קבלת היתר שייט

JustSailing

New member
קבלת היתר שייט

שלום,

אני עומד בפני תהליך רכישה של יאכטה מחו"ל. לאחר חיפושים רבים מצאתי את המיועדת. היאכטה בת 23 שנים. לפי כל המידע שברשותי הכי נוח יהיה לרשום אותה בבעלות חברה בארה"ב כפי שרבים עושים בארץ.
חיפשתי בפורום וברספ"ן אך אשמח לקבל הכוונה ועצות לאופן הרישום בארץ וכיצד מקבלים את היתר השייט.

תודה רבה.

Anora

New member
אי אפשר לרשום בארץ סירה בת יותר מ10 שנים

היתר שייט דרך רספ"ן, מותנה בבדיקת גוף ע"י מהנדס מוסמך (לא ברור למה? כנראה להוציא ממך עוד כסף). כך שאם אתה עושה בדיקה ע"י מוסמך לסירה לפני הקניה תביא דו"ח מפורט שאולי יחסוך לך בדיקה בארץ. (אצלי זה עבד)

JustSailing

New member
ידוע נושא הגיל

אכן ידוע לי כי סירה מעל 10 שנים איננה יכולה להירשם בדגל ישראלי.
במידה ואינני מבצע סקר גוף או שקיים אחד יחסית ישן, מהו התהליך לקבל ההיתר? עליי להזמין מהנדס מוסמך שיבדוק הסירה בנמל או גם כאשר היא מחוץ למים?
&nbsp
&nbsp
תודה רבה.

למיטב זכרוני - סקר גוף נדרש רק ברישום בדגל ישראל. להיתר שייט
בישראל נדרש תשלום אגרה ובדיקת ציוד כושר שייט.

לא רק. סירה בדגל זר, אחרי 5-6 שנים בארץ, גם נדרשת להביא

סקר גוף, באופן חד פעמי.

Anora

New member
לא ברור מה הדרישות לסקר גוף למתי ולמה?

את ההיתר הראשון (לשנה) קבלתי ללא סקר גוף. לחידוש נדרשתי להציג סקר גוף. הבאתי להם את דו"ח הבדיקה בקניה ורק אחרי שישבתי עם המהנדס ברספ"ן שהסכים לקבל את הדו"ח, קיבלתי היתר לעוד שנתיים אבל עם התנייה לסקר גוף בחידוש הבא.

skipperrider

New member
בטח,זו הדרך...

להמציא "תיאוריות בטיחות" הזויות להצדקת נטל גחמות הבירוקרטיה המונחתות תדיר על שייטי ישראל.
שייטי חו"ל מתגלגלים מצחוק.
הסקיפרים המשונים הללו טוענים בעוז כי האחריות על בטיחות יאכטותיהם היא עניינם בלבד ולא של איזה פקיד משועמם וחמדן....שואף כסת"ח עברי.
טוב,להם אין את הזכות לשוט לאורך חופי ארץ הקודש.

gb228

Active member
נראה לי ששרשרת את התגובה שלך במקום לא נכון

לבצע סקר מקיף כשקונים יאכטה נראה לי הגיוני (למען עצמי ולא למען רשות כלשהי).
אני די בטוח שגם שייטי חו"ל לא עושים סקרים אם לא דורשים זאת מהם. גם אם הרשויות שם לא דורשות זאת, למיטב ידיעתי יש לא מעט חברות ביטוח שכן דורשות סקרים מעודכנים על מנת לחדש את הפוליסה. אני לא יודע אם זה כל שנתיים, או חמש או עשר, אבל אני כמעט בטוח שלא יהיו הרבה חברות שיסכימו לבטח סירה בת 20 ללא סקר בן פחות משנתיים-שלוש. וייתכן שהרשויות שם לא דורשות את הסקר כי הן יודעות שיש גוף עם אינטרסים מיסחריים שדואג שסירות יעברו בדיקה כל תקופה מסוימת.

danielia1

New member
צודק. עדיין , לא היית קונה חתול בשק. לפחות חיבור הקיל, צינקי

ם המדחף והמיסב, צירי ההגה ומעברי גוף....ועל הדרך שלילת אוסמוזיס.
מדוע אין לגויים זכות לשוט לחופי אה"ק?

skipperrider

New member
כמובן שהתכונתי...

לדרישה המיותרת לסקר גוף בעת רישום לדגל או היתר שייט של רספ"ן.
למה לא? עוד אגרה,עוד הוצאה והכנסה למים,עוד קצת ניירת והכסף מכיס השייט העברי זולג לו על כלום.
בעת רכישה כולם בודקים הכ ל ועוד.על כך אין עורר.

Sail

New member
איך אפשר לבדוק חיבור של הקייל, מבלי לפרק אותו?

Anora

New member
הכל חרטה

אתמול סיפר לי חבר שדרשו ממנו סקר גוף לחידוש היתר שייט, שהזמין מהנדס שבדק את בסירה במים, בדק שיפוליים, משאבת שיפוליים, אורות, מצב כללי וכתב דו"ח. כשנשאל על בדיקת גוף מחוץ למים הוא הסביר שעם רספ"ן לא כותב במפורש בדיקה מחוץ למים, אז לא צריך. לקח 900 ש"ח והלך. בקיצור הכל בלוף אחד גדול.

danielia1

New member
זה כבר חוצפה. לפני מספר שנים נדרשתי ע"י הביטוח

לבדיקת שמאי וזה מה שבדק. בערך אותו סכום. התווכח על פינים במותחני הרלינג. וונטה קרועה לא ראה. אבל כן מצא שבסיס המנור לתורן רופף ואת זה אכן תיקנתי.

אק 2015

New member
סקרים-הרחבה.

למה לא להרחיב ? כדאי שכולם ידעו איך מוליכים אותנו באף באמצעות תקנות הזויות שלכאורה אמורות
לשמור על בטיחות השיט.
לא כאן קבור הכלב...

gerson1

New member
מבלי לדון במעמד חכמי הפורום להלן תקנוות IMO המחייבות

וכמדינה חברה גם אנחנו שם
השאלה האם יאכטה היא לא VESSEL או SHIP ולכן מגיע לה מעמד אחר
גם כאשר הינה מיועדת למסע במים בינלאומיים, להגיע לנמלי אחרים היא שאלה הנוגעת למקום אחר
והאמונה כי אדם אחראי לגורלו ויתנדב לעשות את שחייב, ודאי כדי לא לסכן אחרים ולשאת בתוצאות והוצאות מעשיו-גם כאן היינו כבר בסרט הזה
ראו
חבותה של מדינה
http://www.imo.org/OurWork/Safety/Implementation/Pages/SurveysAndCertification.aspx

למעלה