קבלת מידע

Hagay35

New member
קבלת מידע

היי שמח לגלות את הפורום הזה למרות שאני לא משתייך ליהדות פולין ,אני חצי תימני חצי מרוקאי כאדם דתי ומאמין כל הנושא של תרבות יהודית והשטטאל וכו משך אותי וקראתי על זה .

א. אשמח לקבל המלצות על מרחצאות מרפא טובים וזולים בפולין.
ב. אשמח לדעת על טיולים למחוזות יהודיות בפולין .
ג.אשמח לקבל סרטים עדכניים על העיירות והשכונות היהודיות והגטאות.
ד.אשמח לדעת אם יש למישהו את הספר בקובץ שיחות עם תליין רשמים של מפקד הגרמני שחיסל את הגטו ירן שטרופ.
ה. אשמח לקבל סרטונים ומאמרים על הבריחה הגדולה של יהודי פולין על ידי הקומונסטים ב1957

תודה רבה לכם
 

חגי42

New member
ברוך הבא אל הפורום

א. אני לא מכיר, לפי ויקיפדיה יש לפחות 42 מרחצאות שונים אם לא יותר. ראה בקישור.
ב. אין טיול אל מחוזות היהדות במובן הרומנטי בו פוגשים את העיירה היהודית כי הגרמנים החריבו אותה. יש שפע של תיירות היסטורית, החל בדגש על השואה (היסטוריה), עבור בפסטיבלים יהודיים עכשוויים (הקיץ זה הזמן הכי טוב לזה), וכלה בפגישות עם יהודים מעניינים שחיים בפולין מסיבות אלו ואחרות. השאלה היא מה אותך מעניין, אם אתה אדם מאמין אולי הכתובת שלך הוא דווקא המרכז של חסידות תולדות אהרון בדינוב. ראה בקישור למטה.
ג. המילה עדכני לא מובנת לי. יש המון סרטים מוצלחים. למשל הסרט על הכנר היהודי מצנסט'וחובה. (קישור)
ד. אני ממליץ לקנות את הספר בחנות לספרים יד שנייה, אין לי ספק שהוא לא יהיה יקר. או לשאול מספריה ציבורית.
ה. אני ממליץ על הספר "תולדות יהודי פולין לאחר מלחמת העולם השניה" של ישראל גוטמן - הפרק הרלוונטי. השימוש במילה בריחה לא נראה לי נכון, יהודים שהעדיפו להיות יהודים על פני האפשרות להיות יהודים פולנים או פולנים קומוניסטים בחרו לא להישאר בפולין. בריחה מצביעה על סוג של פחדנות שאינה רלוונטית כשמדברים על הגירה בנסיבות כאלו.
 

תותי-בת

New member
צ'או חגי וגם המלצה מכל הלב בנוגע למרחצאות מרפא בפולין - ככל הנראה תצטרך להיות יותר ממוקד, אני מציעה לך לבדוק גם בארכיון פורום "טיולים וחופשות בחו"ל" של תפוז.

http://www.booksefer.co.il/ - הם נמצאים בחיפה אבל עושים משלוחים לכל הארץ כולל חו"ל, מאוד נחמדים ויעילים, רק אצלם היה ספר שחיפשתי בנרות, יד שנייה אבל יותר חדש מחדש, ממליצה בחום
ליאת.
 
למעלה