכו ואיפה ניתן בכלל להשיג את הטופס הזה? אני ביררתי בכמה סניפי דואר בבת ים ולאף אחד מהם אין בכלל את הטופס. האם ניתן להוריד אותו מהאתר איפשהו?

צוות Gov

New member
מענק

שלום רב, צר לי, אך פורטל gov.il לא מטפל בנושאים ספציפיים של אזרחים, עליהם אמונים משרדי הממשלה השונים, אלא רק מביא את המידע באופן מרוכז. להלן מידע אודות פנייתך כפי שפורסם באתר רשות המיסים>מענק מס הכנסה: בסניף הדואר עליך להזדהות בפני פקיד הדואר ולתת את הפרטים הבאים: ◦מס' מעסיקים (לרבות מעסיקים במשק בית ולמעט פנסיה) שהיו לך ולבן/בת זוגך בשנת המס 2011. ◦האם עבדת כעצמאי בשנת המס 2011. ◦כתובת למשלוח דואר. ◦פרטי חשבון בנק אליו יועבר המענק. בסיום מילוי הפרטים, פקיד הדואר ידפיס את כל הפרטים על גבי טופס התביעה. לבירורים נוספים אודות פנייתך, אנא פני ישירות למוקד המידע הטלפוני של רשות המיסים שמספרו: 4954* (כוכבית מסים), 1-222-4954 או 02-5656400. בברכה, מיכל.

למעלה