קבלת דירה מקבלן

sgalsi

New member
קבלת דירה מקבלן

שלום לכולם אני מקווה שאני פונה לפורום הנכון. אנחנו אמורים לקבל את הבית שלנו מהקבלן עוד 3 שבועות. רציתי לשמוע המלצות מה כדי לבדוק ביום הקבלה - על מנת לזהות בעיות נפוצות הבית הוא צמוד קרקע ,גג שטוח ובעל קיר משותף אחד עם השכן כולל גינה וחניות כל הצעה תעזור תודה מראש גל

פיטנגו4

New member
לקחת מומחה

לדעתי, לקחת מומחה לבדק בית. יש כמה חברות שמתעסקות עם הנשוא הזה. אם אתם לא מהנדסי בנין מנוסים ואין לכם מיכשור מתאים - אז אין מצב שאתם תזהו מה שהוא מחפש... זה לא בחינם, זה עולה כסף, אבל אתם לא תצטערו על כך. הם בודקים הכל, ממש הכל. גבהים של מדרגות, תאימות אריחי הריצוף, שיפועים לניקוז, כמה הקירות ישרים, האם האינסטלציה תקינה, החשמל, האם המעקות עומדים בתקן, ועוד ועוד. ועכשיו לתחומים שבחוץ: מזתומרת קיבלתם "גינה"? קיבלתם מילוי של אדמה, נכון?
אז לודא (חפירה מדגמית לעומק של מטר) שאין פסולת בנין בשום מקום, כי זה נגד החוק. לודא מילוי אדמה בעומק שהובטח לכם. אם האדמה אדומה - רצוי לבדוק שזה לא נזז: לשפוך דלייי מים או לעמוד עם צינור - ולראות שיש חלחול וכל המים נעלמים מידית. אם נוצר קרום אטים למים- זה נזז ואתם לא אמורים להסכים לקבל אותו. עומק אדמה מינימאלי ביותר - 40 ס"מ. זה מספיק לשיחים ולא לעצים. רצוי מטר עומק. לודא שיש ניקוזים בחומות, לודא שיש למי נגר עילי (עודפי גשמים) לאיפה ללכת. לא להאמין לקבלן ש "יהיה בסדר, זה יספג". לא לאפשר "אמבטיות" שמוקפות מ4 כיוונים בקירות ושבילים יצוקים בלי ניקוז. לא לאפשר בשום פנים ואופן מרזב שמופנה צמוד לקירות הבית לתוך "אמבטיה" בלי יכולת להתנקז הלאה משם.

sgalsi

New member
תודה רבה

לגבי הגינה אתה צודק זה מילוי - אבל בחוזה רשום 40סמ מילוי. אם יש לך טלפונים של חברה שבודקת או שמות אני אשמח

ps11

New member
אצלי בחוזה רשום 25 ס"מ אדמה גננית

זאת אומרת שלשם נטיעת שיחים ועצים אני יאלץ להזמין אדמה נוספת בשולי המגרש, ולשתול דשא ביתרת המגרש

פיטנגו4

New member
תלוי

אולי מתחת ל"אדמה הגננית" יש אדמה אחרת, מקומית. אם כן - מה היא? 25 מעל סלע זה בכלל לא מספיק, לא רק לשיחים. גם לדשא זה פחות מידי, כי לא מאפשר לשורשים לגדול, ודורש תכנון השקיה מותאם ומאד מאד מוקפד. חוצמזה, לגבי "אדמה גננית" - אין דבר כזה! אין שום סוג אדמה בארץ שנקרא "גננית". זה מונח שקבלנים המציאו ואין לו שום הגדרה! זה שווה ערך לכך שהקבלן יציע לך "ריצוף באריחים מרובעים" בלי שום הגדרה מעבר לכך. חוצמזה, למה לשתול עצים רק בשוליים ודשא במרכז? כך תהפוך את הגינה לשטיח עם פרנזים במקום למשהו יפה... גם בבית אתה שם את כל הרהיטים בהיקף ואת השטיח במרכז? נכון שלא? אז למה בגינה כן?

ps11

New member
האמת היא שכן

לפי דעתי בית וגינה צריכים להיות "מסודרים" לעין. מדשאה במרכז וצמחיה הקפית ללא נקודות מפריעות לעין.

sgalsi

New member
אדמה

הבית במקור בנוי על שדה לשעבר ויש אדמה מסביב אבל אני לא בטוח לגבי העומק באזור הבית האם יש דברים נוספים שאני כלא מומחה יכול לשאול לראות?

פיטנגו4

New member
שואלת שוב

אצלך בבית כל הרהיטים יהיו מסודרים צמוד לקירות והשטיח במרכז? נכון שלא? אני עדין לא ראיתי בית אחד ויחיד שמסודר כך...
ובכל זאת, בתים נראים מעולה, מסודרים ומאורגנים, גם כאשר יש משהו לא צמוד לקיר. נכון? ההקבלה לגינה ברורה, לדעתי. גם גינה זה חדר, חדר חיצוני. מסדרים אותו בהתאם. עם חללים-משניים, הצללה, עניין וצבע. מדשאה עם גדר חיה מסביב זו לא גינה, אלא זה בזבוז של החדר הכי גדול בבית. גינה יכולה להיות מאד מאד מסודרת גם בתכנונים "קצת" פחות משעממים. אצלנו, העוסקים באדריכלות נוף, גינה המוצמדת לשוליים מכונה בכל מיני כינויים לא מחמיאים במיוחד

למעלה