קבלת כסף מחו"ל.

moosa1

New member
קבלת כסף מחו"ל.

שלום רב. למרות שזה לא תחום ההתמחות של הפורום - אולי מישהו יידע לעזור לי בכל זאת. חברה (company) באירופה אמורה להעביר לידי כסף. הם מוכנים לשלוח לי צ'ק או לבצע הפקדה לחשבון שלי. מה עדיף לי? האם הפקדה ישירות לחשבון שלי תעלה לי פחות כסף בהיבטים של המרה ועמלות? תודה רבה.

natan82

New member
אין הבדל מבחינתך.

כמקבל הכסף, תעשה העברה בנקאית ותגמור עם זה. אין מה להסתבך יותר מדי.

omer forex

New member
הבדל גדול

יש הבדל גדול מבחינתך קבלת צ'ק מחול כרוכה בצורך לפדות את הצ'ק. פדיון צ'ק מבנק זר הינו פעולה יחסית מורכבת, הכרוכה בעמלות יחסית גבוהות, בחשש של הבנק, וברוב המקרים לוקח הרבה זמן לפדות את הצ'ק. למרות שמאוד קל להגיד שהבנקים גנבים, הפעם זה לא נובע מזה. מערכת סליקת הצ'קים הבינלואומית שונה לחלוטין מסליקת צ'קים בתוך ישראל. לך הרבה יותר טוב לקבל העברה בנקאית, ואז תוך יומיים הכסף נוחת בחשבונך, והבנק שלך יתיחס לסכום שנכנס כסכום ודאי. (מה שלא יקרה אם הפקדת צ'ק) נשאלת שאלת הסכום והתדירות - אם מדובר בסכום זעום יחסית לפעילות לך עם הבנק, יהיה לך יותר קל, אבל אם מדובר בסכום שמהווה חלק משמעותי מתנועת הכספים בחשבונך, אתה עלול להיקלע לבעיה קשה מאוד בבואך להפקיד את הצ'ק. כדי שהבנק יתייחס לצ'ק ככסף ודאי ייתכן שתידרש לשלוח את הצ'ק בגובינא, תהליך שבו הבנק שולח את הצ'ק לבנק המנפיק, הבנק המנפיק פודה את הצ'ק ועושה העברה בנקאית אליך לחשבון. פעולה זאת היא בעייתי משני הבטים - עלויות - גבוהות ולא ברורות. אתה תחתום שתשלם כל סכום שהבנק בחול ידרוש. זמנים - לא קבועים, וללא כל התחיבות של הבנק לסיים את התהליך ב X זמן. לעיתים לוקח יותר מחודש! במידה והנך מקבל סכומים באופן קבוע, היתי מציע לנהל מיקוח בסיסי מול הבנק, לדאוג שתקבל שערים טובים יותר ועמלות מופחתות. בנוסף היתי מציע לבחון את האפשרות לעבוד באופן קבוע מול חלפן (מורשה בלבד!), ולקבל ממנו יחס ושרות מהיר זול ואמין. זה אפשרי. בהצלחה!

למעלה