קבלת החלטות

polackha

New member
קבלת החלטות

הייתי מעוניינת לדעת האם יש כלים אימוניים לתהליך קבלת החלטות בחיי המתאמן. על מה אתם ממליצים?

bridges

New member
באימון בהחלט ניתן לעבוד על קבלת החלטות

כפי שאמרת קבלת החלטות זה תהליך, בנוסף יש סוגי החלטות שונים. לכן העבודה על קבלת החלטות יכולה להיות בכלים שונים. כמו כן תהליך קבלת ההחלטות נראה שונה לחלוטין כאשר ברקע יש חזון, מטרות ויעדים (שזה עבודה של מספר פגישות אימון). אני מזמין אותך לחלק את תהליך קבלת ההחלטות שלך לשלבים, ואז להסתכל מה השלב שעוצר אותך. תקחי בחשבון שתהליך קבלת ההחלטות כולל גם את הזמן שלאחר קבלת ההחלטה (לדוגמא: יש אנשים שמה שעוצר אותם זה שהם לא מרוצים מההחלטות שהם לוקחים). רונן

avivi151

New member
אימון לקבלת החלטות

קבלת החלטות אפקטיבית היא פונקציה של המטרה שאליה רוצים להגיע ואסטרטגיה שאליה החלטנו. חיינו מלאים צמתים שמחייבים אותנו להחליט לאן לפנות, כמו האדם שעומד בצומת וצריך לפנות ימינה או שמאלה. מה שיקבע לאן הוא יפנה יהיה - לאן הוא רוצה להגיע ולכן חשוב ביותר בעיניי כאדם, לזהות מהי המטרה שלי ולאן אני רוצה להגיע ואח"כ לשאול מהי ההחלטה שתביא אותי לשם בסופו של דבר. ההחלטה כנגזרת של ראיית המטרה. נכון שלפעמים יש יתרונות וחסרונות בכל החלטה ולכן המקרה כזה חשוב לשקול מה יביא אותי למטרה עם יותר "רווחים" ופחות "מחירים" ומה ה"מחירים" שאותם אנחנו מוכנים לשלם - שוב לאור המטרה. תפקיד המאמן הוא לעזור למתאמן למצוא מהן המטרות שלו, לאן הוא רוצה להגיע ומהן "ההחלטות" והיעדים כדי להגיע למטרות אלה. ברגע שזה ברור למתאמן ייקל עליו להחליט את ההחלטות ולהעזר ממאמן ללהגדיל את ה"רווחים" ולהקטין או לחיות עם ה"מחירים".

קבלת החלטות

שני כלים שמסייעים בתהליכי קבלת החלטות מלבד מה שכבר צוין- ערכים ופרדיגמות. לרבים יש פרדיגמות שמפריעות להם לקבל החלטה. למשל פרדיגמה נפוצה ומכשילה היא: "הכל חייב להיות מושלם". אותו אדם שיש לו פרדיגמה כזו יחכה ויחכה וישקול וישקול עבורו ההחלטה צריכה להיות הכי נכונה. בתהליך האימון מזהים פרדיגמות שעשויות להפריע, מתבוננים בהן, חוקרים אותן, מאתגרים אותם, בודקים עם עצמנו האם אנו מוכנים לוותר עליהם ועוד.. בברכה אילת

isaacm

New member
ליד כל מה שכבר נכתב

קבלת החלטה היא פעולה. הפעולה הזו כרוכה במיומנות. ניתן לשפר את המיומנות בביצוע הפעולה של קבלת החלטה, כמו שניתן לשפר את המיומנות של פעולות אחרות. אני ממליץ לקבל החלטות, והרבה. אין אימון טוב מזה. אפשר ליד העשייה ללמוד דרכי חשיבה שונות שמקלות על ביצוע הפעולה. לילה טוב איציק

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
בסיס לקבלת החלטות

אחד הכלים הבסיסיים באימון הוא ערכים - ערכים באימון הם אישיים ולא לאומיים או חברתיים. לכל אחד דגשים משלו וסדר עדיפות משלו. מדובר בדברים בלעדיהם אין משמעות לחיים - ערכים נפוצים הם אהבה, שלווה, הצלחה, התלהבות וכו'. בתחילת האימון אני מבררת עם המתאמנים את הערכים שלהם לעומק. כאשר אנו יודעים מה חשוב לנו, קל הרבה יותר לקבל החלטה. כאשר אנו מפרידים את הערכים מהשדונים (ראו ערך במילון הפורום) יש לנו בסיס מוצק להחלטה.

למעלה