קבלת אזרחות גרמנית

shahi31

New member
קבלת אזרחות גרמנית

שלום! ברכות על הפורום המדהים קודם כל! אני מתחתן בקרוב עם ישראלית אזרחית גרמניה (יש לה פספורט גרמני) וברצוני לדעת כל פרט על תהליך קבלת האזרחות/דרכון גרמני בשבילי. יש חוקים למתחתנים עם אזרחים? כמה זמן התהליך ומה הוא מצריך? וכו'..... בתודה שחף!

אלוניס

New member
האם אתם מתכננים לגור בגרמניה?

כי זה מה שנחוץ כדי להתחיל את התהליך עבורך. אם אתם נשארים בארץ אין לך דרך להתחיל תהליך התאזרחות בגרמניה. היא כאזרחית צריכה להירשם בעיריה ברגע שתהיה לכם כתובת בעיר או איפה שתבחרו לגור. השלב הבא הוא ללכת למשרד הזרים המקומי עם תעודת נישואין באנגלית/גרמנית או מתורגמת ועם אפוסטיל. רצוי להביא כמה תמונות פספורט מעודכנות, תעודות זיהוי. תקבל אשרת שהייה ועבודה ל-3 שנים והפניה לקורס אינטגרציה מסובסד שבמהלכו תלמד גרמנית וקצת על התרבות, ההיסטוריה ופוליטיקה/חוקה (600 שעות לימוד אקדמיות, כל שעה תעלה לך 1 אירו, לא כולל ספרי לימוד ונסיעות לבית הספר). אם אשתך ישראלית שקיבלה לאחרונה דרכון אך לא יודעת גרמנית - היא לא זכאית לקורס כי הגרמנים מניחים שאזרח שלהם יודע את השפה. אם זה מצבכם רצוי למומלץ ללמוד גרמנית אפילו כבר בארץ לפני ההגעה למקום כי יש המון המון סידורים. אחרי 5 שנות שהות חוקית בגרמניה תוכל לבקש כאן אזרחות ותאלץ לוותר על הדרכון הישראלי.

Nobilis

New member
אגב...

לפחות לפי האתרים הרשמיים של הממשלה הגרמנית, בן זוג של אזרח גרמני יכול להתאזרח לאחר 3 שנות מגורים בגרמניה.

bulllli

New member
לגבי ה 600 שעות זה בטוח וזה אף כדאי

על אחת כמה וכמה שהמדינה מסבסדת את זה. לגבי התאזרחות, נחמד לדעת שזה אחרי 3 שנים, אבל נראה לי שזה ייסורי תופת להחליט אם לוותר על הדרכון הישראלי. מה דעתכם? לא מספיק להיות שוהה חוקי שבעצם מגבלתו היחידה היא אי היכולת להצביע?

Nobilis

New member
עניין של מאזן

הנה עקרי הדברים שנותנת לך האזרחות הגרמנית, שלא נותנת לך הישראלית: א) הזכות להגר למדינות נוספות באיחוד האירופי, פרט לגרמניה. ב) דרכון גרמני (ועמו האפשרות לבקר במספר מדינות בהם ישראלים אינם רצויים). ג) הזכות להצביע ולהיבחר בבחירות לפרלמנט הגרמני והאירופי. לגבי א' - חשוב לציין שהאיחוד האירופי התחיל בתהליך לקראת יישומו המלא של אישור שהיית קבע כלל אירופי. כלומר - מי שישהה חמש שנים באחת ממדינות האיחוד, ויזכה שם לתושבות קבע, יקבל תושבות קבע באיחוד האירופי, ועמו הזכות להגר לכל מדינה באיחוד (גם אם איננו אזרח האיחוד). יחד עם זאת, היישום יקח זמן, ועד שלא יסתיים לא ניתן לברך על המוגמר. השאלה מבחינתך היא האם א' (כל זמן שטרם יושם אישור שהיית הקבע הכלל אירופי), ב' וג' מצדיקים ויתור על האזרחות הישראלית. קח בחשבון שני דברים: 1) אם אתה תושב קבע בגרמניה, אתה יכול לדחות את ההחלטה על התאזרחות עד לרגע שבו זה רלוונטי לך. 2) אם תוותר על האזרחות הישראלית, ואתה יהודי לפי חוק השבות, תוכל לקבל אותה בחזרה אם תעלה לישראל (לפחות על סמך הידוע לי, ונדרש כאן אימות נוסף). שים לב שגם 1 וגם 2 נכונים רק בכפוף לשינויי חקיקה עתידים בישראל וגרמניה.

אלוניס

New member
אני שמעתי ממישהו פה

שמי שמוותר על האזרחות הישראלית וחוזר לארץ ורוצה אותה שוב - מחכה שנה. אבל לא מצאתי לזה סימוכין. כך שאין לי מושג אם זו עוד הפחדה של ביטוח לאומי ושות' ליורדים פוטנציאליים. צריך בעצם גם לא לבקש אקטיבית אזרחות אחרת כדי שהגרמנית שכבר ניתנה לא תישלל.

bulllli

New member
בקיצור, אם אדם חי

בצורה מסודרת ובנוחות כלכלית, חברתית, סוציאלית וכו', לא נראה שיש לו צורך לוותר על אזרחות מדינת האם שלו. נחמד לשמוע עוד דיעות- תודה והעיקר הבריאות.

אלוניס

New member
אזרחות כעניין של רגש

היא לא דווקא נושא שיתאים לחלוטין לפורום הזה. ואולי כן. כשאנשים חולמים על אזרחות של מדינה אירופית או על אזרחות אמריקאית וכו' זה בגלל שבא להם לבטח את עצמם אולי, או כי הם רוצים לנסות משהו אחר והשינוי בא כשפתאום אומרים לך שתצטרך לוותר על האזרחות הישראלית. כשאני שמה את הרגשות בצד וחושבת על מצב שבו אני אחיה כאן למעלה מ-5 שנים רצופות - אזרחות גרמנית תהיה מאוד הגיונית. כי פה אני חיה, כאן משפיע עליי המע"מ והחלטות ממשלה מקומית או כלל פדרלית. בישראל כבר שנה אין לי אפילו כתובת כך שגם אם ארצה לא אוכל להצביע. אם אזרחות היא עניין של נוחות חיים והחיים אינם בארץ - הישראלית לא נחוצה. אם זה גם רגש - הסיפור אחר.

tokit

New member
דעתי

אם אי פעם אני אהיה זכאית, לא תהיה לי שום בעיה לוותר על אזרחותי הישראלית לטובת זו הגרמנית. אני חיה פה כבר 10 שנים, פה הבית שלי. אני לא רואה שום סיבה למה לא להחזיק גם בדרכון של המדינה "שלי".

למעלה