קבלת מידע

קבלת מידע

אשמח לעזרתכם

התחלתי שיתופי פעולה בנושא קידום עסקים מרוסיה ,אני יליד הארץ לא ממצוא רוסי ורוצה לדעת וללמוד מנטליות שלהם,בכדי להתנהל טוב יותר עסקית ואישית מולם

יש הבדל למשל במנטליות בין תושבי מוסקווה וולדיבסטוק שבגבול סין?

העסקים שאני מתנהל מולם הם קטנים ובינוניים ולא חברות .

מה עלי ללמוד ולדעת בכדי אך אומרים להתנהל מול עם אחר עם מנטליות אחרת

תודה לכם

Astroo

New member
זאת שאלה שאי אפשר לענות עליה בקצרה

זה דורש קורס שלם. אין הבדל עקרוני במנטליות בין מוסקבה לוולדיווסטוק.

מספר השערות והמלצות

מוסקבה היא מדינה בתוך מדינה, מפותחת יותר, מערבית יותר, עם אחוז גבוה יותר של מנהלים היודעים אנגלית. פרט לזה, לא אמורים להיות הבדלי מנטליות מהותיים בין מוסקבה לוולדיבוסטוק.

באופן כללי, ברוסיה הכול עושים נורא לאט, לוחות הזמנים הם בגדר המלצה (בין היתר, אני מסתמך על מה שסיפרו לי חברים, ישראלים ממוצא רוסי, שניהלו צוותים ברוסיה). החבר'ה אוהבים מתנות, בין אם מדובר במשקאות חריפים באריזות מעוצבות, מזכרות נוצריות מישראל. הרוסים גם בטוחים שרוסיה היא מעצמת על וגן עדן עלי אדמות, כך שמומלץ בשיחות אישיות לשבח את רוסיה מעל ומעבר, לספר איך בארץ כולם היו מתים לראות את פוטין בתור ראש הממשלה האולטימטיבי וכיו"ב. :)

לא תזיק ידיעה מסוימת של השפה הרוסית - אתה יכול להוריד שיחון וללמוד כל מיני משפטי פתיחה. לרוסים תמיד נחמד לשמוע נתין זר המתאמץ לדבר בשפתם.

Astroo

New member
לגבי ההמלצה האחרונה שלך אינני בטוח שזה נכון

לדעתי אם הוא לא יודע רוסית בצורה סבירה, הנסיון לשרבב משפטים ברוסית קלוקלת יכול רק להרתיע.

היי

המון תודה לך אני רושם ולומד הכול !אעדכן גם כאן בכל שלב , כשאנסע אהיה די קרוב או בתוך הקהילה היהודית אני שומר מסורת ואמונה !
מבחינת יש הבדלים בהתנהלות מול אנשי ונשות עסקים?
אני מבין שמוסקווה מבחינה מנטלית כמו תל אביב לעומת וולדיבסטוק שהיא כמו באר שבע?
אשמח לקבל לינק לתוכנת תרגוום טובה כי גוגל תרגום לא מתרגם טוב

תודה לך

אפרופו הקהילה היהודית

זהו עמוד הפייסבוק של רב הקהילה:
https://www.facebook.com/varackin?fref=ts 

בהחלט ניתן לומר שמוסקבה היא ת"א ואילו ולדיבוסטוק הוא באר שבע או אשדוד. לא כדאי להשתמש בתרגום מכונה שבד"כ יוצא מגוחך, עדיף להתכתב באנגלית.

במישור העסקי ובכלל אין הבדל בין גברים לנשים. אפשר להחמיא לאישה, לא לא ייחשב להטרדה מינית

Astroo

New member
עוד הערה

יש להיזהר לא להביא מזכרת נוצרית מישראל ליהודי או מוסלמי. לא כל תושב רוסיה הוא נוצרי

למעלה