קבלת האחר

time2fly

New member
קבלת האחר

יש לי ידידה, שאני מאוד אוהב אותה העניין הוא- שיש לה בעיה קטנטנה אחת שמייצרת סלע גדול ביני ובינה התבטאותה היא פשוט מרימה את הקול כאשר היא נלחצת, כאשר קשה לה להתבטא, כאשר... מדובר פה בלקבל את האחר כפי שהוא, אבל אני פשוט נפגע בכל פעם מחוסר היכולת שלה לשלוט בעצמה, והיא מאוד חשובה ותורמת לי היא מודעת לכך שיש לה בעיה היא אמרה לי ששנים היא היתה בלתי קומניקטיבית, ולא סוציאלית, אבל היא לא מוכנה לחשוב 9 פעם לפני שהיא מדברת עם אנשים זאת דילמה קשה ביותר, תקשורת עם בני אדם על מה לוותר, על מה להתפשר הרי אומרים לך אם אתה אוהב אדם, קבל אותו כפי שהוא אבל זה קשה לקבל אדם שאוהב אותך אבל לא שולט בייצרים שלו ופשוט מתפרץ עליך בלי חשבון זה לא עושה טוב להערכה העצמית שלי זה גורם לי להרגיש מזולזל אבל לכל אחד יש מגרעות לא? פשוט עליך להחליט עם מה אתה מוכן לחיות ומה אם יתרונותיה רבים ומגרעה זאת היא היחידה, אך קשה כלכך? יודעים- פעם גמנני לא שלטתי בקול שלי, הייתי מתפרץ וצועק בזמן מריבות, אבל שיניתי דבר עמוק זה בעצמי ועקרתיהו לא יודע מה עוד לכתוב אני רק יודע שכואב אני מבפנים, כי אני לא יכול לשנותה, ואני מתקשה מאוד לקבל את התכונה הזאת אצלה אני לא יודע מה לעשות הלב אומר- פשוט זרום ואם תאלץ להתרחק ממנה, תתרחק ...

kung fu

New member
המממממממ

לא יודעת מה להגיד לך...אני רק יכולה לספר על נסיוני. כשהייתי צינית, ביקורתית כלפי עצמי, לא מקבלת את עצמי - ככה נראו החברים שלי. כשהשתניתי, השתנו גם החברים שלי. כל החברים שלי כיום מקבלים, אוהבים, פתוחים, חמים, מודעים לעצמם, וכדומה... אז אני לא אומרת שאתה אמור להתרחק ממנה, או לא יודעת מה...אני רק משתפת איך זה היה אצלי. שאלה: התכונה הזאת שציינת לגביה, מפריעה לה? היא רוצה לשנות את עצמה? או שטוב לה עם עצמה?

יכול להיות שהיא מרגישה שלא מצליחה

לבטא את עצמה בצורה דיפלומטית או נעימה ואז היא מרימה את קולה כדי שישמעו אותה יותר? הרי בדפיקת היד על השולחן נבקש שקט, או "תקשיבו לנו" כמו שנבקש יפה באופן אסרטיבי. נראה, שהיא לא יכולה לבטא את עצמה בצורה ברורה ולכן היא משתמשת בהרמת קולה. זה קורה גם לי. פעם קרה יותר או שהייתי משתף בשתיקות ארוכות, אבל כמו שאמרת ניסיתי לעקור דבר זה, והדברים יוצאים בצורה ברורה יותר. לפחות תדע שזה לא נגדך אלא משהו בה.

ממי עצה קטנה ואם בא לך שתמש בה

נתת להלן מקרה מצוין של השתקפות. כמו שאתה מסתכל בים ורואה את עצמך. ככה אתה מסתכל עליה וותבדוק אצלך למה אתה ניפגע. ובאיזה מקום זה מעורר אצלך פגיעות. ההתבטאות קשורה אך ורק אל עצמה וזה לא קשור אליך למרות שבביטוי היא מבטא את עצמך ומדברת איתך. לתת הסברים של מה הגיוני אנחנו מסוגלים בכל מצב . אך להתעלות מעליהם ולשנות את התוכנה שלנו זה הקשה והלא קל. ואני מתחייסת למשפט הראשון שאמרת שאתה אוהב אותה. אהבה משמעה לקבל את האחר ללא שום שיפוט לגביו. ותת ללא שום תנאי. תרסק את המחשבה שלך על הצורך שלך בלתקן אותה ותסביר לה שזה מפריע כי באמת איכפת לך ממנה לא כי אתה רוצה שזה יפסיק. לאב יו . בוקר טוב

time2fly

New member
אגיב מאוחר יותר לכולם אך רק רציתי

לומר זאת: צודקת שאהבה היא קבלת האחר כפי שהוא זה האידיאל הגבוה החכמה היא לישמו השאלה שלי היא כזאת: האם קיים בכלל אדם נטול פגמים בשבילך?

איל באש

New member
היי ../images/Emo23.gif

אני מאמין שכאשר אתה מקבל את עצמך על כול מי ומה שאתה, אתה בהחלט יכול לקבל את הזולת. יכול להיות שזה חלק בך שאינך אוהב, או שהית ככה פעם ואתה כבר לא, וכלן קשה לך עם זה אצלה.... הכול יכול להיות... אני נורא מתחבר למשפט האחרון שלך , בעיני הוא הדרך: הלב אומר- פשוט זרום ואם תאלץ להתרחק ממנה, תתרחק ... לדעתי להיות היכן שלא נעים לנו ממש לא מומלץ, זה לא אתגר לשנות את כול העולם, זה ביזבוז אדיר של כוחות נפש וחוסר קבלה מוחלטת של עצמנו.

Rinor

New member
ענית לעצמך

הלב אומר- פשוט זרום ואם תאלץ להתרחק ממנה, תתרחק אני מסכים, הנה - ענית לעצמך...אז זרום, ואל תחשוב, רק חווה המון אושר והצלחה אהבה ואור זילברמן ניר

מסכימה עם החברים כאן אך לפעמים

קשה להתנתק ולו רק בגלל לדעתי המודעות העצמית הירודה, מגיע לנו קודם להיות שלמים מחוזרים,שיכבדו ויעריכו,וכו". צודק אייל מצטטת:"לדעתי היכן שלא נעים לנו ממש לא מומלץ" זה מה שמכרסם אותי בקשר האישי שלי,אך כמו שאמרתי בתגובה למעלה עליתי על הדרך המלך רואה את הדברים כמו שהם ומקווה לישמם בקרוב. יום מלא אהבה שקט ושלווה הנפש והגוף נשתמע חברה אמיתיתתת
.

למעלה